Omgaan met kritiek| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Omgaan met kritiek| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Mijn weg naar het ondernemerschap

07/03/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Sommige mensen ervaren de weg naar het ondernemerschap als lang en zwaar terwijl anderen direct knopen doorhakken en zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Meestal is de eerste situatie het geval, relatief lang en vooral zwaar maar met veel mooie momenten. Je verrast jezelf, en vind eigenschappen waarvan je niet wist dat je ze had. De weg naar het ondernemerschap gaat gepaard met diepe dalen en hoge pieken, zoals ze dat mooi kunnen zeggen. 

Onzekerheid & omgaan met kritiek

Er komt nou eenmaal veel kijken bij het beginnen van een onderneming. Wat wil je precies? Hoe ga je dat verkopen? Je moet een website maken, teksten schrijven, het aan je omgeving vertellen, jezelf ontwikkelen tot ondernemer en ga zo nog maar eventjes door. Er kan dan ook veel onzekerheid ontstaan over bijvoorbeeld kleine, maar voor jou hele belangrijke stapjes. Zo heb ik zelf veel onzekerheid gehad over de naam van mijn onderneming. Creative Pineapple. Ik wist zelf heel goed dat dit dé naam werd van mijn onderneming. Dat voelde ik namelijk aan alles, dit zou hem gaan worden, maar…. wat vinden anderen daarvan? Zouden ze mij uitlachen? ‘Een creatieve ananas… HA… hoe wordt dit ooit een succes!’ hoorde ik ze denken.
Ik leer omgaan met kritiek, sta sterker op als ik hard ben gevallen, zie in de kleinste dingen de mooiste dingen en het mooiste van alles: mijn persoonlijke ontwikkeling krijgt een enorme boost! Jij staat ergens voor en jij gaat bewijzen dat het een succes gaat worden. Alleen die mindset doet al ongelofelijk veel met jezelf. Het moment dat je de website lanceert, je een handtekening zet bij de Kamer van Koophandel, dat jij jouw eerste product verkoopt of de eerste mail in je zakelijk mailbox verschijnt. Dit zijn momenten om nooit te vergeten.

“Het moment dat je eerste mail in je zakelijke mailbox verschijnt doet enorm veel met je als startende ondernemer.”
 

Positive vibes only

Ik krijg enorm veel voldoening als ik iets aan het maken of schrijven ben. Als het maar met mijn onderneming te maken heeft, dan ben ik niet meer te stoppen! Ik moet juist vaak mezelf terugroepen en mijn enthousiasme ‘iets’ bedwingen.
Tijdens mijn pad naar ondernemer ben ik een aantal keer met mijn neus op de feiten gedrukt waardoor ik mezelf eens in de ogen moest kijken en een oppepper heb moeten geven.  Wat anderen van mij en mijn onderneming denken, het maakte me onzeker. Helemaal of in één keer los laten gaat niet, maar stapje voor stapje wordt het minder en kun je de ‘negatieve’ energie loslaten. Ik ben er immers van overtuigd dat als je positieve energie uitstraalt en naar anderen toezendt, je dit ook terug krijgt. Positive vibes only!

Ga uit van je eigen kracht.

Ga uit van je eigen kracht. Je zult zien dat deze veel krachtiger is dan dat je zelf ooit zou durven dromen. Geniet van elk moment en vier grote én kleine successen. Daar werk je ook hard genoeg voor! Je bent echt niet de enige bij wie het soms wat minder of slecht gaat, dat is heel normaal. Geniet van alle dingen die op je pad komen, wees trots op en lief voor jezelf, gewoon omdat jij het verdient!

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *