Werk/privé balans | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Werk/privé balans | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Tips voor een goede privé / werkbalans – deel 1

14/09/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Ik blijf het lastig vinden… een goede balans vinden van privé en werk. Dat had ik al toen ik in loondienst werkte: naast kantoorbanen in het weekend nog bijspringen in de horeca, zo nu en dan extra thuiswerken; altijd al heb ik werken zo leuk en belangrijk gevonden dat ik mezelf soms vergeet. Als ondernemer is het er niet makkelijker op geworden: er komt nooit een einde aan die to do list ;-). Voor dit artikel vroeg ik andere ondernemers naar hun tips. De reacties waren zo overweldigend en waardevol dat het niet eens meer in 1 artikel past. Deel 2 van de tips houden jullie dus nog van me tegoed!
“Een werkplek buitenshuis maakte voor mij het grote verschil! Je maakt de afspraak met jezelf dat je thuis geen werk meer doet (of zo nu en dan alleen het hoognodige). Als je de deur achter je dicht doet ben je klaar!”
– Arjanne van Studio Above
“Ik bouw mijn agenda op in kernacties (acties die ervoor zorgen dat ik mijn doelen kan behalen). Als er iets ‘tussendoor’ komt bedenk ik of het tot de kernacties behoort. Als dit niet het geval is, kan het dus wachten.”
– Eliene van Sunfield Photography
“Ik gebruik de email templates van jullie veelvuldig en heb info pdf bestandjes van mijn verschillende shoots. Wat mij veel tijd bespaart en dus meer tijd oplevert met mijn gezin + op zondag lees en beantwoord ik bewust geen mail”
– Simone van Made by Mone
“Mijn tip is simpel: verplicht weekend vrij!  Ook al moet je daarvoor doordeweeks wat langer door, het maakt je productiever in je werkweek en in het weekend spelen zich vaak leuke dingen af in je sociale leven. Als er iets is waar ik ongelukkig van word is dat allemaal moeten missen vanwege werk. Verplicht weekenden vrij lost t op!”
– Lidewij van Mesh Lingerie
“De verandering die mij het meest heeft geholpen is anders omgaan met mijn telefoon. Ik heb mijn werkmail niet op mijn telefoon geïnstalleerd, en heb Facebook en Facebook pagina’s verwijderd. Zo is het bijna onmogelijk om op mijn telefoon aan het werk te zijn en moet ik echt mijn laptop erbij pakken, wat je toch minder snel tussendoor even doet. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik veel bewuster ontspan en bewuster aan het werk ben.”
– Marit van Mhilarius Fotografie
“Mijn tip is minstens 1 dag in de week de kinderen na school naar de BSO laten gaan. Heb dat echt nodig dat ik even kan “doorpakken” en afspraken kan inplannen. Voelt beetje gek als je thuiswerkt maar geeft rust en verdient zich terug.”
– Chantal van Bonte Raaf
“Met twee ondernemers in huis heb je het dus veel over werk. ‘s avonds spreken we een tijd af en vanaf dan zetten we onze computers uit en gaan we samen op de bank zitten. Ik weet zeker dat het erg belangrijk is, want ik heb het idee dat je voordat je het weet alléén maar met werk bezig bent en dat is een groot deel van je leven, maar er is nog zoveel meer leuks!
– Louise van Louise Boonstoppel Fotografie
 
 

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *