Tips voor een goede privé / werkbalans – deel 2

10/10/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Twee weken geleden deelde ik deel 1 van dit artikel al met jullie: ik vroeg creatieve vrouwelijke ondernemers naar hun tips voor het creëren van een goede privé / werkbalans – iets waar we allemaal van tijd tot tijd onze weg in moeten vinden. Uiteindelijk draait het allemaal om balans. Balans tussen inspanning en ontspanning, niet leven om te werken maar werken om te leven. Interessant is dat iedereen hier zo weer zijn eigen manieren voor heeft – wie weet staat er een tip tussen die perfect bij jou past!
 
“Maak de afspraken met jezelf net zo belangrijk als afspraken met klanten. Ik weet dat sporten voor mij mega belangrijk is. Dus ga ik 3x per week. Hoogseizoen of laagseizoen, ik ga. Omdat ik het net zo belangrijk heb gemaakt als klantafspraken.
– Corine van Oh Belle Fotografie
“Mijn partner en ik hebben samen een bedrijf en daardoor is het soms moeilijk om de balans tussen privé en werk te houden. Daarom gaan we eens in de zoveel tijd samen op vakantie en dan het liefst naar een plek met zo min mogelijk bereik, anders zijn we toch weer aan het werk. We laden er weer helemaal op en hebben alle tijd voor elkaar!”
– Mandy van Longwayhome.nl 
“1 weekend per maand neem ik minimaal helemaal geen werk aan. Dat is echt weekend. Die plan ik elke keer al maanden vooruit.”
– Judith van JCN Fotografie
“De balans tussen werk en privé is voor mij niet afhankelijk van de hoeveelheid tijd ik eraan kwijt ben, maar door de aandacht waarmee ik (aan het werk) ben. Niet multitasken maar met volledige aandacht. Dat geeft rust en overzicht.”
– Wendy van de Olifant voor ouders
“Luisteren naar mijn (veel te!) wijze dochter van 3,5 jaar, die me zegt mijn telefoon weg te leggen, want samen ‘knutselen/fietsen/taart maken’ is veel leuker’!”
– Fleur van Fleur Besier Photography
“Vakanties vooruit inplannen en niet bang zijn om daardoor klussen mis te lopen. Op tijd even eruit, loskoppelen en ontspannen.”
Ilse van Kollenburg
“De dag beginnen met me-time. Wekker iets eerder. Je Savers doen en dan eerst je administratie. Phone uit. En agenda in blokken indelen. En uiteraard in de middag ff echt lunch/korte wandeling. Zo kom je meer gefocust je dag af. Zit je in de juiste flow en doe je alleen de dingen die ertoe doen ipv als een kip zonder kop rond rennen tot laat. En je hebt minder stress!”
– Daniëlle van Imagine your life

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *