Samenwerken met andere ondernemers | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Samenwerken met andere ondernemers | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Samenwerken met andere ondernemers: waarom je samen sterker staat dan alleen

07/12/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Op een gemiddelde ‘Confetti’ dag dat Elsa en ik samenwerken worden er heel wat ideeën geopperd en besproken. Het een wat beter dan de ander, het een wat groter dan het ander, maar altijd luisteren we naar elkaar, durven we te zeggen wat we ervan vinden én groeit het idee van de een met behulp van de ander áltijd uit tot iets beters, iets sterkers. 
Ik ben er van overtuigd dat als slechts één van ons The Confetti Collective had opgezet, het minder sterk zou staan dan dat het nu doet. Inmiddels weten we waar we goed in zijn en hoe de taken verdeeld moeten worden voor een zo goed mogelijke uitkomst. Fouten worden vaker onderschept, de inspiratie droogt nooit echt op en zowel de pieken als dalen kun je met elkaar delen.

Samenwerken met andere ondernemers

Samenwerken dus. Maar waarom nu precies? En hoe? Ik denk dat je als ondernemers zó veel kunt halen uit samenwerken met ondernemers. Zo zou je een keer samen met een andere ondernemer een nieuw product of nieuwe service kunnen lanceren, samenwerken om van beide het bereik te vergroten, of simpelweg samen werken, in een wat meer letterlijk zin. Zo nu en dan een dagje samen werken met ondernemers uit dezelfde, óf juist andere branches kan zorgen voor een hoop nieuwe input en inspiratie. Ook kun je op zo’n dag even fijn je successen maar ook frustraties kwijt. Fijn toch? Even van dat eigen eiland af waar we ons zo kunnen vastbijten in onze eigen projecten, even een frisse blik en een gezellig dagje samen werken met je collega’s / mede-ondernemers.

Kennis delen

Want yes, zo zie ik mijn mede ondernemers écht: collega’s. Wanneer ik vragen krijg van fotografen ben ik niet bang mijn kennis te delen. En ik merk ook dat de mensen om mij heen er hetzelfde in staan. Want waar waren wij zelf geweest als we niet eens in de zoveel tijd een hele fijne tip of aanwijzing hadden gehad van iemand die al eens voor dezelfde uitdagingen heeft gestaan.

” A high tide raises all ships “

Het blijft een van mijn favoriete quotes op het gebied van ondernemerschap. Of het nu gaat om een sparringspartner, mastermind groep, samenwerkdag of een langere samenwerking tussen twee ondernemers: samen maken we het verschil. Samen hebben we de kracht om een branch of vakgebied te veranderen en naar een hoger niveau te brengen. Door kennis te delen, elkaar te zien als collega’s en te kijken naar grotere, gemeenschappelijke belangen kun je de markt /niche waarin jullie werken écht veranderen.
Nu ben ik wel benieuwd: werk jij vaak samen met andere ondernemers? Op wat voor manier en wat zijn je ervaringen? Let us know!

Pop up Office #1 in Leiden

PS: we zouden The Confetti Collective niet zijn als we dan niet ook direct een mooie gelegenheid creëren om samen te werken. Heb jij het al gezien? 18 December organiseren we onze eerste Pop Up Office, bij Lot en de Walvis in Leiden. Zien we je daar?

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *