Welkom bij The Confetti Collective. Wij zijn Raisa & Elsa & wij helpen je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Yay, we hebben een belangrijke (& leuke!) update over Confetti Collective en de Academy. De informatie is wat uitgebreid, omdat we je graag mee willen nemen in dit proces. Mocht je even snel de samenvatting willen lezen, scroll dan helemaal door naar beneden. <3

Zoals je misschien wel voorbij hebt zien komen: we hebben onlangs een paar grote knopen doorgehakt wat betreft ons aanbod en één hele belangrijke daarvan is dat we onze focus nog meer willen gaan richten op de Academy. We merkte dat we eigenlijk veel verschillende dingen aan het doen waren (Instagram als jouw nummer 1 leadmagnet, The Next Level, Academy, e-books, strategiesessies etc.. ;)) en wilde graag nog meer gaan focussen om onze doelgroep nog verder te kunnen helpen.

Daarom gaan we ons aanbod flink versimpelen. Vanaf januari bestaat ons aanbod uit: The Confetti Academy, Strategie sessies & de Mastermind Intensive.

Een mooie, maar eerlijk: ook een spannende stap. We beseffen ons namelijk maar al te goed dat de huidige Academy absoluut nog niet is waar we het graag zouden willen hebben. Tegelijkertijd zien we een enorme potentie bij de Academy en realiseren we ons dat nog meer focus en toewijding (+ een aantal dingen anders aanpakken), voor heel veel moois kan gaan zorgen.

We zien namelijk een grote behoefte bij jullie, één waar we zo van geloven dat de Academy daar een verschil in kan maken. Namelijk echte contacten en een community van like-minded-ondernemers die elkaar echt verder willen helpen.

Tegelijkertijd hebben we het afgelopen jaar geleerd hoe ontzettend lastig het is om dit puur alleen online te realiseren. Mensen hebben toch minder feeling met elkaar en dat is eigenlijk ook wel heel erg logisch en herkenbaar, wanneer je elkaar nog nooit eerder hebt ontmoet.

Daarom werken we achter de schermen hard aan Academy 2.0 en vandaag willen we jullie alvast een heads up geven over wat dat in gaat houden.

Wat houdt Academy 2.0 in het kort in?

1. Een nieuwe lesvorm

2. Niet alleen online, maar ook offline en (mede) daardoor een levendige community (dat is waar we voor willen gaan!)

3. Een nieuwe omgeving (yup, again… Maar met een goede reden!)

1. Een nieuwe lesvorm

We houden van video’s en masterclasses, maar we zien ook dat een groot percentage van de deelnemers de video’s niet kijken. Vaak niet omdat ze niet willen, maar bijvoorbeeld omdat het toch niet helemaal lukt om er tijd vrij voor te maken. Daarom willen we in 2.0 de informatie op een andere manier aanbieden. Namelijk door een interactief, digitaal magazine met verdiepende online content. Met elke maand, net als nu, een eigen thema.

Waarom?

Onze doelgroep houdt van een mooie vormgeving en wordt daardoor getriggert om toch even ‘op te letten’. Door onze content in een (digitaal) magazine te vormen, kunnen we (verdiepende) artikelen aanbieden, die de aandacht pakken, wanneer je even snel door het magazine heen bladert. De vormgeving en de uitgelichte teksten, zorgen er vervolgens voor dat (als dit onderwerp je raakt) je ook echt gaat lezen. We willen deze content vervolgens aanvullen met online content, zoals een podcast, video of masterclass/minicursus. De aanvullende content zal per maand/thema verschillen, net afhankelijk van dat waarvan wij denken dat dat de vorm is die bij dat thema het meeste effect heeft. Op deze manier hopen we dat de content meer effect gaat hebben en de members ook echt getriggert worden om ermee aan de slag te gaan.

Onze intentie met dit digitale, interactieve magazine is om echt diepgaande content aan te bieden waar jullie elke maand mee aan de slag kunnen gaan.

Belangrijk: in december willen we deze nieuwe vorm van content (het magazine) al bij jullie aanbieden. Dit zal nog wel via het oude systeem zijn, maar op deze manier kunnen jullie dit vast testen en eventuele feedback met ons delen zodat wij dat kunnen gaan verwerken voor de volgende editie. Vanaf januari willen we ook over gaan op het nieuwe systeem (zie punt 3).

2. Niet alleen online, maar ook offline en mede daardoor een levendige community

Puur op basis van online een community bouwen werkt voor ons niet hebben we gemerkt. We HOUDEN van de online mogelijkheden, maar we missen momenteel echt het community gevoel. Een voor ons enorm belangrijk aspect, maar wat we nu niet goed van de grond kregen. En dat is jammer, omdat we dit vaak offline wel ervaren als we mensen ontmoeten die we online ‘kennen’. Doordat we in ons bedrijf ons dus meer gaan focussen op de Academy, komt er ook ruimte om hiermee aan de slag te gaan. WE LIKE!

Elk kwartaal, startend op maandag 17 februari, willen we een event organiseren, wat exclusief is voor de members van de Academy. We vragen hier een onkosten vergoeding van €10,- per evenement voor (voor nu). Voor de eerste twee evenementen zijn 30 kaartjes beschikbaar en mochten die vol komen, gaan we daarna opzoek naar een grotere locatie. (Hierdoor kunnen we eerst even checken of hier überhaupt vraag naar is. ;))

De invulling + locatie van dit evenement & waar je jouw ticket kunt reserveren volgt later.

(Spoiler: het eerste evenement is 99% zeker in de omgeving van Rotterdam, en het tweede evenement zal dan weer op een andere locatie in het land zijn).

We hopen dat mede door het event, de online community ook een stuk meer gaat leven. Doordat we elkaar offline ook ontmoeten, wordt een naam die online iets vraagt niet alleen een paar letters, maar ook echt een lieve mede ondernemer die je graag helpt. We hopen dat deze twee facetten elkaar echt gaan versterken.

3. Een nieuwe omgeving (yup, again… maar met een goede reden! :))

Onlangs zijn we met de Academy geswicht naar een nieuwe omgeving. Mede omdat we zo aan het zoeken waren hoe we de community levend konden krijgen, maar ook omdat we wat technische uitdagingen hadden bij het eerste systeem met de masterclasses. Dit nieuwe systeem was dan weliswaar iets minder mooi, maar had wel een community in zich + een les omgeving waardoor we minder technische uitdagingen hadden. Maar nu we het een aantal maanden gebruikt hebben zijn we hier eigenlijk niet zo tevreden mee. We worden helaas nog steeds niet gelukkig van de vormgeving en ook de community is in deze omgeving blijkt lastig actief te krijgen. En na een klein onderzoek blijkt dat we dit ook van jullie terug krijgen. Het blijft soms zoeken om te kijken hoe we een zo fijn en motiverend mogelijke omgeving kunnen bouwen, maar deze uitdaging nemen we tegelijkertijd met beide handen aan, omdat we niet zo geloven in ‘het is nou eenmaal zo, dus we blijven’ 😉 (of: we hebben nou eenmaal al voor een jaar betaald bij dit systeem, dus we blijven.. ;P )

Met de wetenschap dat onze doelgroep gevoelig is voor vormgeving én met de nieuwe manier van content delen waar we mee gaan starten, willen we toch weer gaan om schakelen, omdat we geloven dat dit de Academy gaat versterken. Hopelijk nu écht voor de laatste keer, haha. 😉 Voor de lesomgeving gaan we terug naar het oude systeem, maar dan in een nieuw jasje. Een stukje terug in de mail zie je een eerste indruk van deze nieuwe omgeving!

De community willen we dan gaan vervolgen via een andere manier. Hiervoor zijn we nog onderzoek aan het doen wat de beste mogelijkheid is om een zo fijn mogelijke community voor jullie te vormen.

Als je hier aan het einde van deze post bent gekomen: ONTZETTEND bedankt voor je tijd. We waarderen het enorm dat je de tijd hebt genomen om deze post te lezen en we hopen dat jij er, net als ons, naar uit kijkt om te zien wat deze nieuwe insteek voor de Academy gaat doen. En mocht er iets zijn wat je kwijt wil, laat het ons zeker even weten. Want juist die dingen kunnen ons helpen om de Academy nog beter te maken voor jullie! (Of het geeft ons extra motivatie om er met 200% voor te gaan. <3) (Stuur ons even een mail of een PB op insta als je wat kwijt wilt.. :))

Lieve lieve groet,

Elsa (& Raisa)

P.s. Ben je op zoek naar de samenvatting? Here it is:

We werken achter de schermen hard aan Academy 2.0. Dit is in het kort:

1. Een nieuwe lesvorm (digitale, interactieve magazines + verdiepende content zoals een podcast, video of masterclass/minicursus.)

2. Niet alleen online, maar ook offline evenementen & (mede) daardoor een levendige community. Het eerste event is op maandag 17 februari!

3. Een nieuwe omgeving (of eigenlijk: wat betreft de lesomgeving terug naar de oude omgeving, maar dan in een nieuw jasje. Zie de printscreen een stuk naar boven in deze post)

Stap 1 wordt in december al doorgevoerd en stap 3 in januari. Stap 2 zal op maandag 17 februari voor het eerst zijn!

Update: Academy 2.0 komt er aan

Strategie

Cynthia Hing

Door

The comments +

  1. Lianne says:

    Wauw wat inspirerend, ik word hier helemaal enthousiast van! Thanks!

    • Elsa Schaddelee says:

      Wat goed om te horen Lianne, bedankt voor je enthousiaste reactie! Daar worden wij dan weer blij van haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *