Positief blijven als je (steeds?) teleurgesteld wordt?

05/04/2019

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Tijd voor een eerlijk gesprek, want ik ben heel benieuwd hoe jij dit doet. Ik ben ervan overtuigd dat een positieve houding en mindset je enorm ver kan brengen, maar man – soms kan dat nog best een uitdaging zijn. Misschien herken je dat wel. Over het algemeen ben je positief ingesteld, maar wanneer je dan een paar keer achter elkaar een ‘nee’ of een bedrijfsmatige teleurstelling hebt gehad, dan kan het best een uitdaging zijn om te blijven geloven in wat je doet. Right?!

Inmiddels hebben we een aantal fijne ‘hacks’ voor onszelf ontdekt om het resultaat niet direct te koppelen aan het succes dat je hebt en vooral een positieve mindset te blijven houden. (Vaak is het namelijk ook helemaal niet zo schokkend / groot als dat we het in ons hoofd maken… 😁) Het lijkt ons leuk om deze met je te delen, misschien heb je er wat aan! Maar we zijn ook vooral ook heel benieuwd naar jouw hacks, want extra hacks zijn altijd welkom! (You never know when you need them.. ;))

Onze hacks:
1) Kijk naar de feiten i.p.v. je gevoel. Vaak halen we goede resultaten, maar omdat we hadden gehoopt op FANTASTISCH. Hierdoor ga je opeens die 90% die je behaald hebt niet meer als ‘fantastisch’ beschouwen. Maar als je dat doel van fantastisch niet had gezet, dan had je misschien wel niet boven de 60% uitgekomen. 😉 Streef naar het doel, maar vooral met als doel om jezelf uit je comfort zone te pushen en te kijken hoe ver je kunt komen. Niet om vervolgens ontevreden te zijn met het eindresultaat. 🙂
2) Hou je WHY voor ogen. Soms moeten je als ondernemer doorzetten, door bikkelen en een aantal keer onderuit gaan. Maar dat alles helpt je om beter te worden. Echt. Uit elk element, en vaak vooral de grootste fouten of teleurstellingen, kan je zoveel leren! Je bedrijf groeit door dit soort momenten en als jij voor ogen kunt houden WAAROM je dit doet, dan weet je dat die lessen er zijn voor een goed doel en dat jouw why de moeite waard is om door te zetten. It will be better soon! <3

3) En last but not least. Als iets niet gelijk werkt betekent dat niet dat het per direct geen goed idee was en dat je alle tijd voor niks er in hebt gestoken. Het betekent vaak dat er iets schort aan je communicatie en/of marketing. Ik vind het zo interessant wat er kan gebeuren door maar een paar kleine tweaks door te voeren in je marketing en communicatie. Kijk eens zonder emotie naar je communicatie en marketing. Is het wel zo duidelijk als dat jij denkt dat het is? Wat zou je kunnen aanpassen? Test dat stap voor stap uit. In kleine stapjes experimenteren is enorm waardevol (dus niet alles in 1 x omgooien.. I know you want it.. ;)), want wanneer je stap voor stap aanpassingen doorvoert is het ook meetbaar waar het verschil precies in zit. Vind je het lastig om te weten hoe je jouw huidige communicatie moet checken?

In The Confetti Academy hebben we deze maand een héle toffe masterclass hierover. Een waar wij enorm enthousiast over zijn, want mán – wat heeft deze kennis ons in korte tijd al enorm geholpen in ons bedrijf.

De masterclass gaat over duidelijk & effectief communiceren op je website en daarbuiten. Of je nou een ted talk aan het voorbereiden bent (dream big right?!;)) óf een fantastische landingspagina schrijft voor je nieuwe (of huidige.. ;)) aanbod, dit is een masterclass waar iédere ondernemer mee aan de slag kan en directe resultaten uit kan halen. Bekijk de masterclass voor €24,95 excl. BTW (want opzeggen bij de Academy kan maandelijks.. :)) of wordt gelijk lid voor langere tijd. Aanrader, krijg je leuke voordelen bij. 🙂 Aanmelden kan hier.

 

We zijn heel benieuwd… Hoe kijk jij hiernaar? Hoe zorg jij ervoor dat je de moed er in houdt als het tegen lijkt te zitten? Om positief te blijven denken en de gedachtes ‘misschien moet ik maar gewoon bij een baas gaan werken…’ (yup, die hebben we allemaal wel eens…;)) aan de kant te zetten? Herken je jezelf hierin of totaal niet? En wat zijn jouw ‘hacks’ om je gevoel niet teveel je succes, geloof in je bedrijf & je positieve houding te laten bepalen? Laat je het hieronder weten? Ik ben heel benieuwd!

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *