Wunderlist| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Wunderlist| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Review: Wunderlist app voor je to-do lijst

03/08/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Een goed overzicht van alles wat we moeten doen houden willen we allemaal, maar hoe doe je dat? Ik ben zelf echt iemand van de ‘to-do-lijstjes’ en heb nu een app gevonden die goed voor mij werkt: Wunderlist.

Wat is Wunderlist?

Wunderlist is een app  voor op je telefoon, tablet of pc waarmee je takenlijstjes kunt maken.  Je kunt meerdere lijstjes maken, met subtaken, er deadlines aan hangen en het ook nog delen met collega’s of bijvoorbeeld je geliefde. Ik gebruik het zowel zakelijk als privé, waarbij ik naast to-do’s er ook ideeën in bewaar.

To-do lijstjes in de app

Je kunt verschillende lijsten toevoegen, zodat je per onderwerp je taken kunt bundelen. Standaard zijn postvak in, vandaag en week toegevoegd.  Je kunt ook per lijst sublijstjes maken. Zelf heb ik bijvoorbeeld onder mijn eigen bedrijf mijn drie focuspunten als sublijstje, maar ook mijn studio en dagelijkse werkzaamheden.
Als je klikt op voltooide taken, dan kun je alles zien in die lijst wat je al hebt afgevinkt.

Nieuwe taak

In je lijst kun je een taak aanmaken. Bij elke taak kun je ook instellen wanneer de deadline is of dat je een herinnering wilt ontvangen. Je kunt ook bestanden of notities toevoegen.  Wat ik erg handig vind is dat je in je lijst de taken op naam of datum kunt sorteren waardoor je nog meer overzicht krijgt.
Fijn is dat je een taak terugkerend kunt maken. Je kunt er dus voor kiezen om de taak elke dag elke week, elke maand of elk jaar terug te laten keren. Dat doe ik zelf bijvoorbeeld met het instellen van content voor social media, zodat ik elke week er aan herinnerd wordt om bijvoorbeeld nieuwe foto’s op Instagram te plaatsen.
Weekoverzicht
Alle taken die een einddatum hebben die in de huidige week plaatsvinden, worden bij het weekoverzicht gebundeld. Zo zie je precies per dag wat je nog moet doen.  Bij de lijst ‘Vandaag’ staan alle taken van die dag, zodat je niet wordt afgeleid door andere taken.

Postvak in en vandaag

Als je iets bedenkt om te doen en het past bijvoorbeeld niet helemaal in één van je lijstjes, dan kun je het bij ‘Postvak in’ zetten. Ik gebruik het als een soort verzamellijst met dingen die ik diezelfde dag moet doen.

Conclusie

Voor mij is het een heel fijne manier om mijn terugkerende to-do’s overzichtelijk te houden. Maar vooral om mijn ideeën te bundelen en boodschappen alvast in te noteren als iets op is. 😉
Ik gebruik het in combinatie met mijn Google agenda, waarbij ik ook echt tijdblokken kan inplannen gedurende de dag. Het allerfijnste vind ik het belletje dat rinkelt op het moment dat je een taak afvinkt, heerlijk!
Nieuwsgierig geworden naar Wunderlist? Meld je hier gratis aan, of download de app in de app store op je computer / telefoon.
 

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *