Interview met Anoukh Quist | Co-owner van de Sincere Group in samenwerking met SugarCity

14/06/2018

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

“Het leukste van een eigen bedrijf is dat geen dag hetzelfde is” 

Anoukh Quist begon haar carrière bij de grote fashion merken Calvin Klein en Hugo Boss. Maar na 15 jaar begon het te kriebelen… Begin 2016 startte zij samen met twee partners de Sincere Group. Een bedrijf dat bijzondere en vaak nog onbekende lifestyle merken vertegenwoordigt op de Nederlandse markt. Ik ging met haar in gesprek over het ondernemerschap, de daarbij horende uitdagingen en haar toekomstdromen. Ik bracht hiervoor een bezoek aan hun bijzondere kantoor op het dynamische SugarCity-terrein in Halfweg.
 

Over Anoukh Quist, en Sincere Group

Als ik Anoukh de hand schudt, vallen haar stralende ogen meteen op. En die ogen beginnen alleen maar meer te stralen zodra ze over haar bedrijf, Sincere Group, vertelt. De Sincere Group is anti fast fashion en het bedrijf representeert alleen merken die bewust omgaan met het productieproces en een eerlijk en transparant product afleveren. Eén van hun merken is het kledingmerk Replay.
“Nadat ik het AMFI – toen nog Meester Koetsier – had voltooid, kwam ik al terecht bij Calvin Klein. Later ging ik bij Hugo Boss aan de slag te gaan. Ik heb hier 15 jaar lang met veel plezier op verschillende afdelingen gewerkt; sales, marketing én retail. Ik ben er echt gevormd. Ook leerde ik Michel en Patrick – de co-owners van Sincere Group – hier kennen. We konden goed samenwerken en waren op elkaar ingespeeld. In 2016 dachten we: willen we dit écht nog? Willen we niet zelf iets beginnen? Want dan moeten we het nu gaan doen. Dat was de start van Sincere Group.”
Anoukh, Michel en Patrick begonnen het bedrijf vanuit hun verlangen terug te gaan naar de basis: het product. Daarnaast wilden zij hun focus verleggen naar sterke partnerships in plaats van targets en klantaantallen centraal te stellen.
“We wilden het op een andere manier doen, op onze eigen manier. Met meer aandacht voor het product zelf en de productiewijze ervan.”

Bij een eigen onderneming komt natuurlijk veel kijken…

“Het leukste van een eigen bedrijf is dat geen dag hetzelfde is. Ook moet je veel zelf regelen. HR dingen? Hoe zit dat? Waar moet ik op letten? Je bent bij grote bedrijven best wel verwend; was je laptop stuk, dan belde je de IT-afdeling. Deed je auto het niet, dan belde je even naar Faciliteiten. Nu moet je dat opeens allemaal zelf doen. Maar dat is juist heel leuk, omdat je uit je comfortzone stapt.”
Anoukh vertelt over haar samenwerking met Michel en Patrick.
“Wat ook fijn is aan met z’n drieën werken: je kan overleggen en elkaar scherp houden. We houden van een uitdaging en kiezen dan ook niet voor de makkelijkste producten; Replay is bekend, maar verder zijn het nog onbekende merken. Wat wij dan zo uitdagend vinden, is om voor die merken een distributienetwerk uit te zetten; op onze eigen manier en zonder dat iemand pusht op targets en te behalen klantaantallen. Als De Bijenkorf een merk als Depot dan wil verkopen, zien we dat echt als een compliment en bevestiging van ‘Hé, we hebben het goed gezien’. Niet dat alles meteen lukt, maar dat is nou juist de uitdaging en dat geeft je drive.”

Over het werken op het terrein van SugarCity, tussen Amsterdam en Haarlem

Inkopers vanuit heel Nederland komen in het prachtige pand op het SugarCity-terrein om te bepalen welke producten en merken zij willen inkopen.
“Dit pand voelde direct zó goed! Dit bouw je gewoon niet na, alles is authentiek en past heel goed binnen onze keuze voor sustainability. We wilden gewoon niet in een anoniem betonnen blok werken. Klanten zijn ook heel enthousiast, iedereen voelt zich er direct thuis en het is fijn dat er zoveel natuurlijk licht is. Het is bovendien maar 10 minuten naar hartje Amsterdam, je kunt dus alsnog zeggen dat je in Amsterdam zit.”

De ondernemerstip van Anoukh

Ik vroeg Anoukh natuurlijk ook wat haar meest waardevolle les was.
“De meest waardevolle les die het ondernemen mij leerde is dat je constant scherp moet blijven en dat je zowel jezelf als het bedrijfsconcept heel goed in de gaten moet houden. Je krijgt bijna elke dag wel nieuwe kansen, maar ik denk dat je je elke keer weer moet afvragen: klopt dit? Past dit bij ons en klopt het met de langetermijnvisie die we hebben? Dat betekent niet dat je niet flexibel kan zijn, maar je moet wel de hoofdlijnen blijven volgen.”
En die kennis wil zij graag delen.
“Voorlopig wil ik me bezig houden met het groter en sterker maken van ons bedrijf. Ooit wil ik in het buitenland wonen en mijn kennis doorgeven aan bijvoorbeeld jonge designers, hen helpen door mijn ervaringen te delen. Ik ben op zoek naar verbinding tussen producten – mode en lifestyle – én mensen.”
Meer weten van Anoukh?
www.sincere-group.nl
Net als Anoukh werken op het dynamische SugarCity-terrein, waar veel andere creatieve bedrijven gevestigd zijn? Op het terrein vlakbij Amsterdam, dat volop in ontwikkeling is – er openen binnenkort o.a. een Factory Outlet en diverse horecagelegenheden – huur je al kantoor- en/of showruimte vanaf 171m2. Meer informatie vind je hier.

Foto’s en tekst door Daisy Ranoe
* In samenwerking met Sugarcity
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *