Jouw ideale klant| BLog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Jouw ideale klant| BLog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Jouw ideale klant vinden

23/02/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Ken je ze? Klanten waar je energie van krijgt, die volledig geloven in je product én in jou. Klanten waarvan je er veel meer zou willen hebben…  Het zijn de klanten waarbij jij je goed voelt en waarbij jouw dienst of product precies op de goede plek is: jouw ideale klant.
Toen ik begon met ondernemen dacht ik meer na over de hoeveelheid klanten die ik had en de hoeveelheid die ik wilde hebben. Ik wilde genoeg klanten, opdrachten en genoeg geld om mijn part-time baan op te kunnen zeggen en volledig voor het ondernemerschap te gaan. Toen dat eenmaal zo was, merkte ik dat het vele werken me soms tegen begon te staan, en dat ik als fotografe niet altijd de ‘juiste mensen’ voor de lens had. Niet dat dit aan hun lag, helemaal niet zelfs. Ik moest meer van mezelf laten zien en duidelijker zijn in mijn marketing. Ik moest alleen nog beelden laten zien waar ik blij van werd, de teksten op mijn website aanpassen en ‘nee’ zeggen tegen bepaalde klanten. Een heel andere mindset, die niet van de ene op de andere dag tot stand kwam, maar waarvoor ik heb moeten werken en waar ik nog steeds aan werk.

“Go the extra mile, it’s never crowded”
 

Jouw ideale klant is niet hetzelfde als jouw doelgroep. Een doelgroep is vaak nog vrij breed. We hebben het bij doelgroepen vaak voornamelijk over demografische gegevens en over een groep mensen. Maar jouw ideale klant is uiteindelijk één iemand, iemand met een naam, met een bepaalde leefsituatie, specifieke voorkeuren. En het feit dat je niet langer hoeft na te denken over wat een groep mensen denkt van wat je doet, maar je je kunt focussen op 1 persoon, gaat een wereld van verschil zijn.

Jouw ideale klant vinden betekent dat:

 • Je (nog) gelukkig(er) wordt van je werk, het geeft je meer voldoening en inspiratie. Bovendien krijg je veel energie van het werken met / voor deze klant.
 • Keuzes makkelijker worden. Posten op social media wordt makkelijker, keuzes maken met betrekking tot je marketingbudget worden makkelijker, alles wordt makkelijker!
 • Je jezelf de mogelijkheid geeft om te groeien. Te groeien als persoon en als bedrijf.

 
Meer weten over dit onderwerp? Ben je klaar om aan de slag te gaan en je ideale klant te vinden? Check ons e-book over het vinden én aanspreken van je ideale klant. We helpen je niet alleen bij het vinden van de klant, maar vertellen je ook waarom dit zo belangrijk is én geven je praktische tips wat je met deze informatie kan. Succes!!

The comments +

 1. Stella says:

  Staat er ook in dat ebook HOE je die ideale klant bereikt? Bijv. als je net begonnen bent en dus denkt bij de meeste opdrachten ‘aannemen die handel’ omdat je ook dolgraag straks deels of helemaal kunt leven van je job.
  Ja, dat is een beetje mijn vraagstuk.
  😛

 2. Raisa Zwart says:

  Hoi Stella! Excuses ik zie je vraag nu pas. Beide dingen worden besproken: hoe je inderdaad op het begin ‘alles’ aanneemt en hoe je steeds verder kunt verfijnen. Ook hoe je deze klant bereikt komt aan bod. Eerst ga je op zoek naar je ideale klant, en vertellen we je telkens waarom dit belangrijk is / hoe je het inzet. Op het einde geven we dan ook nog een aantal praktische tips over hoe je nu direct al aanpassingen kunt maken om jouw ideale klant te bereiken. Mocht je na het lezen van het e-book nog vragen hebben kun je ons natuurlijk ook altijd nog even mailen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *