Website maken | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Website maken | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
De eerste praktische stappen bij maken van je eigen website

10/01/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Yes! Je hebt de knoop doorgehakt. Er moet een website komen. Je wilt het liefste gelijk van start gaan, maar waar moet je beginnen? We helpen je op weg voor een belangrijke basis van je bedrijf: je eigen website.
 

Domeinnaam & Hosting

Allereerst moet er een domeinnaam worden geregeld. Dit is jouw plek op het internet, jouw thuis waar mensen komen om te kijken wie jij bent en wat voor werk je maakt. Je domeinnaam is vaak de naam van je eigen bedrijf. Je kunt bij verschillende websites controleren of je bedrijfsnaam nog beschikbaar is. Er is ontzettend veel keus in waar je je website wilt laten hosten. Met The Confetti Collective zitten wij bijvoorbeeld bij Antagonist.nl, maar je hebt ook Flexwebhosting of Hostnet. Is je domeinnaam beschikbaar? Dan kan je hem bij een van deze hosting bedrijven vast laten leggen.
Bij dezelfde bedrijven kun je een hosting-pakket afnemen. Dit is een stukje server waarop jouw website staat. Elke hosting-maatschappij heeft vaak verschillende pakketten. Kijk welke het beste bij je past. En let op, je kan altijd nog upgraden, dus zet niet gelijk te hoog in, want dat is wellicht helemaal niet nodig. En let op: voor een aantal CMS systemen heb je een apart hosting pakket nodig, maar voor sommige (zoals Show it) weer niet. Kies eerst een CMS en dan pas een hostingpartij.
 

De eerste stappen!

Wanneer je je website geregistreerd hebt, ontvang je van je domeinhosting een mail met alle inloggegevens. Soms kan dit wel even duren voor je er ook echt in kan, omdat het nog verwerkt moet worden. Maar – je kan bijna beginnen met het echte werk!
 

CMS

Het is belangrijk om uit te gaan zoeken met wat voor CMS je wilt gaan werken. Zo heb je de algemeen bekende WordPress, maar je hebt bijvoorbeeld ook Prophoto en Showit om je website nog unieker te maken. Het grote voordeel van WordPress is dat je ook gratis thema’s hiervoor kunt kopen en zelf om kunt bouwen, zeker heel fijn in het begin – als je het nog zonde vindt om veel geld aan je website kwijt te zijn. Wel is het handig als je wat verstand hebt van html codes. Wil je graag een professioneler thema voor WordPress? Dan kan je bijvoorbeeld kijken naar Prophoto, waar ze thema’s verkopen voor WordPress met een handig CMS in WordPress, waardoor je op een hele makkelijke manier zelf je website kunt vormgeven. Weet je precies wat je wilt maar kan je dat nergens vinden? Er zijn ook veel bedrijven die WordPress thema’s voor je ontwerpen en online zetten.
 
Persoonlijk zijn we helemaal fan van Showit in combinatie met WordPress (om te bloggen). Showit kan je ook een soort van zien als Prophoto, alleen dan met nog meer mogelijkheden om ook zelf aan de slag te gaan om de website van je dromen te ontwerpen. Showit werkt meer als een soort live Photoshop waar je van alles zelf kan creëren, maar je kan hier ook een bestaand thema kopen en deze invullen met je eigen teksten en foto’s. Ideaal voor de creatieveling zonder al te veel html kennis.
 
Ga overal gewoon even rondsnuffelen en kijk of jij een thema kan vinden waar je blij van wordt of dat je graag zelf wat wilt creëren. De basis van WordPress is gratis. Luxere thema’s, Prophoto of Showit; daar betaal je voor. Kijk dus wat voor jou haalbaar is op dit moment en of je met de desbetreffende CMS kan bereiken wat je wilt.
 
Succes!
 
 
 

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *