Stockfoto's | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Stockfoto's | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Stockfoto’s inzetten voor jouw online marketing + 12 stock fotografie websites

23/11/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Stock foto’s hebben een wat stoffig imago. En we snappen heel goed waarom. ‘Vroeger’ waren het toch vooral foto’s die net iets te gestileerd waren, een hoog ‘corporate’ gehalte hadden met modellen die in de camera keken en trots hun prodent smile lieten zien ;-). Maar… tegenwoordig staat het web boordevol hippe, unieke en fijne stockfotos die jij perfect kunt gebruiken voor je bedrijf. Vandaag delen we daarom 12 sites waar je prachtige (niet-traditionele) Stock foto’s kunt downloaden. 

De kracht van sterke foto’s op je website

Dit hoeven we je vast niet te vertellen, maar goede / sterke foto’s zijn een must voor je branding en website. Foto’s die aansluiten bij je merk benadrukken professionaliteit en maken het voor een lezer / potentiële klant aantrekkelijker om iets bij jou af te nemen. In een wereld waar alles snel gaat en mensen in 2-5 seconden beslissen of ze op je site blijven of niet zijn video en afbeeldingen belangrijker dan ooit.
Het is dan ook zeker aan te raden om dit op orde te hebben. De fotografen onder ons zullen daar niet zo veel moeite mee hebben ;-). Maar als creatieveling met andere talenten zul je het vaak moeten uitbesteden. Schakel bijvoorbeeld een fotograaf in om foto’s van jou zelf en jouw product te maken en leer hoe je zelf jouw dagelijkse werkzaamheden / producten goed op de foto kunt zetten!

Stock foto’s downloaden en gebruiken

Wanneer je een bedrijf hebt dat zich grotendeels online afspeelt (bijna elk bedrijf tegenwoordig) is content king. Er dient vaak een constante stroom te worden gemaakt van tekst, foto en video. En hoewel het dus de voorkeur heeft om de meest prominente foto’s zeker door een fotograaf te laten maken, kunnen stock foto’s een goede optie zijn om je content aan te vullen.
Waar je ze voor kunt gebruiken en hoe vaak verschilt per licentie / stock site. Lees daarvoor dus zeker even de voorwaarden door. Soms wordt er verschil gemaakt in een editorial licentie en commercieel. Waarbij je een foto met editorial licentie alleen redactioneel kunt gebruiken (denk aan: in een blog of artikel) en een commerciële foto bij mag dragen aan een product waar je geld voor rekent. Meestal hoef je geen credits te vermelden voor de fotograaf, maar nogmaals: lees de betreffende voorwaarden van de site of foto even goed door.

Nadelen / punten van aandacht bij het gebruik van stockfoto’s

Er zijn veel voordelen: de keuze is reuze, de foto’s zijn van tevoren technisch gecontroleerd én stockfoto’s zijn goedkoop ten opzichte van maatwerk. Maar… ook loop je het risico dat de foto vaker wordt gebruikt door andere bedrijven én zijn ze dus niet uniek voor jouw bedrijf. Vooral stock foto’s van gratis sites zie je nog weleens vaker voorbij komen en dus dien je van tevoren de afweging te maken hoe (on)wenselijk dit is.
Tot slot! Waar vind je dan die stock foto’s? Hieronder vind je 6 sites met gratis stockfoto’s en 6 sites met betaalde stockfoto’s.

6 Sites voor gratis stockfoto’s

6 sites voor betaalde (creatieve!) stockfoto’s

En dan zijn we natuurlijk wel benieuwd, gebruik jij weleens stockfoto’s?

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *