Ondernemen op een manier die jouw droomleven ondersteunt

28/08/2018

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Ondernemen vanuit vrijheid, impact maken én volop genieten van het leven. Sounds like a dream? Dat hoeft het niet te blijven. Enkele jaren geleden realiseerden we ons dat we hetgeen waarom wij (Elsa en Raisa) waren gaan ondernemen, namelijk: vrijheid, een beetje waren kwijtgeraakt. We maakten steeds meer uren dan we wilden. Ook in onze vrije tijd met werk in ons hoofd zaten en van tijd tot tijd flink wat stress hadden. We besloten dat dat anders moest.

Op dat zelfde moment stonden we aan de start van The Confetti Collective. We zagen elkaar voor de tweede keer, toen hadden we afgesproken voor een lunch. Het bleek dat we aardig wat overeenkomsten hadden in onze passies en denkwijze rondom het ondernemen. We vroegen de serveerster om een leeg blaadje en een pen. Daar ontstonden de allereerste ideeën en strategieën rondom het nu voor ons zo geliefde Confetti Collective. Want hoe tof zou het zijn, om het ondernemerslandschap in Nederland eens goed op te schudden? Om ondernemers te kunnen inspireren en helpen op het gebied van purpose-driven ondernemen? Om ondernemers aan te moedigen het leven te creëren war zij van dromen en om te ondernemen vanuit vrijheid?

Wij zijn gaan ondernemen op een manier die ons droomleven ondersteunt. En hoewel we nog grote dromen en doelen hebben voor in de toekomst, weten we dat we met het bedrijf dat we nu neerzetten, elke dag toewerken naar het level waar wij gelukkig van worden. Benieuwd hoe wij dat hebben gedaan? We schreven 3 stappen voor je uit waarmee jij er direct mee aan de slag kunt!

Stap 1: Hoe ziet jouw droomleven eruit?

Heb jij recentelijk stil gestaan bij hoe jouw droomleven eruit ziet? Gewoon even helemaal je fantasie de vrije loop laten gaan en gedroomd zonder limiet? Nope? Dat snappen we best. Als nuchtere Nederlanders vinden we dit namelijk soms best lastig. Want ons betreft mogen we ons daarvoor af en toe best eens wat meer laten inspireren door een land als Amerika, met ‘The American Dream’. Ben jij er klaar voor om de uitdaging aan te gaan? Pak een leeg A4tje erbij, zet een fijn muziekje op of maak het juist even helemaal stil en droom weg en schrijf op wat in je gedachte opkomt. Schrijf bijvoorbeeld op hoe jouw droomhuis eruitziet, hoe een ideale werkdag verloopt of welke reizen je maakt. Schrijf op hoe je je vaker zou willen voelen en met wie je meer tijd zou willen spenderen.
Neem hier echt even de tijd voor en wees niet te voorzichtig: dit is hét moment om aan jezelf toe te geven hoe je de toekomst eigenlijk voor je ziet.

Stap 2: Past jouw onderneming bij dat droomleven?

De tweede stap in dit verhaal is, bij ondernemers, je onderneming. Jouw onderneming kan namelijk dit droomleven ondersteunen, of juist in de weg zitten. En het is belangrijk daar goed over na te denken. Leg jouw huidige onderneming dus eens naast het droomleven dat je hebt opgeschreven en kijk wat de verschillen zijn. Het liefst zonder waardeoordeel, dit is natuurlijk opbouwend bedoelt. Het zou kunnen dat blijkt dat je droomleven en onderneming eigenlijk heel goed bij elkaar passen, of dat er toch nog best wat aanpassingen gemaakt moeten worden binnen je onderneming om jouw droomleven waar te maken. Hoe dan ook: zie het als een leerschool en de eerste / volgende stap richting het leven waar jij gelukkig van wordt.

Stap 3: Noteer 4 acties die jij gaat ondernemen om jouw droomleven te bereiken en plan dat ook in je agenda

Tijd om het concreet te maken. Bedenk aan de hand van de vorige 2 stappen welke acties jij kunt ondernemen, die je dichterbij dat droomleven gaan brengen. Maak de stappen niet al te groot, het moet behapbaar blijven en je kunt ze altijd nog aanvullen. Ga daar het liefst meteen mee aan de slag, want nu zit je nog in de juiste energie ervoor. Je behaalt het meest resultaat als je voor jouw acties ook daadwerkelijk tijd vrij maakt in jouw agenda, zodat je ook de stappen gaat zetten richting jouw droomleven. Koppel er desnoods een deadline aan en deel het met iemand anders. Zodat die persoon jou zo nu en dan vraagt naar de voortgang en wat rake vragen kan stellen waar nodig.

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *