Instagram berichten inplannen | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Instagram berichten inplannen | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Tools voor het inplannen van Instagram berichten

16/02/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Bij platformen als Facebook en Youtube kun je heel gemakkelijk berichten inplannen en dus vooruit werken. Instagram heeft helaas nog niet zo’n functie, maar er zijn wel manieren waarop je het jezelf tóch een stuk makkelijker kunt maken. Er zijn zelfs vrij veel tools waarmee je Instagram berichten kunt inplannen, maar voor dit blog bekeken we er drie.

1. Later (vroeger Latergramme)

Later werkt heel erg fijn. Je hebt een mediabibliotheek waarvanuit je gemakkelijk berichten kunt maken en kunt inplannen. Je kunt de Instagram berichten inplannen vanuit je internetbrowser, of vanuit de app. Voor het daadwerkelijke plaatsen download je de Later app op je telefoon. Deze geeft een seintje wanneer het bericht klaarstaat en met enkele klikken is je Instagram update geplaatst. Je kunt ook geheel automatisch posten.
Kosten: gratis voor 1 gebruiker en 30 berichten per maand. Daarna prijzen vanaf 9 dollar per maand.
Grootste pluspunt: de preview functie. Echt heel erg fijn om je feed te kunnen zien voordat je iets plaatst en zo consequent te zijn qua stijl en kleurgebruik.
> Probeer “Later”

Instagram berichten inplannen review Later Latergramme

2. Planoly

De app werkt volgens hetzelfde principe als Later en heeft ook een preview functie. Bovendien kun je met Planoly ook Instagram stories inplannen – heel erg fijn natuurlijk!

Kosten: gratis tot een beperkt aantal uploads per maand, vervolgens vanaf 7 dollar per maand.
Grootste pluspunt: de app ziet er héél erg mooi uit + de mogelijkheid om Instagram Stories in te plannen.
>Probeer Planoly

3. Crowdfire

Een handige app voor het inplannen van Instagram posts. Ook deze werkt volgens het principe: inplannen via de browser of app en met de app vervolgens binnen een paar klikken posten op een gezet tijdstip. Een leuke extra zijn de “Prescriptions”. Crowdfire laat je elke dag enkele berichten zien om te liken. Op deze manier worden trouwe volgers beloont met een ‘hartje’ en vergroot je je eigen engagement.
Kosten: gratis voor 1 gebruiker (onbeperkt aantal berichten per maand) Daarna prijzen vanaf 9.99 dollar per maand.
Grootste pluspunt: onbeperkt aantal berichten inplannen met een gratis account.
> Probeer Crowdfire

4. Iconosquare

Iconosquare is voornamelijk gericht op analytics; het geeft je inzicht in het aantal nieuwe volgers, populaire hashtags, de beste tijden om te posten en nog véél meer. Maar ook heeft het een goede plan-tool, die hetzelfde werkt als de twee andere opties. Ook heeft Iconosquare een preview functie, die net iets minder uitgebreid is dan die van Later, maar zijn werk wel doet.
Kosten: je kunt Iconosquare gratis proberen maar betaald vervolgens 54 euro per jaar voor het goedkoopste pakket. Dat is voor 1 gebruiker en 30 posts, maar je krijgt er wel een hoop inzicht in je Instagram account, veel meer dan bij de twee andere apps.
Grootste pluspunt: Analytics, inzicht in de cijfers betekent een goed overzicht van wat wel en wat niet werkt en biedt mogelijkheden tot (snellere) groei.
> Probeer Iconosquare

Alle drie zijn het hele fijne tools en het is dus ook moeilijk om te zeggen welke het beste is. Je kunt ze allemaal gratis proberen en op die manier bekijken welke het beste werkt voor jou. Succes met het inplannen van je Instagram berichten!
Let op: er zijn ook apps die volledig automatisch posten (zoals Onlypult en Gramblr) maar we lezen en horen hier gemengde ervaringen over. Vaak moet je computer aan staan om te kunnen posten én zou het in strijd zijn met de richtlijnen van Instagram. Vooral voor accounts met veel volgers kan het een risico zijn om deze te gebruiken.

 

 

PS: nog meer inspiratie nodig voor de perfecte instagram caption? Check Social Stories

Vind je het lastig om teksten te schrijven voor jouw social media accounts en mis je inspiratie om regelmatig te posten? Ons product Social stories is dé kickstart voor jouw social media profiel. Door middel van opdrachten, personaliseerbare teksten en beelden helpen we jou regelmatig content te posten die jouw volgers graag lezen.

Social Stories:
– Scheelt je heel veel tijd: creëer al binnen vijf minuten jouw volgende post.
– Kickstart jouw creativiteit en inspiratie: je zult merken dat je door het gebruik van Social Stories heel veel inspiratie krijgt voor meer social media posts.
– Zorgt ervoor dat je ‘on top of mind’ blijft bij je volgers en altijd wat te vertellen hebt.

“Net als veel ondernemers heb ik een haat/liefde verhouding met social media. Het is een plek waar je contact kan maken met (toekomstige) klanten maar veelal postte ik een mooie foto zonder tekst die ook echt connectie maakte. Social Stories heeft dat probleem opgelost. Wanneer ik de teksten invul komen er altijd allerlei andere ideeën voor posts naar boven. Zo is Social Stories een bijna onuitputtelijke bron voor caption inspiratie voor me geworden.” – Renate, Wit Photography

Download nu 1 van de 6 bundels met personaliseerbare teksten en beelden, en je kunt binnen vijf minuten al aan de slag. Al meer dan 200 ondernemers gingen je voor!

Er zijn een aantal handige tools waarmee je Instagram berichten kunt inplannen, Wij bespreken er vier. Lees meer op de blog. #instagram #business #ondernemen #socialmedia

The comments +

  1. Charlotte Noordzij says:

    Probeer ook eens Planoly! Heel overzichtelijk en je kunt gemakkelijk je “grid” zien en door te slepen aanpassen! Heel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *