Offline tijdens de vakantie| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Offline tijdens de vakantie| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Vakantie, zon & 4G!?

06/07/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Vanaf morgen begint voor de eerste mensen de officieel zomervakantie en dat betekent – tijd voor de zon! Ik droom al helemaal weg bij al die pizza’s en ijsjes die ik deze zomer hoop te gaan eten (yep, I like food), de rust wanneer ik op mijn luchtbed aan het ronddobberen ben, de fijne boeken die ik kan lezen, zwemmen met ons zoontje.. Italië here we come! Maar waar ik heel stiekem ook best een beetje naar uitkijk – zo nu en dan even een uurtje achter mijn laptop kruipen om te “werken”. Who’s with me? Ik zie het al voor me… ‘s Morgens zo rond 7 á 8 uur terwijl de rest nog lekker slaapt, loop ik op mijn slippers en met een verse cappuccino in mijn hand naar een mooi plekje toe. De warme ochtend lucht omarmt me en met een dikke glimlach geniet ik met volle teugen van het feit dat ik gewoon in Italië zit én kan werken! Natuurlijk doe ik dan eigenlijk alleen de dingen die niet als werk voelen en gebruik ik het vooral ook als “brainstorm” tijd, maar hé, daar is het ook vakantie voor hé?
Toen ik te horen kreeg dat er in heel Europa 4G beschikbaar is voor hetzelfde tarief als hier in Nederland maakte mijn hart een klein sprongetje. Want dat betekent dat ik echt overal kan werken en niet perse opzoek moet naar de plek waar de WIFI het toevallig doet… En tegelijkertijd dacht ik – help! Want vakantie is vooral werk thuis laten en na dat uurtje mijn laptop dichtklappen voor de rest van de dag. Hoe ga ik zorgen dat ik vervolgens alsnog niet heel constant vastgeplakt zit aan mijn laptop of telefoon? Als onderneemster kan dat best een uitdaging zijn.. 😉 Omdat ik vast niet de enige ben besloot ik even wat tips voor jullie en mezelf op een rij te zetten, zodat we kunnen genieten van zo nu en dan werken, maar vooral zorgeloos op ons luchtbed rond kunnen dobberen.
 

Meldingen uitzetten

Voor ik op vakantie ga zorg ik dat ik alle meldingen heb uitgezet. Mail, facebook, instagram, pinterest en misschien ook wel whatsapp. Het stond al hoog op mijn prioriteitenlijst, maar dit is wat mij betreft een goede motivatie om het ook echt te doen. En als ik er eenmaal aan gewend ben lijkt het me ideaal! Tijdens het werken niet constant worden gestoord door alle pop-ups, maar gewoon je berichtjes lezen wanneer je er tijd voor hebt. Yay! Doe je mee?
 

Telefoon in je huisje laten

Oké, ik hou dan van werken, maar ik wil ook echt even tot rust komen en genieten van de mensen met wie ik op vakantie ben. Daarom lijkt het me fijn om ook de telefoon eens in ons huisje of in de auto te laten liggen. Zodat ik echt kan genieten van dat wat ik op dat moment aan het doen ben en tot rust kom.
 

Automatische beantwoorder

Een echte Girlboss gunt zichzelf ook een echte vakantie, waarbij je los kunt komen van je werk. We zijn 24/7 beschikbaar voor onze klanten en dit is de periode dat we legaal even niet direct op mails te hoeven antwoorden. Zet je automatische beantwoorder aan en check zo nu en dan even snel je inbox. Zit er iets bij wat echt niet kan wachten, omdat je dan wellicht een klant misloopt bijvoorbeeld? Mail dan nog even persoonlijk tijdens je “werk-momentje” dat je op vakantie bent, maar dat je erg enthousiast bent en dat je na je vakantie er zo snel mogelijk op terug komt. Zo weet de klant dat je zijn of haar mail gelezen hebt, maar snappen ze uiteraard ook dat je nu even niet in de gelegenheid bent om alles erbij te pakken. Ideaal, want je 4G hoeft in ieder geval niet constant aan om je mail in de gaten te houden!
 
Of je nou thuis bent, in Azië of Italië, geniet en maak gebruik van de periode die jij als vakantie geblokt hebt. Enne – als je een brainstorm sessie hebt op vakantie – deel je dan de foto op instagram met de #confetticollectivenl? We genieten graag met jullie mee! En pssst – als je toch wel op internet zit, vergeet Confetti niet zo nu en dan te bezoeken. xx

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *