Strategie

WINACTIE: Levensmap – Create the Story of your Dreams van Dreamkey Design

27/03/2018

The Confetti Collective is de plek waar wij je helpen om écht te kunnen gaan kiezen voor het bedrijf en leven waar jij van droomt. Om CEO te worden van je bedrijf en ultiem te genieten van het leven. Omdat elk moment telt. 

 TheBlog

CEO van je bedrijf & leven

Strategie

follow @confetticollectivenl

01

Ben jij klaar voor
'The Next Level'? 

Mindset

02

Kill your darlings: meer impact en focus door minder te doen

03

Wat is jouw missie
als ondernemer?
Now Trending

Vrijheid

Video's

Gastblogs

favoriete categorie

Ontdek je

Het kan haast niet anders of je bent wel eens met Dreamkey Design in aanraking geweest – en hoogst waarschijnlijk zijn een aantal spullen uit jouw kantoor ook van haar hand. Wij zijn in ieder geval huge fan van Nienke (eigenaresse van Dreamkey) en de prachtige spullen die ze in haar webshop heeft staan. Wat ons betreft is Dreamkey de nr. 1 webshop op het gebied van stationery voor ondernemers (en vrouwen die gewoon fan zijn van een hele mooie werkplek!).
Onlangs lanceerde Nienke haar nieuwe product: de levensmap ‘create the story of your dreams.’ In deze map kan je alles samenvoegen. Denk aan je agenda, social media planner, je to-do lijst en nog zoveel meer. Nienke heeft allerlei verschillende printables, zodat je hem kunt samenvoegen zoals jij wilt. Wij mochten hem uitproberen en zijn fan! De map ziet er fantastisch uit en hoe handig is het om een map te hebben waar alles in samenkomt? Je hebt een duidelijk overzicht + je hebt alles altijd bij de hand. Hoog tijd voor een interview met deze leuke vrouw en haar visie op het ondernemerschap.
Extra leuk: wij mogen 1 map met een starterskit weggeven! Onder het interview kan je lezen hoe je mee doet met deze fijne winactie!

Foto: Nienke van Denderen

Kan je ons wat meer vertellen over waarom je bent begonnen met Dreamkey Design 7 jaar geleden?

Ik zat nog op de kunstacademie en zat na te denken over de toekomst, dat ik waarschijnlijk als grafisch ontwerper aan de slag zou gaan bij een bedrijf. Het idee om dan alleen maar te ontwerpen binnen iemand anders z’n stijl en iemand ‘boven’ me te hebben die me vertelde wat ik moest doen, benauwde me wat. Ik wou ook graag iets voor mezelf doen, producten ontwikkelen binnen mijn stijl en iets wat bij mij past. Toen besloot ik een webwinkel te starten om enkele producten te kunnen verkopen. Eigenlijk voornamelijk begonnen als leuk voor ‘erbij’, maar inmiddels wat uit de hand gelopen 😉

Inmiddels richt je je met je webshop voornamelijk op de vrouwelijke onderneemster: waarom?

Er komen steeds meer vrouwelijke ondernemers bij en dat is natuurlijk onwijs tof! Omdat ik zelf ook ondernemer ben, kan ik me ook goed inleven in de klant. Ik merkte zelf dat er niet heel veel mooie producten waren voor je werkplek, dus dat vond ik een uitdaging. Daarbij vind ik het belangrijk dat mensen hun passie volgen en hun dromen najagen. Dan kom je wel al sneller bij ondernemers terecht.

Wat is voor jou het fijnste proces om te mogen doorlopen met Dreamkey? Ben je dan bijvoorbeeld opzoek naar nieuwe producten, ben je aan het werk aan je eigen merk, contact met de klant…?

Ik vind het hele proces rondom de groei van Dreamkey eigenlijk heel interessant. Hoe je elke keer stapje voor stapje dingen verbeterd, zodat je uiteindelijk je droombedrijf creëert. Hiervoor vind het heel leuk om nieuwe ideeën/concepten te bedenken en hier hoort ook het bedenken van nieuwe producten bij. Maar ook bijvoorbeeld het ontwikkelen van een mini magazine, bedenken hoe bepaalde fotografie eruit moet komen te zien of hoe ik een leuke actie bedenk voor een nieuw product.

Toen we eerder samen in gesprek waren gaf je aan dat je naar 75% eigen merk wil in je webshop. Waarom wil je dat graag?

7 jaar geleden ben ik begonnen vanuit het zelf ontwerpen van nieuwe collecties, dat is toch waar mijn hart ligt. Zelf de regie nemen en producten ontwikkelen die écht 100% ‘Dreamkey’ zijn. Daarbij kan ik me hierdoor veel beter onderscheiden van andere stationery webshops en vind ik het ook gewoon heel erg leuk om mee bezig te zijn. Het geeft meer voldoening om een klant gelukkig te maken met een product dat je zelf bedacht hebt, dan iets wat van een ander merk afkomstig is.

Je hebt onlangs de fantastische map ‘create the story of your dreams’ gelanceerd. Een map waar je eigenlijk álles in kan bijhouden – net waar je koper behoefte aan hebt. Hoe kwam je op dit idee?

Voornamelijk vanuit mijn eigen verlangen. Mijn bureau ligt vaak vol met losse briefjes, notitieboekjes, planners etc. En dan weet ik vaak niet meer waar ik nou net dat ene idee heb opgeschreven. Ik wou dus graag een product ontwikkelen wat je altijd bij je mee kan dragen en waar alles handig in zit, maar je ook makkelijk iets uit kan halen als je het niet meer nodig hebt.

In zowel je missie als deze map komt het terug dat jij het belangrijk vindt om dromen achterna te gaan. Waarom is dat belangrijk voor je?

Ik vind het belangrijk om het beste uit je leven te halen. Je leeft maar één keer, dus waarom zou je het verdoen met bijvoorbeeld werk wat je eigenlijk niet leuk vindt? Er is zoveel moois uit het leven te halen, maar daardoor moet je soms wel risico’s durven te nemen en die baan opzeggen om je eigen droombedrijf te starten.
Ik denk dat door altijd te blijven dromen en proberen deze dromen uit te laten komen, je uiteindelijk jouw ideale leven kan leiden.

Als er iets is geweest wat je in de afgelopen 7 jaar wel hebt geleerd over het runnen van een eigen bedrijf en het ondernemerschap, dan is dat:

Wanneer iets goed voelt en je wilt het echt heel graag, kom dan in actie en ga er voor! Blijft niet hangen in twijfel, maar maak een plan en voer het uit. Soms kan je beter iets gewoon doen en leer je daar uiteindelijk van, dan dat je nooit gedaan hebt wat je eigenlijk heel graag wou…

Welke tip wil je vrouwen die hun eigen webshop willen opstarten, mee geven?

Blijf dicht bij jezelf en kijk niet teveel naar hoe anderen het doen. Het is uiteindelijk jouw bedrijf, en juist door jezelf te blijven zorg je voor een authentiek bedrijf. Doe het ook echt vanuit je hart en niet omdat je denkt dat het makkelijk geld verdienen is, want dan gaat het je heel hard teleurstellen.

Foto’s map: Laif Fotografie

Winactie Levensmap

Wil jij de levensmap graag winnen? Zo doe je mee:
Laat op instagram (hier) of facebook (hier) een reactie achter waarom je de levensmap graag wint.
Like de instagram van Dreamkey Design.
Like onze Instagram.
Op woensdag vier april maken we de winnaar bekent!

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't go!

Niks missen én allerlei fijne tips en motivatie berichtjes in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze VIP newsletter.

WITHOUT GETTING ON THE VIP LIST

SIGN ME UP!