Vertrouwen op jezelf | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Vertrouwen op jezelf | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Door wie laat jij je beïnvloeden?

01/08/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

“Wat als het mislukt?” “Doe het maar niet hoor, je hebt nu toch een vaste baan!” “Zou je dat wel doen? Er zijn al zoveel grafisch vormgeefsters (ed.) “ “Ik weet niet of jij dat wel kan hoor, met zoveel ‘vrije tijd’ omgaan.” “Haha – ja, jij wil alleen maar op het terras zitten zeker?” “Wat ga je doen? Daar kan jij toch nooit geld mee verdienen?” “Ja hoor, mevrouw wil weer anders dan andere zijn. Kan je niet gewoon tevreden zijn met je huidige baan?”
Misschien zijn een van bovenstaande zinnen of soort gelijke teksten weleens tegen je gezegd, toen je vertelde dat je voor jezelf wilde gaan werken. Misschien zorgde dit ervoor dat je ging twijfelen aan je eigen kunnen of dat je besloot het toch maar niet te doen. Want als deze mensen al niet in jou geloven, waarom zou je het dan zelf wel doen?
OKE. STOP. 
Ga in je hoofd even terug naar het moment dat je besloot je gedachtes hard op uit te spreken. Wat voelde je toen? Wat zei je hart? Heb je daarvoor niet al heel vaak met jezelf de discussie gevoerd of je dit wel moest doen, of je dit wel kon? En schijnbaar was je er voor jezelf uit. Je gaat dit doen. Jij kan dit. Nee, dat betekent niet dat je het niet ontzettend eng vindt, het betekent dat je je hart durft te volgen en een sprong in het diepe wil wagen, omdat je er blij van wordt.
Er zullen áltijd mensen zijn die je plannen eng vinden, niet verstandig of ronduit dom. Hoor deze mensen aan, kijk of je er iets uit kan halen waardoor je bedrijf nóg beter wordt. Of dat je bepaalde fouten al kan ondervangen, omdat je dankzij hun op een ‘zwak plek’ in je bedrijf wordt gewezen… En ga dan door. Ga door met je plan. Ga door met het doel dat je voor ogen hebt. Jij weet wat je wilt. Jij weet dat je het kan. En voornamelijk – je weet dat je er blij van wordt.
 

“Surround yourself with people that believe in you”

 
Ga vervolgens opzoek naar mensen om je heen die wél in je geloven. Bijvoorbeeld mede ondernemers. Mensen die weten wat het is om een sprong in het diepe te wagen en ergens ook echt voor te gaan.
Ik merk dat het mij zo helpt en motiveert om met andere vrouwelijke onderneemsters te praten. Over de dingen die ik nu doe óf over nieuwe plannen die in de pijplijn zitten. Ze helpen mij met een kritische en eerlijke blik mee te kijken én het te zeggen wanneer ik het goed doe. Het is zo verfrissend en fijn om vanuit “als je het echt wil, is het mogelijk” gedachten te kijken in plaats vanuit de gedachten van angst!
Vraag je je nu af waar je deze fijne vrouwen vindt? We nodigen je van harte uit voor de extra Confetti Breakfast Session van woensdag 4 oktober. Tijdens deze dag is dit namelijk precies wat er gaat gebeuren. Samen met vrouwen met ambities en dromen aan de ontbijt tafel & eerlijk en met een opbouwend ‘kritiek’ naar elkaars bedrijf kijken. Het wordt een ochtend waar jij vol hernieuwde passie en energie je bedrijf nóg beter kunt maken en klanten een nog betere ervaring kunt geven. Of dat het geld waard is? Dat kan allen jij beantwoorden.

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *