Reisdagboek | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Reisdagboek | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Enkeltje naar Zuid-Amerika

17/08/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Anne haar droom kwam afgelopen kerst uit. Voor onbepaalde tijd reizen door Zuid-Amerika, samen met haar lief. Maar waarom maakte ze deze keuze?
Ik ben opgegroeid in een klein dorpje. Dat was heerlijk. Je kent alles en iedereen en er zijn altijd mensen waar je op terug kan vallen.  Maar opgroeien in een dorp heeft natuurlijk ook een andere kant. Zo waren er maar weinig keuzes in sport, was er maar 1 manier waarop iedereen zich hoort te gedragen want een beetje anders is al snel gek. Op mijn 18e wilde ik meer, of eigenlijk vooral wat anders. Ik verhuisde naar Groningen, waar ik ging studeren aan de kunstacademie. 
Als je nog niet eerder een kunstacademie vanbinnen hebt gezien, ga er dan vooral een keer kijken! Je stapt letterlijk een andere wereld binnen. Een wereld met tegenovergestelde normen en waarden dan die je in een dorp vindt. Grotere uitersten bestaan in mijn ogen niet. Het was dan ook wel even wennen. Maar toch voelde ik me hier thuis. Zoveel mensen op een plek die zich afzetten tegen de ‘regels en voorwaarden’ die voor mij zo gewoon waren. Mensen die tegen de stroming ingaan omdat ze ergens voor staan of vinden dat er wat moet veranderen. Dingen waar ik überhaupt nog nooit aan had gedacht. Waar ik nu ineens wél over na moest denken en ook nog eens een mening over moest vormen. Staan waar je voor staat. Iets wat ik steeds meer begon te respecteren. Mensen die weten en doen wat ze écht graag willen, luisteren naar hun intuïtie. Kortom die hun dromen durven na te jagen.
Tot op de dag van vandaag probeer ik me bij deze groep te voegen. Maar hoe? Hoe kom je erachter wat je nou echt graag wil? Na mijn afstuderen reisde ik met mijn beste vriendin (een mega positieveling!) een maandje door Thailand. Wat een geweldige tijd! We ontmoetten zoveel mensen die me zo inspireerden. Het leek alsof iedereen die we ontmoetten wel iets unieks deed met zijn leven. De saaie kantoorbaan bestond niet.
Na deze reis kreeg ik mijn droombaan in Amsterdam. Een baan waar ik ontzettend veel kansen kreeg. Wat leerde ik hier veel. Ik verhuisde naar een nieuwe stad en ontmoette veel nieuwe fijne mensen en mijn droomvent! Maar zoals de meeste mensen uit eigen ervaring wel weten zit er aan leuk werk ook een andere kant. Ik werd opgezogen door de spirit van het bedrijf en vergat mezelf. Ik merkte dat ik de dingen waarvoor ik had leren staan langzaam vervaagden. Begon te twijfelen aan wat ik nou wilde, terwijl ik dit altijd zo duidelijk wist. Het leven werd een soort sneltrein. Alles gaat op de automatische piloot. Met een voordeel: je hoeft niet zoveel hoeft na te denken. Maar ik mistte mijn creativiteit, de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen en tijd te stoppen in dingen die ik belangrijk vind. Tijd voor verandering! Ik ging minder werken en zette mijn eigen fotografie bedrijfje op. En met succes, wat een heerlijk gevoel! 
 Maar de sneltrein bleef.. En mijn droom om te reizen werd alleen maar groter. Gelukkig deelde ik deze droom sinds dag 1 met mijn vriend. We droomden van een reis waar niets vast stond, een compleet ander leven, het tegenovergestelde van ons leven nu. Niets hoeven en een relaxte cultuur. Een totale reset dus. Zien wat er gebeurt, wat het leven ons brengt en waar we naar gaan verlangen. Twee jaar na onze eerste date was het zover. We gaan! We kozen voor Zuid-Amerika. Een continent dat voornamelijk Spaans spreekt. Met relaxte cultuur en veel verschillende landschappen. En voor ons beide nieuw. Met een enkeltje vlogen we naar Buenos Aires, klaar voor het avontuur!! Pffff wat ontzettend spannend! Maandenlang kon ik nergens anders meer aan denken. 
 Ikzelf ben een enorme twijfelaar. Doe ik hier wel goed aan? Kan ik hierna wel weer een baan vinden? Wat vinden anderen hiervan? Allemaal twijfels door angsten. Angsten voor het onbekende. Maar doe je er goed aan om altijd maar naar deze angsten te luisteren? Lekker in je veilige omgeving te blijven en niet te ontdekken? Als je wilt weten wat jou nou echt gelukkig maakt zit er maar 1 ding op: ontdek! 
Door te ontdekken, te ondernemen, te voelen, te vallen en op te staan en gewoon door te doen. Jezelf in een andere omgeving zetten, te luisteren en voelen zonder vooroordelen. Stap uit je comfort zone, luister naar jezelf. Stap even uit de sneltrein van het leven en het dromen begint vanzelf. 
Nu, 7 maanden later zijn we bijna aan het eind van onze reis. Heel lang hebben we het niet over naar huis gaan gehad. Dit was totaal niet aan de orde. We hadden beide onze baan en ons huisje opgezegd dus waarom zouden we? Het kon de zomer worden, maar ook in de winter, misschien zelfs wel volgende zomer. Tot een paar weken geleden we voor het eerst echte heimwee kregen. Familie & vrienden dichtbij, een warme douche en een supermarkt (haha). Inmiddels zijn de tickets naar huis geboekt. Gaan we nog even keihard genieten van de laatste maand.
 En nu ben ik zo ontzettend blij dat we de stap hebben gemaakt om gewoon te gaan. Om alles achter ons te laten en zien wat het leven ons brengt. En die twijfels die ik hiervoor had, die waren nergens voor nodig. We leven echt en wat is dat een lekker gevoel! Mijn doelen zijn weer helder en er zijn nieuwe dromen gemaakt! We kijken heel erg uit naar ons ‘normale’ leventje in Nederland en gaan er weer met frisse moed voor. Er is niets om bang voor te zijn want – iedereen, waar je ook op de wereld bent – zijn net als ons, gewone mensen. 
En het leuke is: nu met Nederland weer in het vooruitzicht komt alles weer op zijn pootjes terecht. We kunnen beide weer terug naar onze opgezegde baan en we hebben ook al een huisje gevonden! Als je weet wat je wilt ga er dan voor, anders blijft dit gevoel altijd knagen. Als je gelooft dat het goed komt, dan komt het ook goed. Misschien wel op een andere manier dan je had verwacht, maar het komt goed. Trust me. 
 Natuurlijk is niet voor iedereen reizen het middel. Iedereen zal er op andere manieren achter komen wat je nou écht wilt. Maar een ding is zeker, je komt er nooit achter als je niet gaat ontdekken. Het komt niemand aanwaaien, ook jou niet! Verbreed je eigen horizon, stap uit je comfort zone, durf te dromen en jaag ze na! 
 

‘What good are wings without the courage to fly’ [atticus]

 
Benieuwd door welke boeken Anne onder andere geïnspireerd werd?
The power of now – Eckhart Tolle
The Alchemist – Paulo Coelho
365 dagen succesvol –  David de Kock & Arjan Vergeer
 
Foto credits: Anne Noordink

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *