Inspiratie door reizen | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Inspiratie door reizen | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Reizen als inspiratiebron voor creativiteit

17/01/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

“If traveling was free, you’d never see me again”

Pinterest staat vol met prachtige (en oké, ook een hoop cliché-) travel quotes. Op Instagram worden we bedolven onder hashtags als #wanderlust #fernweh #travelgram. Reizen is hot! Het is natuurlijk ook echt heerlijk om jezelf even helemaal te verliezen in een ander land, een andere cultuur of om simpelweg gewoon even bij te komen van het doorgaans drukke leven van een creatieveling.
 

“All you need is a good dose of vitamin Sea”

Zelf ben ik absoluut mijn hart verloren aan reizen en ben ik altijd bezig met het volgende avontuur. Daarbij mag ik mezelf erg gelukkig prijzen dat ik tegenwoordig zo nu en dan naar het buitenland mag voor het fotograferen van bruiloften. Het klinkt misschien gek, maar reizen is voor mij essentieel, het zorgt ervoor dat ik even echt tot rust kom en tegelijkertijd boost het mijn creativiteit enorm! Ik heb altijd een notitieboekje mee, waarin ik mijn ideeën kan opschrijven. Dat zijn ideeën met betrekking tot werk, maar juist doordat je het direct opschrijft, kun je het daarna los laten, en volop genieten van je vakantie of reis.   
 

“Once a year, go someplace you’ve never been before” – Dalai Lama

Inspiratie opdoen tijdens jouw reizen? Én als ondernemer volledig kunnen ontspannen op vakantie?
Volg onze: Praktische tips
– Probeer de paar dagen voor je vakantie vrij te plannen van opdrachten en afspraken en gebruik deze tijd vervolgens om zaken af te ronden, zodat je met een leeg hoofd weg kunt.
– Ontvang je veel e-mail? Misschien is het een idee om een vriend / collega, die je daarin volledig kunt vertrouwen, te vragen om dit voor je over te nemen wanneer jij op reis bent. Aan de hand van concept e-mails en een stappenplan komt diegene waarschijnlijk een heel eind. En als er dan toch moeilijke / niet standaard mailtjes binnen komen, kun je die altijd nog zelf beantwoorden
– Neem een klein notitieboekje mee dat altijd in je tas past. (Of gebruik je mobiel voor notities) Wanneer je dan een tof idee hebt, kun je het direct even van je afschrijven. Dat heeft 2 functies: je kunt het later teruglezen en raakt dus niet verloren én je kunt het uit je hoofd zetten omdat je niet bang hoeft te zijn het te vergeten. (De HEMA heeft vaak leuke notitieboekjes!)
– Geniet! De beste ideeën komen juist als je er niet mee bezig bent. Geniet van de cultuur, het uitzicht, je gezelschap, het eten en je zult zien…. die inspiratie komt vanzelf!
 

The comments +

  1. […] Lees een boek, dan kun je óók als je geen vakantie hebt toch even met je beentjes omhoog ★  Reizen is een geweldige inspiratiebron. Misschien dus toch maar een vakantie inspiratiesessie boeken? ★  Misschien is een Patreon […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *