Jezelf motiveren | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Jezelf motiveren | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Jezelf op een positieve manier motiveren

16/03/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Pfff…. vandaag even niet hoor, het komt morgen wel. En vaak gaat dat zo een aantal dagen verder. Dat herkent vast iedereen wel. Maar soms moeten er gewoon dingen gebeuren dus er komt een punt waarop je jezelf op moet pakken om toch echt deze klus te klaren. Hoe kun je jezelf op een positieve manier motiveren om je werk weer op te pakken en toch af te maken?

 

1. Ontspanning

Ben je gedemotiveerd omdat het een klus is waar je tegenop ziet of heb je gewoon nu even meer zin omdat die nieuwe aflevering van je lievelingsserie net online is gekomen? Heb je tijd zat en past die serie eigenlijk best in je planning? Kijk ‘m dan gewoon lekker! Ook al heb je daarna minder tijd over voor je klus, je hoofd is leeg, je hebt je lekker kunnen ontspannen waardoor je je nu veel beter kunt concentreren en als een speer gaat.

2. Beloning

Het kan ook helpen jezelf een beloning in het vooruitzicht te geven. Als je eindelijk die twee grote opdrachten hebt afgemaakt koop je dat nieuwe interieurblad of ga je lekker naar de kapper!  Ben je al uren achter elkaar aan het werken en heb je last vast een mega dip, ga dan even naar buiten en wandel een stuk! Even nieuwe energie inademen, een frisse neus en buiten dat het natuurlijk goed is voor je lichaam, heeft wandelen nog een groot voordeel, namelijk dat je hersenactiviteit toeneemt, waardoor je sneller op nieuwe ideeen komt. Zodra je weer even daglicht hebt opgenomen kun je weer fris verder met je werk.

3. Een nette & inspirerende werkplek

Sowieso is het fijn om met een nette werkplek te beginnen. Dat je niet eerst een kwartier hoeft op te ruimen voor je aan je werk begint, maar in een inspirerend kantoor of ruimte binnenkomt en zin krijgt om er in te werken. Dit is in elk geval al die eerste stap van het beginnen aan je opdracht.
Er zijn heel veel mooie voorbeelden van werkruimtes te vinden op internet en die zijn vaak helemaal niet zo ingewikkeld. Een mooi bureau, wat plankjes voor je vaste spullen. Een dichte kast waar je je mappen of minder gezellige spullen in op kunt bergen. Op het bureau wat quotes om je te motiveren en natuurlijk vrolijke stationery. Een roze schriftje of een lekkere glitterpotlood doet natuurlijk wonderen. Succes

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *