Girlboss interview met Marjet | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernmers
Girlboss interview met Marjet | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernmers
Interview: Marjet Slingerland van Studio Met Marjet

18/05/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

In een huisje op de hei woont en werkt Marjet. Marjet is eigenaar van ontwerp studio Met Marjet. Ze geeft workshops, runt een webshop, werkt in opdracht, heeft sinds vorig jaar een boek op haar naam staan en dit voorjaar komt er nog een tweede boek. Ook werkt ze aan een online cursus en aan haar eigen kaarten en poster collectie. Ondertussen blijft Marjet bescheiden en is ze de nuchterheid zelve. Het is dan ook niet vanzelf gegaan: ze kent succes, maar ook tegenslag.
“Ik begon mijn bedrijf inmiddels alweer meer dan 10 jaar geleden, toen ik zestien was. Ik hield me bezig met opdrachten in de grafische vormgeving, wat ik naast mijn studie aan de creatieve vakschool en verschillende bijbaantjes  deed. Vanaf mijn 21e ging ik fulltime voor mezelf werken. Dat was na mijn bruiloft in 2013, wat naast de persoonlijke belofte ook één groot creatief project was geworden. Het balletje begon toen echt te rollen. Inmiddels zijn we al heel wat jaren met ervaring verder.
Wat ik heb geleerd is dat hard werken niet persé effectief werken is. Ik vergelijk een bedrijf runnen met een zaag. Je moet je zaag scherp houden om die boom door te zagen; met een botte zaag kun je zagen wat je wilt maar krijg je die boom niet om. Investeren in je bedrijf doe je door te investeren in jezelf. Eerder deed ik dit te weinig en werd ik geleefd door de drukte, met als gevolg een burn-out. Op dat moment ben ik er 5 weken uit geweest om die noodzakelijke rust te pakken en na te denken – ik verbleef in m’n eentje in Kroatië in een tentje, vervolgens reisde ik door naar een prachtig landhuis in Toscane en sloot deze bijzondere reis af met familie. Daarna is er heel veel veranderd.
Ik houd mijn zaag scherp door goed voor mijzelf te zorgen en het leven aangenaam te maken. Het is voor mij belangrijk niet te streng te zijn voor mijzelf, goed te eten, voldoende te slapen en genoeg ontspanning zoeken. Inspiratie komt vanzelf. Leef bewust.
Eind 2016 kwam mijn boek Letters! uit. Ik heb dyslexie, dus het is niet vanzelfsprekend dat ik een boek zou schrijven, maar het is eigenlijk heel natuurlijk gegaan. Ik deelde mijn idee met de uitgeverij en ondanks dat ik alleen een concept  had om te laten zien, hadden ze er vertrouwen in en waren ze enthousiast. Een half jaar later lag het boek in de winkel. De derde druk is intussen in gang gezet. Er waren mensen die me vroegen of ik niet bang was straks geen werk meer te hebben doordat ik mijn kennis deelde. Dat ben ik niet, ik geef namelijk ingrediënten, het is geen kant en klaar recept naar succes. Ik wil mensen inspireren. Daarnaast word ik gewoon gelukkig van kennis delen. Dat zou dan ook mijn advies aan anderen zijn: deel! Deel je werk en kennis. Dat maakt iedereen beter en gelukkiger.”

Winactie: Win het boek van Marjet: Letters!

Dat Marjet delen belangrijk vindt, bewijst deze winactie: Marjet gaf me namelijk haar prachtige boek mee om weg te geven aan één van jullie. Hoe tof! Om kans te maken hoef je alleen maar jouw favoriete quote te delen als reactie op dit blog, Facebook of Instagram en wie weet kalligrafeer jij straks je favoriete quote! *De winnaar wordt 22 Mei bekend gemaakt op Facebook & Instagram.

Marjet op de voet blijven volgen? Check dan haar:

Website
Facebook pagina
Instagram

Foto’s: Daisy Ranoe

The comments +

 1. Elsbeth says:

  Ooh wat een superleuke actie, dit boek staat al een poosje op mijn verlanglijstje! Mijn favoriete quote is : Difficult roads often lead to beautifull destinations

 2. Suzanne says:

  Ik hou van het stijltje wat Marjet neer zet, ik ben al druk aan het oefenen met haar werkboek maar het boek Letters wil ik ook zó graag hebben. Ik heb er al zo vaak mee in mijn hand gestaan en eraan verlekkerd.. Mijn quote die op alles van toepassing is, privé maar ook op je werk, maakt niet uit welke leeftijd je hebt: blijf jezelf verwonderen. Deze heb ik van een leraar toen ik net begon met studeren en is nooit meer uit mijn hoofd gegaan!
  Enne.. wat een leuk stuk om te lezen ?

 3. Simone says:

  “Don’t count the days, make the days count”
  En om dat te kunnen verwezenlijken, helpt creatief bezig zijn enorm!

 4. Nicky says:

  Superleuke actie! Ik kan niet kiezen dus twee quotes, hihi! Mijn twee favoriete quotes zijn: “Hoe kan je anders zijn als normaal niet eens bestaat” & “Better an ‘oops’ than a ‘what if'”!

 5. Elsemarie says:

  Dat zou een leuk cadeautje zijn voor mijn lieve vriendin! Mijn favoriete quote is :
  ‘put your heart, mind and soul into even your smallest acts. This is the secret of success’
  – s w a m i s i v a n a n d a

 6. Susanne says:

  Super leuk zeg! Mijn quote is: Live, work, create… leave sparkles wherever you go.

 7. Shannon says:

  Ik heb er eigenlijk 3. Echt no way dat ik hierin kan kiezen. Zou ze heel erg graag als poster in huis hebben hangen. Maar wel als ik ze zelf mag kalligraferen *dikke knipoog*.
  When it rains look for rainbows, when it’s dark look for stars.
  Throw kindness around like confetti.
  Time to wine… ♡

 8. Sofie says:

  Met deze boek zou ik dolgraag aan de slag gaan om mijn creativiteit helemaal te laten gaan!! Mijn favo quote is; Believe you can & you’re halfway there..

 9. Romy says:

  Gaaf, al zo lang fan van haar werk! <3 Mijn favoriete quote: 'Every great dream, begins with a dreamer.' *duimduimduim*

 10. Emma says:

  Woahhhh hoe leuk is deze winactie!
  Ik ben Emma en dit is mijn favouriete quote 🙂
  “Life isn’t perfect but your outfit can be” xx

 11. Martje Werkman says:

  Wat een mooie blog! Zo waar: het begint bij goed zorgen voor jezelf. Mijn favo quote is: all you need is less. Het geluk zit voor mij in creatief bezig zijn. Weinig nodig, maar zooo genieten!

 12. Rozemarijn says:

  Mooi Marjet, en je hebt helemaal gelijk! Voor jezelf zorgen is een hele kunst. My favoriete quote/oneliner is momenteel ‘Less is more’.

 13. Raisa Zwart says:

  Bedankt voor jullie mooie quotes dames! Vanavond maken we de winnaar bekend op Instagram & Facebook!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *