Boekreview: OFF | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Boekreview: OFF | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Boekreview: OFF van Tanya Goodin

21/11/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

2.617, het aantal keren dat we per dag swipen, klikken of typen. Het is het apparaat dat ons zoveel brengt, maar ook zoveel kan verpesten; onze mobiele telefoon. Sinds een tijdje raak ik er steeds meer bewust van, hoe afhankelijk ik er wel niet van ben en hoeveel van mijn aandacht gaat naar mijn iPhone… en toch.. toch is het zó lastig om ‘m minder te gebruiken.
 

Time to log off

Tanya Goodin richtte het platform “Time to log off’ op. Haar doel? Ons aansporen om onze digitale apparaten regelmatig even uit te schakelen om de connectie te maken & te houden met de offline wereld. Zo kun je op de site testen hoe verslaafd je bent aan je mobiel, lees je er blogs over het onderwerp en kun je je aanmelden voor een een social detox. Enkele dagen geleden verscheen haar boek: “Off”- die wij ontvingen voor een review.
 

“OFF” – Verbeter je leven met een digitale detox

“Off” is een klein boekje dat opgedeeld is in verschillende thema’s:

 • Stel je grenzen
 • Go with the flow
 • Keer terug naar de natuur
 • Tem je triggers
 • Kies analoog
 • Maak weer contact

Met elke keer een stukje uitleg om je bewust te maken van je eigen gedrag, en tips om het om te buigen; om minder afhankelijk en verslaafd te zijn aan je mobiel. Het ene hoofdstuk zal meer van toepassing op jou zijn dan het andere maar ik denk dat een ieder van ons zich vaak genoeg zal herkennen in de situaties die geschetst worden: afgeleid raken van notificaties, het lastig vinden je aandacht ergens lang bij te houden, altijd online zijn en daardoor soms niet volop genieten van wat er daadwerkelijk gebeurd. “Off” is herkenbaar en dus zo nu en dan confronterend. De tips die gegeven worden zijn goed. Het zijn vaak dingen die je zelf ook had kunnen bedenken, maar dat is natuurlijk het hele ding: we vinden allemaal dat we onze mobiel te veel gebruiken, maar doen er vervolgens weinig aan om het te veranderen.
Dat is dan ook wel gelijk de uitdaging: het boekje staat vol met info en tips; maar het uitvoeren en volhouden vergt een hoop discipline. Ik vraag me daarom wel af hoe effectief het boekje zal zijn. Tuurlijk, het heeft me nog iets bewuster gemaakt over het gebruik van mijn mobiel, maar de tips heb ik nog niet toegepast. Het is een fijn boekje, met goeie tekst en mooie foto’s, maar uiteindelijk is het voor velen denk ik niet genoeg. Als je echt wilt minderen, wilt detoxen van je mobiel denk ik dat een retreat / camp (die Tanya ook aanbiedt) een stuk effectiever zijn. Dit boekje kan natuurlijk wel weer een goeie aanzet zijn om er eens goed over na te denken of jij dat nodig hebt ;-)….
“Off” van Tanya Goodin is voor 9,95 te bestellen op Bol.com
 
 
 

The comments +

 1. Cassandra says:

  Ik vind het een overdreven om over telefoon detoxen een boek te schrijven, het is echt voor extreme gevallen denk ik. Ik ben er zelf wel bewust van hoe vaak ik mijn smartphone gebruik en laat hem nu wat meer links liggen om écht sociaal te zijn.

  • Raisa Zwart says:

   Fijn dat jij je er zo bewust van bent Cassandra. Ik denk echter dat dat voor veel mensen niet geldt, uit steeds meer onderzoeken blijkt toch echt dat een steeds groter deel van de mensen verslaafd is aan zijn telefoon. Er komt daadwerkelijk een stofje vrij in je hersenen wanneer je notificaties, likes, comments, mails, noem het maar op, binnenkrijgt en dus kan het lastig zijn je mobiel te laten liggen.
   Het ding is dus wel, zoals ik ook in mijn review schrijf, dat ik me afvraag in hoeverre een boek je gaat helpen met het écht detoxen / minderen, maar wellicht kan het een eerste stap naar bewustwording zijn voor sommige mensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *