Trendrapport | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Trendrapport | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Lees, leer en blijf je verdiepen: de trends in jouw vakgebied.

10/01/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Veel zelfstandige ondernemers werken alleen. Je hebt waarschijnlijk wel relaties waar je fijn mee samenwerkt, een project mee oppakt of mee kletst op een brancheborrel. Maar echt dagelijks met collega’s op kantoor kennis delen en veranderingen signaleren is toch andere koek. Grotendeels zul je dit dus zelf moeten doen. Maar hoe blijf je nou op de hoogte van trends en veranderingen in jouw vakgebied, als je heel de dag alleen op je werkplek bent? 
 

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Jezelf inschrijven voor de nieuwsbrieven van (voor jou) inspirerende en interessante sites is een heel eenvoudige en effectieve manier. Zonder er verder nog moeite voor te doen ontvang jij nu wekelijks of maandelijks allerlei nieuwtjes, kennis en trends in jouw inbox.
 

Maak tijd vrij om die nieuwsbrieven dan ook daadwerkelijk te lezen

Misschien wat voor de hand liggend, maar het is de bedoeling dat je deze nieuwsbrieven dan wel echt gaat lezen. Natuurlijk komen ze altijd op een moment dat jij net even geen tijd hebt of je hoofd er niet naar staat. Snel wegklikken lijkt dan de makkelijkste keuze. Maar deze waardevolle informatie mag je echt niet aan je neus voorbij laten gaan. Laat het gewoon even staan in de mailbox, totdat het je wel uitkomt of maak hiervoor een aparte map in je mail, waar je alle nieuwsbrieven inzet. Plan één moment in de week om alles tegelijk te lezen, dat is wel zo efficiënt.
 

Abonneer je op een vakblad

Een andere optie is jezelf abonneren op een vakblad. (Dit blad lezen naast de nieuwsbrieven is natuurlijk altijd een goede keus.) In een vakblad vind je alle branche gerelateerde informatie. De kennis van al jouw branchegenoten bij elkaar kunnen je helpen veel sneller en slimmer te werken en zorgt dat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen. Ervaringen en tips van anderen kunnen je helpen om sneller en makkelijker bepaalde doelen te bereiken. Is er in jouw branche geen vakblad beschikbaar? Kies dan een werkterrein dat dicht bij jouw werkzaamheden ligt, je zult zien dat er veel overlap is.
Aan de slag dus! Verzamel informatie, plan momentjes in wanneer je gaat lezen en je je verder gaat verdiepen in de trends en ontwikkelingen binnen jouw branche. Het is het echt waard: het zal je meer inspiratie brengen, je blikveld weer net wat meer verbreden én je kennis vergroten. Als je dit wekelijks bijhoudt zal het je misschien niet meer als een kwartiertje per week kosten.

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *