Productiviteit | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Productiviteit | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Zes tips voor een productieve dag

24/01/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Als zelfstandig ondernemer heb je veel voordelen: Je kunt zelf bepalen wanneer je werkt, vrije dagen zijn zo te regelen en eens in de zoveel tijd overdag koffiedrinken met een vriendin gaat een stuk makkelijker. Een andere kant is dat je veel discipline moet hebben. Je werk moet af & Netflix is dan (meestal!) niet het juiste antwoord. Er zullen dagen zijn dat je motivatie en productiviteit ontzettend hoog is, maar ook dagen waarop je naar je scherm staart en je jezelf afvraagt hoe je ooit al dat werk verzet krijgt. Tijd om wat tips voor een productieve dag met je te delen.

 1. Een rustige start

Hoe verleidelijk ook is, werken in je pyjama’s gaat je waarschijnlijk niet verder helpen. Start de dag door rustig op te staan, tijd te nemen voor je ontbijt. Kleed je aan en maak je op, alsof je naar kantoor gaat. Persoonlijk vind ik het ook fijn om een kleine wandeling te doen ’s morgens. Even rustig opstarten voor de drukke dag begint.

 1. De juiste muziek

Zoek uit op wat voor muziek je lekker werkt. Zo werkt rustige pianomuziek bij mij vaak het beste als ik door moet werken, fijne meezingnummers (van nu of vroeger) als ik werk moet verzetten waar ik niet veel over na hoef te denken, maar niet zo goed doorheen kom. Wat ook erg fijn kan zijn is om naar een inspirerende podcasts te luisteren.

 1. Temperatuur

Zorg dat de plek waar je aan het werk bent op een aangename tempratuur is. Niet te warm, niet te koud. Gewoon fijn, zodat je ongestoord verder kan werken. Meer tips voor de ideale kantoor omstandigheden? Bekijk deze blog eens.

 1. Lijstjes

Ik ben gek op lijstjes. To-do lijst, prioriteiten-lijst, workflow-lijsten; als ik het maar kunnen opschrijven. Het schept orde in de soms drukke weken & het geeft je een overzicht van wat je nog moet doen. Persoonlijk vind ik het fijn om grote taken op te breken in kleine onderdelen, zo zie je progressie & kan je taken ook daadwerkelijk afstrepen. Fijne programma’s hiervoor zijn Asana.com of Wunderlist. Ideaal voor ZZP’ers, maar ook voor een team. Maar misschien nog wel leuker, zeker wanneer je er van houdt om old school lijstjes op papier te maken, is ons uitgebreide fijne productivity planner set.

 1. SelfControl

Soms wil het gewoon niet lukken. Facebook, Instagram, fijne blogs – je blijft maar rondsnuffelen. En dat terwijl je stiekem alles al 3 keer hebt gezien. Tijd om maatregelen te nemen en deze websites tijdelijk te blokkeren. Je hebt verschillende programma’s die je hierbij kunnen helpen. Persoonlijk gebruik ik SelfControl. Je maakt een “blacklist” aan met de websites die je afleiden en stelt in voor hoelang je niet op deze websites wilt komen. Een ander fijn programma hiervoor is HeyFocus. Ideaal, wanneer je wat meer discipline nodig hebt.

 1. Tijdszones

Dat brengt me gelijk bij het volgende. Op dagen dat het niet zo wil lukken met je productiviteit kunnen we het aanraden om eens te kijken naar de pomodoro techniek.
Je werkt in zones van 25 minuten. 25 minuten werken, 5 minuten jezelf belonen. Denk aan 5 minuten op facebook, 5 minuten lezen, 5 minuten een kop thee of een stukje wandelen. Je zal verbaasd staan hoeveel je eigenlijk kan doen in 25 minuten. Omdat het behapbaar is zal je dag er opeens weer een stuk productiever uitzien. Veel werkplezier!

Komt het met deze tips er ook niet van? Neem dan lekker een middagje vrij en geniet er van! Hele grote kans dat je morgen weer staat te springen om aan de slag te gaan. Waarschijnlijk kost het je dan ook nog eens een stuk minder tijd, dan wanneer je er nu tegen aan zit te hikken. Herhaal dit natuurlijk niet ál te vaak, want het werk moet wel gebeuren. Maar voor nu: Geniet!

Bewaar dit artikel op Pinterest

Als zelfstandig ondernemer heb je veel voordelen. Een andere kant is dat je veel discipline moet hebben. Er zijn dagen dat je motivatie en productiviteit ontzettend hoog is, maar ook dagen waarop er niets uit je hand komt. Tijd om wat tips voor een productieve dag met je te delen.

The comments +

 1. Spinalis says:

  Wat een goede tips! De belangrijkheid van temperatuur voor een productieve werkdag wordt altijd onderschat. Ik zet mijn verwarming bewust 2 graden lager als ik thuis werk, dan maar een extra trui aan. Groetjes Carla!

  • Cynthia Hing says:

   Wat een fijne toevoeging Carla! Dat is inderdaad een goede en lekker duurzaam 😉 Liefs, Cynthia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *