Ondernemen is een vak

10/08/2019

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Pas hoorde ik de zin “ondernemen is een vak”, en opeens viel het kwartje. Welk kwartje? Wanneer wij ondernemers begeleiden in hun proces, merkte ik vaak dat ik me ergens een beetje bezwaard voelde. Waarom? Om het werk wat nog op ze ligt te wachten. Om je business zo in te richten dat je jouw doelen kunt behalen, komt er namelijk veel kijken. Eenmalige taken om je bedrijf goed in te richten, maar ook terugkerende elementen die voor zichtbaarheid zorgen. Ik voelde me soms bezwaard dat ik het niet ‘makkelijker’ voor ze kon maken. En opeens realiseerde ik me: maar dat hóeft ook niet. Want ondernemen is een vak. 

Natuurlijk hoeft het niet allemaal NU en delen we het (bijvoorbeeld tijdens een strategiesessie) samen op in haalbare stappen binnen een haalbare tijd. Niet moeilijk, of ingewikkeld want we houden van simpel en van wat past bij jou als persoon. Maar het is nog steeds vaak veel werk.

Er bestaat helaas geen Quick fix….

Om een gezonde en duurzame business te creëren, is er simpelweg geen ‘quick fix’. (En ik denk dat je uit moet kijken voor iedereen die het tegenovergestelde beweert. ;)) Ondernemen is namelijk een vak. Het kost tijd om het onder de knie te krijgen, om jouw draai’te vinden. Het kost tijd om te ontdekken op welke vorm van marketing jouw klanten reageren. Wanneer je aan de slag wilt gaan om jouw bedrijf zo op te bouwen dat je steeds meer vrijheid en/of groei in je bedrijf krijgt, vraagt dat tijd, doorzettingsvermogen en discipline.

Je zult momenten gaan krijgen dat je je afvraagt waarom je deze stappen hebt gemaakt én je gaat momenten krijgen dat je jezelf zó dankbaar bent dat je hebt doorgezet. Omdat het je heeft gebracht op een plek die misschien nog wel mooier was dan waar je van droomde.

Wij helpen je niet aan ‘snel’ geld. We beloven je geen omzet van een specifiek bedrag per maand. Want wij geloven niet dat het zo werkt. Misschien kun je zoiets op korte termijn realiseren, maar op lange termijn heb je hier bar weinig aan. Het resultaat daarvan is namelijk vaak dat je iets gaat doen waarvan de basis niet goed is, dat je jezelf voorbij rent of dat je bedrijf jouw leven beheerst in plaats van de vrijheid geeft waar je juist naar op zoek was.

Wat wij dan wel doen? Wij helpen je om het vak te begrijpen. Om te leren hoe jij jouw bedrijf duurzaam kan laten groeien. Wij helpen je te ontdekken waar jouw krachten zitten en hoe je dit kunt omzetten in een strategie die in het verlengde ligt van wie je bent én wat jouw klant nodig heeft. Een strategie die vol te houden is.

Ondernemen is een vak…

Je leert. Je groeit. We kunnen je nu alvast vertellen: je gaat door periodes vol twijfels en vragen, maar dat alles zal je helpen om er uiteindelijk sterker uit te komen en om elke dag steeds meer en meer te kunnen doen waar jij op dit moment van droomt. Dat leven is haalbaar. 100%. Maar het kost tijd. Tijd om het werk te doen, tijd om jezelf niet voorbij te lopen, maar vaak ook vooral tijd om de mentale uitdagingen met jezelf te doorlopen.

Jezelf die tijd gunnen om te leren, te groeien, om te ontdekken wat werkt en wat niet werkt; om je bedrijf niet rennend, maar stap voor stap te laten groeien, is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Want daarbij heb je onderweg de tijd om bij te stellen. Om te blijven luisteren naar je hart. Om te ondernemen vanuit wie jij bent. En om vanuit die basis een killer bedrijf neer te zetten.

Ondernemen kan je leren

Investeer in kennis om het ondernemerschap écht onder de knie te krijgen. Om de tools en handvatten te ontdekken die jij nodig hebt om jouw bedrijf te laten groeien. Maar houd voor ogen dat groei tijd nodig heeft. En dat die tijd een cadeau is, een cadeau dat jij nodig hebt om te groeien op een manier die jou op lange termijn zoveel meer geeft. Tijd geeft je visie, duidelijkheid en zorgt ervoor dat je kunt groeien op een manier die past bij wie jij bent, bij het leven dat jij graag wilt leven, en dat je ook echt het effect met je bedrijf kunt creëren waar jij naar op zoek bent.

Een gemiddelde opleiding duurt zo’n 3 tot 4 jaar. Zullen we afspreken dat je jezelf minimaal 3 jaar geeft, waarin je investeert in het leren van het vak ondernemerschap, voordat je conclusies trekt uit waar je staat met je business? 😉

Sidenote: natuurlijk versnelt het samenwerken met een coach of mentor dit proces. Absoluut. Je zult veel sneller door blokkades en uitdagingen heenwerken dan wanneer je het ‘alleen’ doet. Maar óók als je werkt met een coach of mentor kost het bouwen van je onderneming tijd. Wel geloven we dat je samen niet alleen sneller kan, maar ook verder komt. Ben je nog op zoek naar een businesscoach, of zou je eens willen kijken of het iets voor jou is? Bekijk dan ons aanbod via https://confetticollective.nl/coaching .

 

 

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *