Heb jij voldoende me-time?

17/05/2018

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl
3 tips voor meer tijd voor jezelf

Heb jij het altijd druk? Altijd bezig met je bedrijf? Al is het maar in je hoofd. En heb je naast het werk waar je van houdt misschien thuis een gezin? Of ben je iemand met een to-do lijst zonder eind? Altijd aan het racen van de ene afspraak naar de andere? Of altijd bezig met nog iets doen voordat je van jezelf mag gaan zitten?
Je bent niet de enige. We leven in een tijdperk waarin druk zijn de norm is. Waar het antwoord is ‘hoe gaat het?’ vaak ‘druk’ is.
 

Energie en ontspanning

Hoe zorg je ervoor dat jij in die hectiek van je leven voldoende tijd maakt voor jezelf?
Dat je met regelmaat iets doet waar jij energie van krijgt zoals een avond met vriendinnen lekker uit eten, wijntje erbij, goede gesprekken en lachen om niets. Of dat je ontspant met een lekker boek op de bank.
 

Als je dat niet doet, loop je leeg

Als je alleen maar bezig bent met werken, met je gezin of met dingen die je moet doen en te weinig tijd voor jezelf maakt dan loop je uiteindelijk leeg. En natuurlijk vind je je werk leuk om te doen, anders was je geen eigen bedrijf begonnen. Natuurlijk ben je blij met je prachtige gezin. Natuurlijk is die to-do lijst er niet voor niks. De kunst is een goede balans te vinden tussen ontspanning en blijven werken, zorgen en dingen die moeten.
 

Drie tips voor meer me-time

Tijd voor jezelf is voor iedereen anders. Voor mij is het alleen zijn. Tijd in stilte doorbrengen of sporten. Voor een ander is dat juist tijd met andere mensen doorbrengen. Hier drie tips voor meer me-time.

 • Weet wat dat is tijd voor jezelf
  “Duhhh” zul je misschien denken. “Natuurlijk weet ik dat.” Ik daag je graag uit. Weet je dat echt? Want een avond doelloos zappen is volgens mij niet echt tijd voor jezelf. Een hele avond bezig zijn met uitzoeken hoe je een webinar kunt geven, is geen tijd voor jezelf. Je to-do lijstje afwerken omdat je daarna pas relaxt kunt zitten, geen tijd voor jezelf.Tijd voor jezelf is tijd waarin je niks moet. Waarin je iets doet waar je van ontspant, oplaadt of waar je juist energie van krijgt, waar je voldoening uit haalt.
  Actie: Maak een lijstje met activiteiten die voor jou echte me-time activiteiten zijn.

 

 • Stop met die tv en het eindeloos kijken op je telefoon
  Want als jij, net als ik had, een lichte Netflix verslaving hebt voor sommige series dan kan daar zo een uur per avond in gaan zitten.
  En die telefoon. Weet jij hoe vaak je er op kijkt? Neem je hem mee naar het toilet? Kijk je bij elk piepje wat er gebeurt? Haal je hem uit je zak als je in de lift staat?
  We zitten veel meer op onze telefoon dan we ons realiseren en dan nodig is. Het kijken bij elke reactie, of meteen antwoorden op elke comment kost enorm veel tijd. Lekker mee stoppen.
  Actie: zet de meldingen van je Social Media uit. Scheelt een hoop afleiding. En laat die tv uit. Zet hem alleen aan als je jezelf een avondje cadeau geeft waarin je die ene serie kijkt. Doe in de plaats daarvan iets van je me-time dingen die je hierboven hebt opgeschreven.

 

 • Plan het in
  Zet het in je agenda. Plan een datenight met jezelf. Of plan je werkdag eromheen. Je bent niet voor niets onderneemster toch? De vrijheid die het je geeft om je eigen tijd in te delen, maak er gebruik van! Wat ik bijvoorbeeld wel eens doe. Eerst een wandeling over het strand maken en dan vanuit een strandtent mijn blogs voor deze maand schrijven.

 
Heb jij nog een tip die voor jou heel goed werkt? Laat ze dan achter in de comments.
Veel plezier met jouw me-time!

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *