Branding & Online marketing | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Branding & Online marketing | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Branding & online marketing – wat is het?

19/10/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Soms komen er als ondernemer termen voorbij, waarbij je wel een idee hebt wat het is; maar de exacte uitleg moet je verschuldigd blijven. En daarom leggen we vandaag uit wat de termen ‘branding’ en ‘online marketing’ betekenen én hoe deze in elkaar met verband staan.
 

Branding

Je hoort het misschien wel vaker; het is belangrijk om als onderneming een goede branding te hebben. Maar houdt dat nou precies in? De branding van je bedrijf zorgt er eigenlijk voor dat jouw verhaal, jouw ‘why’ op een sterke manier overkomt bij de klant. Dat jouw ideale klant zich snel en goed met jouw bedrijf kan identificeren en dat ze een positief gevoel overhouden aan jouw bedrijf.
 
Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel bedrijven, dat een sterke brand (oftewel merk) strategie ervoor gaat zorgen dat je het verschil maakt en opvalt. Door een plan uit te werken waarbij je nadenkt over je ‘why’, de ‘waardes’ van je bedrijf, wat voor gevoel je over wilt brengen, wie je ideale klant is, waar die zich bevindt, hoe je hem of haar kunt bereiken, wat voor uitstraling er past bij deze klant, hoe deze klant wil worden aangesproken, op wat voor informatie de klant zit te wachten en ga zo maar door. Hierdoor krijg je een heel mooi en duidelijk overzicht van hoe je het beste kunt communiceren om deze klant te bereiken.
 
Daarna kan je aan de hand van deze informatie aan de slag met je merk identiteit. Wat voor huisstijl (logo, kleuren, typografie etc) past hierbij? Wat voor foto’s spreken je ideale klant aan? Wat voor informatie wil hij/ zij kunnen vinden bij jouw bedrijf? Hoe ga je deze informatie visueel maken, zodat je potentiële klant graag verder wil klikken en meer wil weten over dat wat jij hem of haar aan te bieden hebt?
 
Al met al: door goed na te denken over een sterke branding, zul je sneller je ideale klant bereiken, meer impact maken met je bedrijf en harder groeien – omdat je weet waar je heen wilt, wat je why is en hoe je dit moet overbrengen.
 

Online marketing

De tweede term die veel voorbijkomt en een beetje in het verlengde ligt van de branding is de term ‘online marketing’. Online marketing zorgt ervoor dat wat je hierboven beschreven hebt; kunt afzetten op het internet. Dus jouw producten of diensten online verkopen en het bereiken van je ideale klant. Zoals we allemaal wel snappen is online marketing de snelst groeiende vorm van marketing. Om je bedrijf te laten groeien is het belangrijk om hierop in te springen. Met de juiste vorm van online marketing (voor ieder bedrijf verschillend), kun je ontzettend veel nieuwe en potentiele klanten bereiken.
 
Met online marketing kun je denken aan: e-mailmarketing, SEO, goed aanwezig zijn op social media en inspringen op de behoeftes van jouw ideale klant, online adverteren via kanalen die voor jouw bedrijf van toepassing zijn, gastbloggen voor bedrijven waar jouw ideale klant zich bevindt etc.
 
Vind je het lastig waar je moet beginnen? In onze gratis bibliotheek delen we 30 ideeën voor online marketing om je ideale klant te bereiken! Let’s get you started!

 
Laat je e-mail achter om toegang te krijgen (of check de bibliotheek als je al toegang hebt):

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:11px Helvetica,Arial,sans-serif; }
/* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block.
We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

YES! Ik wil toegang tot 32 online marketing ideeën & nog meer Confetti Collective inspiratie!

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *