Vrijheid

Behind the CC: Wat yoga voor mij betekent als ondernemer

19/12/2017

The Confetti Collective is de plek waar wij je helpen om écht te kunnen gaan kiezen voor het bedrijf en leven waar jij van droomt. Om CEO te worden van je bedrijf en ultiem te genieten van het leven. Omdat elk moment telt. 

 TheBlog

CEO van je bedrijf & leven

Strategie

follow @confetticollectivenl

01

Ben jij klaar voor
'The Next Level'? 

Mindset

02

Kill your darlings: meer impact en focus door minder te doen

03

Wat is jouw missie
als ondernemer?
Now Trending

Vrijheid

Video's

Gastblogs

favoriete categorie

Ontdek je

Sinds anderhalf jaar doe ik (weer) aan yoga. Elke maandagavond kijk ik er weer volop naar uit: het ultieme rustpunt van mijn week, de yoga les bij Liesbeth. En het fijne is, dat de rust die ik vind op de yogamat ook steeds meer terugkomt in de rest van mijn week.
Afgelopen maand deed ik voor het eerst een yoga retreat en werd dit gevoel nog meer bevestigd: yoga is voor mij dé manier om balans te vinden. De manier om alle ruis van dagelijkse bezigheden en m’n werk even uit te zetten en volop te focussen op mezelf voor een moment.
Waarom ik jullie dit vertel? Omdat ik denk dat deze balans, deze rust héél erg belangrijk is. Ook en misschien zeker wel voor ondernemers. Voor velen van ons gaat het altijd door: het werk, social media, de ideeën in ons hoofd. En hoewel je misschien denkt: volgende maand wordt het rustiger, of: als ik dit ene doel behaal dán ga ik het echt rustiger aan doen, zo werkt het helaas vaak niet.
Het gaat uiteindelijk om de keuzes die je maakt. De bewuste keuze om je mobiel weg te leggen, om de vrijheid die misschien een van de redenen was dat je ging ondernemen ook daadwerkelijk te genieten. Om je gedachtes en emoties niet (alleen) te laten leiden door de dagelijkse bezigheden binnen je bedrijf maar het grote geheel te blijven zien.
Hoe? Dat doet iedereen natuurlijk op zijn eigen manier. Zoals ik al zei, yoga speelt hier voor mij een grote rol in, maar voor jou kan het weer iets heel anders zijn. Wat het ook is: bedenk je dat het wel echt belangrijk is om je rust te pakken. Hard werken is helemaal niet erg maar wel als het ten koste gaat van jouzelf.
Wat ik je in ieder geval wil meegeven zijn mijn eigen ervaringen. Ik geloof echt dat ik door bewust deze rustpunten in te plannen door middel van ondernemen uiteindelijk sterker sta binnen mijn onderneming. Je kunt je vast goed voorstellen dat stress, disbalans, vermoeidheid e.d. een grote impact kunnen hebben op je onderneming. Ondernemen kost immers energie. Energie die we graag geven, maar dan moet die er wel zijn. Als je het omdraait zal lekker in je vel zitten dus ook invloed hebben op je bedrijf. Je hebt meer focus, meer energie en bent een fijner mens om omheen te zijn. Wat weer ten goede komt van klantrelaties en het netwerken. Simpel eigenlijk, maar iets dat toch niet (voor iedereen) vaak genoeg doordringt. Door goed voor jezelf te zorgen zorg je uiteindelijk ook het best voor je onderneming.
Ik ben wel benieuwd: hoe bewaren jullie de balans in je leven? Heb je yoga weleens overwogen?
 
PS: mocht je een héle fijne plek zoeken voor een (individuele) yoga retreat of om je (op vakantie) een paar dagen te wanen in het paradijs op Bali. Kijk zeker even naar Bagus Jati bij Ubud!

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't go!

Niks missen én allerlei fijne tips en motivatie berichtjes in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze VIP newsletter.

WITHOUT GETTING ON THE VIP LIST

SIGN ME UP!