Gastblog

Ondernemen en plannen met een Bullet Journal

14/11/2017

The Confetti Collective is de plek waar wij je helpen om écht te kunnen gaan kiezen voor het bedrijf en leven waar jij van droomt. Om CEO te worden van je bedrijf en ultiem te genieten van het leven. Omdat elk moment telt. 

 TheBlog

CEO van je bedrijf & leven

Strategie

follow @confetticollectivenl

01

Ben jij klaar voor
'The Next Level'? 

Mindset

02

Kill your darlings: meer impact en focus door minder te doen

03

Wat is jouw missie
als ondernemer?
Now Trending

Vrijheid

Video's

Gastblogs

favoriete categorie

Ontdek je

Nadat ik afgelopen zomer afgestudeerde, werd ik freelance journalist – iets wat ik zowel heel leuk als spannend en overweldigend vond en nog steeds vind. Er kwam zoveel informatie op me af en ik had zoveel vragen – maar gelukkig had ik mijn Bullet Journal om ervoor te zorgen dat ik niet in dat alles zou verdrinken.
Het Bullet Journal Systeem is bedacht door Ryder Carroll – kijk vooral het filmpje en kijk op zijn site om erachter te komen wat het precies is. Ik heb nu ongeveer anderhalf jaar een Bullet Journal en sindsdien ben ik productiever, georganiseerder en is het in mijn hoofd een stuk rustiger.
Ik weet niet hoe andere ondernemers omgaan met alle verschillende dingen die je moet onthouden en moet doen als je voor jezelf werkt, maar voor mij speelt mijn Bullet Journal daarin een belangrijke rol.

Het plannen van mijn werkdag

’S ochtends of ’s avonds (afhankelijk waar ik zelf zin in heb of behoefte aan heb) maak ik mijn zogenaamde ‘daily’ voor de volgende dag. Ik maak een tijdlijn waarin ik bij kan houden hoe ik mijn tijd besteed en ik maak een to do list voor die dag. De taken voor die lijst haal ik vaak uit mijn ‘weekly’ of ‘monthly log.’ Deze pagina’s kun je zien als een soort week en maandkalenders. Aan het begin van elke week en maand bedenk ik wat ik moet of wil doen en die lijstjes zijn de hele tijd belangrijke referentiepunten. Door elke keer weer terug te kijken en alles op te schrijven, zorg ik ervoor dat ik niks vergeet of aan het einde van de maand met een onproductief gevoel zit.

Het bijhouden van mijn uren

Dit doe ik in de eerste plaats gedurende de werkdag (in de tijdlijn). Aan het eind van elke dag schrijf ik in mijn monthly op hoeveel uren ik in totaal heb gewerkt en aan het eind van elke maand leg ik dat vast in een excel bestand (want je weet maar nooit, met notitieboekjes loop je altijd een klein risico dat je het kwijtraakt).

Working on… & Waiting on…

Ken je dat? Dat gevoel alsof je aan duizend verschillende dingen werkt en dat voor al die dingen de deadlines met hoge snelheid dichterbij komen. Of dat je een heleboel facturen hebt verstuurd, maar geen overzicht meer hebt over welke zijn uitbetaald? Dat soort dingen kunnen nogal zorgen voor een warboel in mijn hoofd. Dat probeer ik op te lossen met een ‘Working on…’ en een ‘Waiting on’ lijst in mijn Bullet Journal. Op die manier raak ik nooit het overzicht kwijt van de dingen waar ik aan werk en raak ik (hopelijk!) nooit onnodig geld kwijt dankzij chaos in mijn hoofd.

Grote plannen

Misschien wel één van de leukste pagina’s; mijn Bullet Journal is van mij alleen en de plannen die ik hierin maak mogen zo groot zijn als ik zelf wil. Als beginnend ondernemer vind ik het belangrijk om mezelf groot te laten denken en na te denken over wat ik wil bereiken. En dat kan natuurlijk heel goed in hetzelfde boekje als waar ik mijn meer realistische plannen organiseer.


Een Bullet Journal is eigenlijk niet veel meer dan een leeg notitieboekje (zo duur en uitgebreid als je zelf wil) die je helemaal in kunt vullen zoals jij het wil. Wat heb jij nodig om je leven als ondernemer succesvoller, overzichtelijker en productiever te maken? Waarschijnlijk is er een manier te bedenken om precies dat in je Bullet Journal te verwerken.
Lijkt het jou iets? Zo’n bullet journal? Ik ben benieuwd naar je mening & mocht je vragen hebben kun je die natuurlijk ook plaatsen in de comments!

Bullet Journal kopen

– Via de online shop van Ryder Carroll
 Via bol.com

The comments +

 1. Jisca

  November 15th, 2017 at 12:45 pm

  Dit had ik precies nodig! Bedankt 🙂

 2. Saskia

  November 16th, 2017 at 10:27 am

  Geweldig systeem! Ik gebruik het nu al een half jaar en dit systeem is het enige wat écht voor mij werkt. Nu geen 101 to-do lijstjes meer :D, wat een opluchting!

 3. Raisa Zwart

  November 19th, 2017 at 9:35 am

  Tof! Ik ben heel erg benieuwd. Ik ben er nu net mee begonnen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't go!

Niks missen én allerlei fijne tips en motivatie berichtjes in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze VIP newsletter.

WITHOUT GETTING ON THE VIP LIST

SIGN ME UP!