Dromen voor het nieuwe jaar | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Dromen voor het nieuwe jaar | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Van dromen over de toekomst naar nieuwjaars-stress

10/01/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Elk jaar heb ik weer zo’n moment. Vlak voor de jaarwisseling komt er een moment dat ik stil kom te staan en dat de twijfels toeslaan. Ben ik op de juiste weg? Is dit wat ik wil? Zijn dit de juiste keuzes voor mijn toekomst? Wat is het toch soms gek; dat je andere graag wilt helpen met dit soort onderwerpen, maar dat je het voor jezelf soms even niet ziet…

Nieuwjaarstwijfels. Het begin van een nieuwe start. Het gevoel dat je opnieuw kan beginnen. Een fijn, fris gevoel. En tegelijkertijd een beangstigend gevoel. Want laat ik geen kansen liggen? Is dit wel goed genoeg? Wat wil ik eigenlijk…? Misschien is nieuwjaars-stress een beter woord voor wat ik elk jaar weer ervaar.
Wat ik op zo’n moment heerlijk vind is op de bank kruipen (of aan de eettafel) met mijn laptop. Een nieuw document openen en gewoon gaan schrijven. De woorden laten komen. Een document voor jezelf, wat je daarna kan bewaren of weg kan gooien. Maar gewoon een plekje om eens even de wirwar aan gedachten op papier te zien verschijnen. Niet nadenken over zinsopbouw of logica, maar gewoon tikken. Schrijven wat in je opkomt. Persoonlijk helpt dit mij om weer ruimte en rust te krijgen, ik schrijf het als het ware van me af.
 

“365 new days, 365 new chances”

 
Hoewel het begin van een nieuw jaar de meest logische tijd voor dergelijke keuzes lijkt; veranderingen kunnen altijd worden gemaakt. Een ander leven op 1 januari is niet realistisch en ook helemaal niet nodig. De kans is groot dat je eigenlijk hartstikke tevreden bent, maar dat je te maken hebt met nieuwjaars-stress.
Dus blijf rustig, schrijf je hoofd even leeg en denk na over de toekomst. Gebruik dit moment om na te denken. Over het afgelopen jaar, over keuzes die je hebt gemaakt en over de toekomst. En wanneer je weer ruimte in je hoofd hebt, schrijf dan de dromen op die je hebt. Durf groot te dromen… Wat zou je doen, als alles kon? 
Op zoek naar een mooie lijst om je dromen en doelen voor volgend jaar op te schrijven? Wij hebben een hele fijne gratis printable voor je! Download de printable hier: www.confetticollective.nl/goals-dreams-2017
 

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *