Gezond werkritme | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Gezond werkritme | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Het belang van een gezond werkritme

07/02/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Of je nu al lang of kort ondernemer bent, je weet hoogstwaarschijnlijk wat het is om hard te werken en veel te werken. Een 9 tot 5 mentaliteit zit er voor ons niet in en als je niet oppast ben je tot ’s avonds laat nog aan het werk. Grote kans dat je er ook van geniet – maar of het gezond is…?
Ondernemer zijn is voor mij echt genieten. Voor jezelf werken, je eigen beslissingen maken; jij hebt de touwtjes in handen. Ik hou van het leven als ondernemer. Maar omdat het mijn eigen bedrijf is; is stoppen met werken een vrij lastig begrip. Er is altijd werk, er zijn altijd mails om te beantwoorden. Ontspannen zonder mij schuldig te voelen naar mijn klanten is iets wat ik lange tijd best moeilijk vond. Nee zeggen als ik te vol zat, was niet iets wat voor mij vanzelfsprekend was. Het gevoel dat ik mensen dan zou teleurstellen zat hoog en zorgde ervoor dat ik eigenlijk veel meer werk aannam dan ik aankon.
Doordat ik zoveel werk aannam, werkte ik veel – en veel te hard. Niet op tijd af kunnen leveren betekende namelijk teleurgestelde klanten. En dat was wel het laatste wat ik wilde. Dus werkte ik door. Maar daardoor leverde ik aan andere kanten in. Verjaardagen werden overgeslagen, vriendinnen zag ik in het hoogseizoen bijna niet en quality time met mijn lieve man was vrij zeldzaam. Je snapt, dat genieten van het ondernemen schoof zo wel snel naar de achtergrond. Nog steeds was ik blij dat ik mocht ondernemen en dat ik zulk leuk werk had, maar tegelijkertijd besefte ik me ook dat dit niet was hoe ik de rest van mijn leven door wilde brengen.
Tijd voor een verandering: Leren nee zeggen. De computer durven af te sluiten; want morgen is er weer een dag. Productief leren werken, waardoor je meer af krijgt in een kortere tijd. Bewust genieten van alle fijne momentjes samen met de mensen waar je gek op bent. Plan tijd in je agenda vrij en neem ook gewoon geen afspraken aan op die momenten. Plan je ontspanning en neem je ontspanning. Werken kan altijd nog – maar wat is het nut van hard werken, wanneer je het geld niet kan uitgeven om momenten en herinneringen te maken met de mensen waar je gek op bent? Wees niet te druk, maar werk productief en geniet! Take care!
Lees ook onze blog: Tips om zo productief mogelijk te werken.

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *