Dream Big | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Dream Big | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
I dare you to dream

10/01/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Dromen. Durven dromen. Persoonlijk vind ik niks fijners dan dromen. Het lege blad dat gevuld kan worden alles wat jij maar kan verzinnen. Soms gewoon om je even mee op reis te nemen in je eigen gedachten, soms ook om ideeën op te doen waar ook echt wat uit zou kunnen komen. Durven dromen is voor de een zo vanzelfsprekend en de ander vindt het maar eng.
 

“If you can dream it, you can do it”

Zelf denk ik dat het heel gezond is om af en toe lekker weg te dromen. Nadenken over de mogelijkheden die er zijn. Over volgende stappen die je zou kunnen nemen. Jezelf mee nemen naar een ideale wereld waar alles kan. Het geeft je een beeld voor ogen waar je heen zou willen of kunnen werken. Koop een speciaal notitieboekje en schrijf je dagdromen op en leg het naast je bed. Durf groot te denken, hou jezelf niet tegen door te denken dat je iets niet zou kunnen, maar droom alsof alles mogelijk is. Het geeft niet dat waarschijnlijk 70-90% van je dromen bij dromen blijven, omdat ze toch niet helemaal realistisch zijn, maar het helpt je om te geloven in jezelf. En soms, soms zit er opeens een geniaal idee tussen – wat je gewoon moet uitvoeren. Iets dat je kan en dat werkt. Iets dat je voorheen misschien nooit had gedurfd, maar door groot te durven dromen – ineens wel tot de mogelijkheden behoort.

Denk je; “Ja leuk meiden, maar ik droom nooit, ik heb geen goede ideeën – hoe graag ik het ook zou willen.” Grote kans dat je te druk bent. Neem tijd voor jezelf: Ga lekker wandelen op zondagmiddag, neem een luie middag op de bank, ga op reis. Telefoon uit en even echt tijd voor je omgeving, stap buiten je comfort zone. Naar een plek waar je kan ontspannen, waar niks moet, maar waar wel opeens de inspiratie om de hoek zou kunnen kijken. Vergeet de tijd en geniet. En hé, als je inspiratie niet komt, ook geen probleem. Dan heb je wel kunnen genieten van die mooie natuur of stad, je lieve vriend, familie of vrienden of misschien heerlijk de tijd voor jezelf gehad. Zorg dat je naast je drukke werkleven ook ontspant en tijden hebt dat je even niks hoeft. Na verloop van tijd komen de ideeën vanzelf, groot of klein. En als je dan écht een goed idee hebt, ga er dan met de volle 100% voor en geniet!

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *