Interview Girlboss| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Interview Girlboss| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Interview: Margo van 46 Dresses

04/07/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Een stralende lach en een groot enthousiasme, dat zijn twee dingen die je niet kunnen ontgaan als je Margo ontmoet. Anderhalf jaar geleden richtte Margo 46 Dresses op, een stichting waarmee ze jurken verhuurt om daarmee geld op te halen om vrouwen die door  een financieel moeilijke tijd gaan, met een jurk te steunen. Op een zonnige vrijdag bezocht ik haar in het nieuwe kantoor in Utrecht.
“Het begon allemaal toen ik op een feestje een vrouw ontmoette, die vertelde dat ze al jaren niets voor zichzelf had gekocht. Ik besloot haar een jurk – een lichtblauwe, van Vanilia – uit mijn eigen kast te geven en ze straalde. Ik dacht toen: wow, als iemand al zo blij kan worden van een jurk, dan moet ik het vaker doen. Dit was de start van 46 Dresses. Ik gaf nog meer jurken weg en op een gegeven moment besloot ik mijn overige 46 jurken te verhuren om zo nieuwe jurken te kunnen kopen voor de ‘nieuwe armen’. Deze groep wordt in Nederland steeds groter: te ‘rijk’ voor de voedselbank en andere instanties. Deze vrouwen wil ik door middel van een jurk bemoedigen en laten stralen.
Ik deelde mijn idee met vrienden en familie, wat voor een reeks aan vrijwilligers zorgde, zó bijzonder! Zo fotografeerde een bevriende fotograaf de jurken, meldden stylisten, visagisten, illustratoren zich aan en zelfs de strategic partner van Facebook biedt hulp.
In het begin was ik vooral aan het pionieren, van niets iets te maken. Daarbij balancerend tussen dromen en realistisch zijn. Toen ik begon, werkte ik nog als communicatiemanager en deed ik 46 Dresses vanuit huis erbij. Vrouwen kwamen bij mij thuis om de jurken te passen en te lenen. Inmiddels groeit 46 Dresses explosief, hebben we sinds kort een eigen kantoor en werk ik fulltime voor 46 Dresses. Strategisch gezien hebben we de stichting stap voor stap uitgedacht. Van juridische structuur tot en met prognoses en de branding. Het is belangrijk om je huis steen voor steen op een goede plek te bouwen.
 

Ondernemen is 24/7 ermee bezig zijn. Dat is 95% intens genieten, en 5% ‘oh help, hoe gaan we dit aanpakken?!’.

 
Improviseren, besluiten maken onder grote druk, het managen van teams en focus behouden in de highs and lows zijn belangrijk. Mijn advies: verzamel mensen om je heen die beter zijn in iets dan jijzelf. Zo werk ik met fantastische experts die me helpen op gebied van social, backoffice, creative, finances en meer. En zorg voor goede vrienden die je bemoedigen en ook kritische vragen durven stellen.
Mijn droom is om de positieve boodschap van 46 Dresses ‘om vrouwen te laten weten dat ze kostbaar zijn’ aan veel meer vrouwen te vertellen. Momenteel hebben we duizenden vrouwen bereikt, maar hier willen we niet stoppen. Voor de toekomst focussen we ons op “ja” kunnen zeggen tegen de grote vraag naar meer van 46 Dresses die er is, het opschalen, en hopen we uiteindelijk werkgelegenheid te creëren in en rondom onze stichting. Daarnaast krijgen we franchise verzoeken uit de hele wereld, en zijn we ons aan het oriënteren of en hoe we internationaal kunnen uitbreiden.”
Kan je niet wachten om een jurk bij 46 Dresses te lenen? Check snel de facebookpagina.

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *