Media aandacht| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Media aandacht| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Zo word je gepubliceerd in een tijdschrift of krant

22/06/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Het klinkt gek maar . Kijk maar eens hoe blij alle grote bloggers zijn met publicaties in tijdschriften en zelf heb ik het met huisvanbelle.nl ook gemerkt: toen er in Libelle een klein stukje werd geschreven over een van onze DIY blogs, stegen de bezoekcijfers aanzienlijk.

Nu kun je natuurlijk wachten tot een van je mooie foto’s opgepikt wordt door het AD of je per ongeluk op de foto gezet wordt door een fotograaf als je met je creaties op een Swan Market staat maar het is helemaal niet zo moeilijk om zelf actie te ondernemen!

Geef je op voor rubrieken

Veel tijdschriften zoeken met regelmaat invulling voor hun rubrieken: die oproepen vind je in de tijdschriften zelf, op de social mediapagina’s van tijdschriften en op de facebookpagina Roept u maar! Ik heb bijvoorbeeld een keer samen met iemand uit mijn team in tijdschrift Vriendin gestaan in een rubriek over mensen met dezelfde naam (we verschilden één o’tje in voor en achternaam) en dat was meteen mooie pr voor ons werk.

Stuur een persbericht

Misschien denk je: ik heb niets te vertellen voor in een persbericht. Wrong! Je hebt altijd iets te vertellen. Geef je een workshop? Meld het de plaatselijke media. Heb je een prijs gewonnen (zie punt 3)? Stuur je prijswinnende foto of creatie in hoge resolutie naar landelijke media. Heb je echt geen nieuws? Verzin het! Je bestaat zoveel jaar en hebt een grappige actie of verzin een toffe pr-actie zoals een pop-upshop of tijdelijke expositie in een winkel. Of doe een onderzoek onder je doelgroep, je instagramvolgers bijvoorbeeld. Onderzoekjes doen het altijd goed. Plaatselijke kranten zijn ook altijd op zoek naar nieuws en vooral: leuk beeld. Toen ik bij een plaatselijk krantje werkte, kregen berichten met goede foto’s, sowieso met personen erop, altijd voorrang. En wees niet te bescheiden. Ik schrijf meestal mijn persberichten zelf en quote mezelf daarin gerust. Niemand die dat gek vindt of checkt.
Vooral het AD is gek op plaatselijk nieuws en plaatst dat vaak landelijk door met groot effect. Zo heb ik ooit een artikel geschreven over straattaal onder jonge meiden dat in het blad Onze Taal stond en werd opgepikt door het AD. Daarna kwam er een sneeuwbaleffect los: Van BNR tot nationale televisie. Er bestaan ook veel lokale ondernemerskranten die vaak op zoek zijn naar vrouwelijke ondernemers.
Een goed format voor een persbericht vind je hier.

Doe mee aan wedstrijden

Allerlei bedrijven en organisaties organiseren verkiezingen. Van de Viva400 tot Bruidsfoto Awards en ook plaatselijk. Denk niet: ik word toch niet gekozen maar focus je liever op een originele inzending waarmee je er echt uitspringt. Onze website won ooit de Webfish Award (bestaat niet meer) en ondanks dat het een zaaltje met een handjevol mensen was, gaf het online een hoop fuzz en publiceerde onder andere dagblad Trouw erover.

Doe aan storytelling

Het loont echt de moeite om eens na te denken over je eigen verhaal: Hoe is je bedrijf ontstaan, vanuit welke drive? Heb je een mooie anekdote of is het uit een bijzondere gebeurtenis voortgekomen? Schrijf dat verhaal op met mooie, noemenswaardige details en vertel dit verhaal goed. Laat het als je twijfelt eens lezen aan iemand die je kent en laat diegene benoemen wat jou en je bedrijf uniek maakt. Schroom dan niet om eens een mailtje te sturen aan een tijdschrift wat jij bij jou en je bedrijf vindt passen met je verhaal en of ze het willen publiceren. Niet geschoten is altijd mis!

Heel veel plezier met het creëren van publiciteit. Als je enthousiast bent over wie je bent en wat je doet, gaat het je lukken!

 

Bewaar op Pinterest

Zo word je gepubliceerd in een tijdschrift of krant. wil je als ondernemer of merk online groot worden, dan heb je vaak offline publiciteit nodig. Wij geven je tips om zelf in actie te komen. #ondernemen #ondernemer #promotie

 

 

The comments +

  1. Hier kan ik wat mee, thanks Eline!

  2. Lizet says:

    Leuke tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *