Content ideeën mei | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Content ideeën mei | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Content ideeën voor social media – Mei 2017

28/04/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Zoals jullie misschien wel weten stel ik zelf elke maand een content calender op. Ik bedenk van tevoren welke posts ik wanneer wil plaatsen en houd daarbij zo nu en dan ook rekening met (inter)nationale feestdagen en andere speciale dagen. Het bracht me op het idee voor deze nieuwe blogserie. Elke maand creëer ik speciaal voor jullie een content calender in het klein, die je als inspiratie kunt gebruiken voor jouw eigen bedrijf en social media kanalen.

De hele maand Mei:

Mei is de laatste maand van de lente, de dagen worden langer en het weer warmer.  De natuur ontwaakt en we gaan massaal weer naar buiten. Het is de maand van Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Moederdag. Voor veel ondernemers in de trouwbranche begint het hoogseizoen en er is natuurlijk meivakantie voor de kids.
Relevante hashtags: #bevrijdingsdag #bevrijdingsdag2017 #vrijheid #vrijheidvieren #5mei

5 Mei: Cinco de Mayo

Oorspronkelijk een Mexicaanse feestdag om de overwinning van de Mexicanen op de Fransen in 1862 te vieren. De feestdag wordt echter steeds bekender en geldt vooral in de Verenigde staten als goed excuus om samen te eten & drinken met vrienden. Ook binnen de trouwbranche zien we het Cinco de Mayo thema steeds vaker terug.
Relevante hastags: #cincodemayo #cincodemayo2017 #tacos #happymay5th #cincodedrinko #margaritas #cerveza

5 Mei: No pants day

En nee dat betekent niet persé dat je half-naakt over straat hoeft die dag ;-). Misschien draag je die dag een rok of jurkje om ‘no pants day’ te vieren?

14 Mei: Moederdag

Als eigenaar van een webshop of winkel is dit natuurlijk dé tijd om een aantal perfecte moederdag-cadeaus in de spotlight te zetten. Voor anderen is dit een perfecte gelegenheid om iets persoonlijks te delen met jouw volgers; vertel iets over jouw moeder, zet haar in het zonnetje of plaats een mooie foto van jullie samen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor vaderdag op 18 Juni 2017
Relevante hashtags: #Moederdag #Moederdag2017 #MothersDay #MothersDay2017 #MotherlyLove #OnlyMomCan #MomStories

28 Mei: Internationale dag van de hamburger

Do we need to say more?

 
Hoe kun je deze content ideeën voor de maand mei gebruiken?
Kies de elementen / dagen van de maand Mei die bij jou en jouw bedrijf passen. Misschien staan ze in dit blog, misschien wordt je wel op een heel ander idee gebracht door deze lijst: alles kan! Gebruik de inspiratie op jouw manier en zet deze om naar relevante content voor jouw lezers en volgers. Door in te spelen op dit soort tijdsgebonden zaken verhoog je je engagement en kunnen ook nieuwe klanten jou vinden via de hashtags. Succes!!

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *