Review Trello | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Review Trello | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Get organized! – Review Trello

24/08/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Staat het adres van die ene klant nou in een mailtje of heb je het ergens opgeschreven? Welke klanten zitten waar in jouw workflow? Ben je nog up-to-date met je werk? Oh, dat ene linkje van dat ene artikel: dat had je willen opslaan!
En pas had je nog iets belangrijks bedacht, maar dat heb je niet opgeschreven. Heb je alles nog onder controle? Niets vergeten? Waarom heb je 101 lijstjes op 8 verschillende plekken? En hoe ga je dit ooit goed structureren? Het antwoord: Trello!

Wat is het?
In de omschrijving van de Applestore staat: ‘Trello biedt perspectief op al je projecten, op het werk en thuis.’ En dat is het ook: Trello is een geweldig hulpmiddel om overzicht te houden. Als lijstjes- en controlefreak kun je je hart ophalen, maar ook als chaoot heb je een fijne persoonlijke assistent aan Trello. En helemaal volgens de methodiek van David Allen van ‘Getting things done’.
 
Hoe dan?
Trello is gebruiksvriendelijk, instinctief te gebruiken, gratis (ook niet vervelend) en  overzichtelijk. Ik sprak met Hendrik de Jonge over hoe hij zijn Trello gebruikt. Hendrik is fotograaf, maar heeft zich enorm verdiept in Trello. Zijn enthousiasme is ontzettend aanstekelijk en als je met Hendrik praat, snap je waarom hij zichzelf een ‘nerd’ noemt in het gebruik met Trello. Die man weet zoveel van Trello! In een goed uur heeft hij de basis van Trello uitgelegd en wil je alleen nog maar lijsten en kaarten maken met verschillende kleurtjes!
Een paar dagen na mijn gesprek met Hendrik betrap ik mezelf er op dat ik niet meer alles op één bord kwijt kan. Ondertussen heb ik een bord voor mijn fotografiebedrijf, een privébord en een gedeeld bord met mijn collega in het onderwijs en zijn deze allemaal gelinkt aan mijn agenda.

Hoe jij het kunt gebruiken!
De basis van Trello geeft je de mogelijkheid om verschillende borden te maken; een bord voor zakelijke dingen; een bord voor jouw reizen; een bord ‘privé’ voor dingen in en om het huis; een bord voor een supertof project dat je met een andere girlboss wilt organiseren! We hebben een openbaar Confetti Collective bord voor je gemaakt, waar je uitleg kunt lezen en zelf met het bord aan de slag kan.
Stiekem gebruik ik nog steeds Wunderlist voor ons gemeenschappelijke boodschappenlijstje. We zijn zo gewend om deze meteen in te vullen als we ontdekken dat de melk of het brood op is.
Maar de spontane ideeën, mijn fotografieworkflow en de handigheidjes zoals het adres van oma of een link naar een interessant artikel zijn ondergebracht in Trello.
En dat scheelt heel veel herhalende gedachtes zoals ‘Heb ik die factuur al verzonden?’ of ‘wat is de postcode van oma ook al weer?’.

‘Er is geen reden om dezelfde gedachte twee keer te hebben, tenzij je het een leuke gedachte vindt.’ – David Allen ‘Getting Things Done’
 

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *