Nieuwe Facebook update is nadelig voor bedrijven | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Nieuwe Facebook update is nadelig voor bedrijven | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
De mogelijke nieuwe tijdslijn update van Facebook: vrienden en bedrijven gescheiden

30/10/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Misschien heb je het de afgelopen week al voorbij zien komen: Facebook is druk aan het testen met een nieuwe tijdlijn weergave. Een weergave waarbij de lezer specifiek kiest om content te zien van zijn of haar vrienden, of van bedrijfspagina’s die geliked zijn + advertenties. Klinkt best spannend hé? Betekend dat dan het einde van organisch bereik voor Facebook bedrijfspagina’s?
Het nieuws werd bevestigd door Adam Mosseri, hoofd van het nieuwsfeed-team van Facebook. Momenteel wordt er getest in Slowakije, Servië, Sri Lanka, Cambodja, Bolivia en Guatamala, waar vooral de reacties van pers en bedrijven erg negatief zijn.
De gevolgen voor bedrijven zullen bij doorvoering inderdaad groot zijn. Mensen kunnen nog steeds jouw ‘gratis’ berichten op je pagina zien, maar zullen waarschijnlijk minder snel die keus maken, en vooral gebruik maken van de feed met content van hun vrienden.
Voor nu gaat het echter wel echt nog om een experiment, om te zien hoe en of het de gebruikerservaring van Facebook gebruikers verbeterd. Er wordt door Facebook duidelijk aangeven dat er nog geen plannen zijn om dit ook daadwerkelijk door te voeren. Laten we dus vooral nog niet in paniek raken, en hopen dat de uiteindelijke verandering van de tijdlijn minder negatief uit zal pakken voor bedrijven. Mocht je er nog vragen over hebben – let me know, misschien kan ik helpen :).

The comments +

  1. Lizet says:

    Hopelijk zetten ze het niet door! Zou het ook tof vinden als het ‘oude’ instagram weer terug zou komen, ik mis zoveel leuke berichten! Echt jammer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *