Content ideeën | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Content ideeën | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Content ideeën voor social media – Juni 2017

08/06/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Zoals jullie misschien wel weten stel ik zelf elke maand een content calender op. Ik bedenk van tevoren welke posts ik wanneer wil plaatsen en houd daarbij zo nu en dan ook rekening met (inter)nationale feestdagen en andere speciale dagen. Elke maand creëer ik speciaal voor jullie een content calender in het klein, die je als inspiratie kunt gebruiken voor jouw eigen bedrijf en social media kanalen. Vandaag is de maand Juni aan de beurt! 

De hele maand Juni:

Summer is here! Heerlijk – het leven verplaatst zich nog meer naar buiten en we ruilen onze dekentjes op de bank in voor handdoeken op het strand :). Focust jouw bedrijf zich rondom de warme maanden? Dit is jouw moment. Wees actief op je blog, site en social media, deel heerlijke zomerse plaatjes, waardevolle content en geef zo nu en dan een kijkje achter de schermen. Dit wordt jouw zomer!

18 Juni: Vaderdag

Na Moederdag in Mei is het natuurlijk deze maand tijd voor vaderdag. De derde zondag van de maand zetten we onze vaders in het zonnetje. Deel je plannen voor de dag en spoor anderen aan ook even tijd te besteden aan hun paps. Of begin zo’n anderhalve week van tevoren met het ‘promoten’ van je product of dienst wanneer deze gerelateerd is aan vaderdag. Promoot op een leuke manier; creëer waarde voor je volgers (in de vorm van tips bijvoorbeeld) – dat werkt écht het beste.
Relevante hastags: #Vaderdag #papa #FathersDay #FathersDay2016 #DadsDay  #ILoveDad #WeLoveDad #HappyFathersDay

21 Juni: de langste dag van het jaar

Én de officiële start van de zomer. Vier de ‘midzomernacht’ of vertel waarom de zomer jouw favoriete seizoen is.
Relevante hashtags:: #Zomer #Startvandezomer #letsgooutside #SummerisHere #SummerTime #SummerLove #CantWaitForSummer #WarmWeatherIsFinallyHere #SummerForLife #ILoveSummer #SummerEquinox #MidnightSun

24 Juni: Picknick dag

Hoe leuk is dat! Even back to basics, voor even dan. Heerlijk eten en veel gezelligheid.  En als je het niet kan koppelen aan je bedrijf: zie het dan gewoon als een mooie aanleiding om een mandje vol lekkers te vullen en samen met je man, vriend of vriendinnen eens te picknicken op een mooie locatie :).
 
Hoe kun je deze content ideeën voor de maand mei gebruiken?
Kies de elementen / dagen van de maand Juni die bij jou en jouw bedrijf passen. Misschien staan ze in dit blog, misschien wordt je wel op een heel ander idee gebracht door deze lijst: alles kan! Gebruik de inspiratie op jouw manier en zet deze om naar relevante content voor jouw lezers en volgers. Door in te spelen op dit soort tijdsgebonden zaken verhoog je je engagement en kunnen ook nieuwe klanten jou vinden via de hashtags. Succes!!

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *