Marrakech – here we come!

17/04/2018

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Eindelijk mogen we het van de daken schreeuwen. Aankomende juni én oktober kan je, samen met ons mee naar Marrakech! Claimy van The Souk Department heeft ons uitgenodigd om een Masterclass te geven tijdens haar trips in juni en oktober. Je begrijpt, wij stonden te springen! Aankomende juni (van 13-18 juni) ga ik, Elsa, mee naar Marrakech en in oktober reist Raisa af naar dit prachtige land. En het leuke is – er is nog plek om mee te gaan! Maar eerst: hoog tijd voor een interview met deze leuke chick!

First things first, wie ben je, en wat is The Souk Department? 

Ja leuk! Ik ben Claimy en ik heb onlangs The Souk Department opgericht. Een soort ‘verlengstuk’ van mijn andere onderneming The Wedding Department, maar dan met een heel ander doel! The Souk Department is begonnen door mijn liefde voor marrakech & mijn liefde ondernemen en sparren & delen met anderen. Daarnaast ben ik oorspronkelijk destination weddingplanner, waardoor ik dus ook een enorme liefde voor heb voor het organiseren van evenementen in het buitenland. En toen dacht ik: als ik nou deze drie liefdes kan combineren in één bedrijf, dan zou dat fantastisch zijn! En zo is The Souk Department dus ontstaan. Als een trip wat ik organiseer voor andere vrouwelijke ondernemers, om met elkaar te sparren, workshops & brainstorm sessies te houden, in de inspirerende omgeving van Marrakech. En uiteraard gaan we dus ook samen de stad ontdekken!
Door middel van The Souk Department wil ik mijn liefde voor Marrakech delen. Er zijn natuurlijk best wel veel vooroordelen over een islamitisch land als Marroko, tegelijkertijd is het ook een heel populair land. Door The Souk Department wil ik ook laten zien dat die vooroordelen niet kloppen en dat iedereen een keer in zijn/haar leven in Marrakech geweest moet zijn! 🙂
Marrakech is voor iedere vrouwelijke ondernemer die graag in een inspirerende omgeving is, en dit wil delen op social media, een perfecte setting.

Tof! En om nog een wat beter beeld van jou te krijgen: waar mogen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Ha! Een vliegticket naar Marrakech mag altijd! Dit jaar ga ik er inmiddels al 9 keer heen, maar hier blijf je me blij mee maken. Ik kan gewoon geen genoeg van dit fijne land, krijgen! Daarnaast mag je me altijd wakker maken voor: Sushi, reizen, wijn, uit eten gaan, bloemen of knuffelen mijn twee katten CoCo& Luna en uiteraard mijn lieve vriend. En ik kan er enorm van genieten als ik vanuit 0 dingen mag creëren en organiseren, zoals bij The Souk Department.

Waarom denk je dat een workation zo waardevol is?

Het is altijd goed om een keer uit je standaard omgeving gehaald te worden en daardoor op een andere manier naar je onderneming te kijken. Als je thuis, op kantoor of waar je ook vandaan werkt, bent: dan is het heel makkelijk om in je dagelijkse dingen vervallen.
Veel ondernemers vinden het lastig om dan met een helikopterview naar je onderneming te kijken. Je zit dan gewoon zo in je werk en de dagelijkse to-do’s. Althans, dat heb ik! Ik miste echt een moment dat ik stil stond en van een afstand naar mijn bedrijf ging kijken.
Door de masterclass en de workshop wordt je hiertoe verplicht – wat enorm waardevol is.
Plus dat je met een workaction zoals die van The Souk Department – met acht of tien andere vrouwelijke ondernemers op reis bent. En je hebt dus allemaal vrouwen om je heen om met je mee te sparren en die objectief naar je bedrijf kijken.
Je hebt vaak wel mensen waarmee je spart over je onderneming, maar die kennen jou als persoon en die kijken vanaf daar naar jouw bedrijf. Deze mensen kijken toch vaak anders naar je onderneming dan dat een vreemde dat doet. Dus een workation met allemaal like-minded vrouwen, is echt een hele waardevolle toegevoegde waarde voor je onderneming.
Daarnaast: als je uit je omgeving gehaald wordt en je zet jezelf in een inspirerende omgeving, zoals Marrakech, dan zorgt dat voor een andere energie, wat ook weer een enorme inspiratie boost geeft om weer met nieuwe inspiratie aan de slag te gaan.

Je zette het bedrijf héél snel op, en deed na 2 maanden al de eerste trip. Hoe was dat? En hoe heb je dat gedaan? (Wat is je geheim ;-))?

Dit bedrijf is inderdaad heel snel ontstaan. Ik zat op zondag nog in Marrakech op het terras en toen zei ik nog tegen mijn vriendin met wie ik daar was, dat ik vaker naar Marrakech toe wilde. Voor de mensen daar, maar ook met mensen die net als ik geïnspireerd raken van Marrakech. Vervolgens kwam ik zondagavond thuis en maandagochtend had ik een plan uitgeschreven. Dinsdagochtend was de brochure klaar en ging die de deur uit – zaterdagavond zat de eerste trip vol, die dus twee maanden later plaats vond. Bizar!
Wat mijn geheim is? Ik denk dat het met name komt, omdat het verhaal klopt. Het ziet er ook goed en verzorgd uit. De beelden en tekst triggeren mijn doelgroep en ze krijgen het gevoel: daar wil ik bij zijn. Plus Marrakech is momenteel heel populair natuurlijk en dat bij veel mensen staat dit land al een poosje op hun lijstje. Dit het perfecte moment om er heen te gaan en terwijl je daar bent – je ook gelijk je bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.
Daarnaast: veel vrouwen willen graag, maar ze weten niet zo goed met wie. De mannen willen niet altijd mee en ook niet elke vriendin is gek op Marrakech. Door de The Souk Department combineer je de twee leukste dingen: Reizen en aan je bedrijf werken met hele leuke vrouwen om je heen.

Hoe was de eerste editie? 

Ja, het was fantastisch! Het was nog leuker en beter dan ik had durven dromen. We waren met een groep kritische ondernemers en om eerlijk te zijn: dat was best spannend. Maar ik zag aan de mensen dat ze het enorm leuk vonden. De sessies waren enorm waardevol en iedereen gaf ook terug dat ze er ook echt wat aan hebben gehad. En ook de connectie onderling en de feedback op elkaars bedrijven werd heel positief ervaren. Dat was mooi om te zien!
Het bleek echt de perfecte match te zijn tussen met je werk bezig zijn én de stad ontdekken in combinatie met leuke activiteiten. En dat is dus ook wat er in de trip opgenomen zit: we gaan hotspots bezoeken, we gaan naar de leukste restaurants, hebben een kookcursus en een yoga klas. Het is echt een combinatie van alles.
Wat daar ook heel leuk aan is: is dat je iedereen ook op twee manieren leert kennen. Zowel zakelijk als persoonlijk. Wat ook de zakelijke inzichten rondom elkaars onderneming weer heel waardevol maakt. Omdat je dan nog beter advies kan geven, omdat je het persoon achter het bedrijf ook beter leert kennen.

Wat zijn je toekomstplannen met The Souk Department? 

Ik wil dat iedereen die aan Marrakech denkt, aan The Souk Department denkt. Of je nou met een van deze trips mee gaan of een op maat gemaakte trip (die ik ook organiseer), of dat je mijn account gaat volgen voor inspiratie en leuke plekjes in Marrakech. Wat het ook is – ik wil met The Souk Department inspireren!
En: spoiler alert: ik ben bezig met een inspiratieboek uit te brengen over Marrakech. Dus ik hoop natuurlijk dat mensen in de toekomst dit boek ook gaan kopen!

Waarom Marrakech?

Goede vraag! Dat is voor mezelf eigenlijk ook wel een beetje onverklaarbaar. De eerste keer dat ik hier kwam ben ik simpelweg enorm verliefd geworden op de stad toen. Iedere keer als ik thuis kom uit Marrakech heb ik echt gewoon heimwee. Naar de stad, de inspiratie – maar ook naar de vriendschappen en het leven wat ik daar inmiddels heb opgebouwd. Daardoor beleef ik de stad ook anders.
Het is echt een stad van enorme uiterste:
Plekken met enorme chaos maar ook serene rust. Mensen die je overdag heel erg bedekt ziet lopen en ’s avonds lopen ze in een hotpants of op andere manieren heel bloot bij.
Je hebt een nieuw gedeelte van de stad wat extreem nieuw is en een heel oud gedeelte.
Je hebt hele rijke mensen en hele arme mensen en ga zo maar door.

Wat móeten we absoluut doen wanneer we Marrakech bezoeken? Wat mogen we niet missen? 

Slapen in een Riad (Riad is een oud marrokaans huis rondom een binnenplaats. Soort vergelijkbaar met een bed & breakfast, vaak met maximaal 6 kamers), eten op het Djemaa El Fna. Dat is hét plein in Marrakech. Vergelijkbaar met wat de Eifeltoren voor Parijs is. Dit is de plek waar de locals mengen met toeristen.
Iets wat je vaak ook hoort is dat je naar het Jardin majorelle moet, een botanische tuin. Het is absoluut mooi en je kunt er fijne foto’s maken en inspiratie opdoen, maar ik wil wel een kleine sidenote geven: het is namelijk aan de kleine kant, dus je bent er erg snel door heen.
Een ondergewaardeerde plek in Marrakech, die ik absoluut kan aanbevelen is het El Badi paleis. Dat is een oude ruïne. Het is echt enorm mooi en indrukwekkend. Zelf vind ik dit eigenlijk een van de mooiste plekken van Marrakech. Echt een aanrader. (Vaak slaan toeristen deze plek over en gaan naar de paleizen die nog ‘staan’, maar dit paleis zal je verwachtingen echt overtreffen. Een must see!)

Heb je nog een laatste ondernemerstip die je wilt delen? Iets dat je ons nog mee wilt geven? 

Er zijn zoveel mensen op de wereld die je verder kunnen helpen in je onderneming of je kunnen brengen naar de plek waar je graag naar toe wilt werken. Aan ieder mens kan je iets hebben. Het is goed om daar voor open te staan. Hier is mijn trip ook op gebaseerd.
Ik denk dat veel ondernemers het graag zelf willen doen, maar ik wil je echt uitdagen: probeer uit ieder persoon die je ontmoet een les te halen. Iedereen heeft iets te bieden wat ook voor jou bedrijf goed zou kunnen zijn.
Het bijzondere vind ik dat in de brochure de quote staat: ‘There are no strangers in here, just friends you haven’t met’ – Roald Dahl 
En uit de eerste trip bleek dat dat ook echt zo is. Een aantal dagen geleden hebben een aantal vrouwen van de eerste trip nog met elkaar geborreld. Uit de trip is een hechte vriendengroep van in ieder geval deze vier vrouwen ontstaan. Als ik dat zie dan vind ik dat zo leuk & bijzonder! Wat mij betreft een prachtig resultaat van een fantastische reis!

Zoals je begrijpt – wij zijn enorm fan van wat Claimy met The Souk Department heeft opgezet en we geloven dat dit precies een ‘schot in de roos is’. Een werktrip naar Marrakech met inspirerende vrouwen, volop genieten van deze stad én prachtige ‘insta worthy’ foto’s maken. (Want hé, we weten allemaal dat het daar niet om gaat, maar het is natuurlijk best een leuk voordeel!) 
Hoe bijzonder zou het dan ook zijn als wij samen met JOU naar Marrakech gaan! Want YES! Er zijn voor zowel juni áls oktober nog een paar plekjes vrij. <3 
Met de eerste volgende trip, 13-18 juni, daar ga ik (Elsa) mee naar toe & Raisa gaat mee met de trip van 10-15 oktober. 
De brochure voor oktober kan je hier downloaden.
Ga jij met ons mee?
 
Foto’s: Studio Phylicia

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *