Zes keer blunderende businessbabes

09/01/2018

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Foto’s verloren van een shoot, een gecrashte schijf een dag voor de deadline, een skypegesprek aan laten staan… Blunders maken we allemaal (ik wel tenminste!). Ik vroeg zes succesvolle ondernemers naar hun blunders en… die waren er!

Lotte van Lott’s

Mijn intake gesprekken zijn normaal gesproken bij mij thuis, maar ik had een keer een uitzondering waarbij het gesprek via Skype zou plaatsvinden. Hoewel ik vrij gestructureerd werk kan ik in het huis ook een enorme sloddervos zijn. Op de dag van het intake gesprek bedacht ik me dat ik mijn werkkamer nog moest opruimen dus had mijn spullen netjes ‘opgeruimd’ (lees: aan de kant geschoven). Via mijn webcam checkte ik nog even of het zo kon: prima! Echter toen we het Skypegesprek startten, bleek dat skype een andere uitsnede (grotere) uitsnede van het beeld pakte waardoor de rotzooi bergen aan de zijkant van mijn beeld precies wél in beeld kwamen. Oeps…

Eline van Elivado

Juni 2017 had ik een grote social media training staan voor 70 ambitieuze vrouwen. Twee dagen dagen van tevoren besloot ik de presentatie nogmaals te checken. Vanwege drukte deed ik van alles tegelijk: telefoon checken, uit m’n glas water drinken… Je voelt hem al aankomen: ik gooide mijn glas water over mijn (half jaar oude) MacBook en mijn laptop viel langzaam uit. Weg presentatie en weg laptop. Het huilen stond me nader dan het lachen.
Gelukkig werk ik in de cloud en via de laptop van mijn lief kon ik de presentatie alsnog afmaken, maar zonder de mooie lay-out die ik voor ogen had.
Twee dagen later was het D-day. Toen ik de presentatie opende, zag ik opeen alleen maar kruisjes: presentatie verdwenen. Door middel van een improvisatie heb ik de presentatie alsnog via mijn iPhone kunnen geven, maar mèn, ik kon wel door de grond zakken…

Marloes van Een kopje tekst 

Eén keer kreeg ik negatieve kritiek van een klant, wat onterecht was in mijn ogen. Ik was daar zo van ondersteboven dat ik dit even moest luchten bij een aantal vriendinnen. Aangezien iedereen altijd druk is, besloot ik het via WhatsApp te sturen, dan konden ze antwoorden wanneer ze wilden. Helaas had ik niet door dat ik mijn beklag óók had gekopieerd naar mijn status en dat iedereen (inclusief de klant) dit kon lezen! De volgende dag kwam de klant overigens wel (positief) terug op de kritiek die ik had gekregen, maar of dat aan mijn status heeft gelegen…

Fleur van Social Boutique 

Toen ik 16 was, startte ik mijn eerste bedrijf. Omdat ik nog niet volwassen was, moest ik hiervoor een handlichting aanvragen bij de rechter. Ik moest een brief sturen, waarna ik vervolgens uitgenodigd zou worden om samen met mijn ouders voor de rechter te verschijnen; zodat hij kon bepalen of ik mijn bedrijf mocht inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Google op, voorbeeldbrief gedownload, deze wat aangepast en opgestuurd. Een paar weken later zaten we in de rechtbank, waar de rechter vroeg: ‘Dus Fleur, als ik het goed begrijp wil je een marktkraam beginnen in groente en fruit?’. Wat bleek? Ik had de voorbeeldbrief opgestuurd, de aangepaste brief lag nog keurig op mijn bureau thuis.

Jolanda van Gaaf Talent 

Net toen ik de laptop had afgesloten, bedacht ik me dat ik nog een mail moest versturen. Dan maar via mobiel. Mailadressen verzamelen, typen, controleren, nog eens controleren, verstuurd. Oeps, niet via mijn bedrijfsmail maar via mijn privémail. Net zo’n mail waarbij er nog eens drie mensen in de CC staan. Goeie indruk krijgen die.
Helaas reageerden ze ook weer op mijn privémail, maar voordat ik weer reageer, paste ik eerst mijn eigen mailadres aan!

Paulien van Dutch Girlboss Academy 

Voor een fotoshoot voor mijn website had ik met een fotograaf afgesproken om in het centrum van Haarlem foto’s te maken. Het was een zomerse dag en ik had een afspraak bij een kapper/ visagiste om er tip top uit te zien. Toen we net goed en wel geïnstalleerd waren en de fotograaf klaar stond om de eerste foto te maken kwam er een stortbui uit de lucht vallen. Mijn haar explodeerde en ik zag er uit als een verzopen kat. De shoot kon niet meer doorgaan want ook de straten waren helemaal nat geregend. Toen ik teleurgesteld naar huis fietste kreeg ik nog een bui op mijn hoofd en was ik drijfnat, niets meer te zien van mijn gestylde kapsel. Een week later zat ik weer bij de kapper en visagiste.
 
Nu jij! Wat is jouw grootste ondernemersblunder?

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *