Financiële detox| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Financiële detox| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Boek review: De financiële detox

14/03/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Geldzaken; de één vind het leuk om mee bezig te zijn en heeft alles goed op orde, terwijl de ander juist overzicht mist en er liever niet al te veel bij nadenkt. Zoveel mensen, zoveel geldtypes. 
Zelf denk ik ergens daar tussen in te zitten. Alles wordt op tijd betaald, ik zet geld weg voor later en met een doel kan ik goed sparen. Toch heb ik vaak het idee dat het beter kan, dat ik door middel van een beter overzicht, meer inzicht en iets minder impulsaankopen me nog zekerder zou voelen over mijn financiële situatie. Ik ben erg benieuwd of het boek “De financiële detox” me daar bij kan helpen.
Joëlla & Nathalie schreven dit boek en hebben tevens een eigen online platform op het gebied van geld & ondernemen “How2Spendit”. Door middel van blogs en video’s helpen ze je met het op orde krijgen en houden van je financiën. En dan niet op een saaie manier zoals je misschien gewend bent, maar op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier. Echt heel erg fijn voor Girlbosses die op een leuke manier aan de slag willen met het financieel gezond worden binnen hun bedrijf, maar ook binnen hun privéleven. Check hier de site: How2Spendit.nl.
“Financieel goed voor jezelf zorgen is ook een onderdeel van een gezonde levensstijl. Misschien had je daar nooit zo bewust over nagedacht, maar eigenlijk is het heel logisch. Geld is een groot onderdeel van ons leven, of we het nou leuk vinden of niet. We hebben er elke dag mee te maken. Wanneer je er op financieel gebied een potje van maakt kan dat voor veel ellende zorgen. Geldproblemen kunnen ook veel stress veroorzaken, wat vervolgens weer kan leiden tot gezondheidsproblemen.” – Joëlla & Nathalie in “De financiële detox”.
Ik vind het bijzonder wanneer boeken je het gevoel geven dat ze je gedachten kunnen lezen. Dat klinkt misschien wat vaag, maar sommige boeken slaan de spijker op hun kop; je herkent jezelf en er wordt precies beschreven wat je in bepaalde situatie denkt en doet. De financiële detox is er zo een. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de geldtypetest. Aan de hand van een reeks stellingen waarvan je steeds degene kiest die het beste bij jou past, rolt er aan het einde van de test een geldtype uit. Dit is je ‘eerste’ geldtype – degene waar jij het meeste van weg hebt. Ik blijk een doordenker; iemand die geld als middel ziet, doorvraagt bij belangrijke financiële beslissingen maar soms ook wat structuur mist. Het is gek, maar dat ik me hiervan bewust ben, maakt dat ik me gelijk al zelfverzekerder voel wat betreft geld. Ik weet nu in ieder geval wat mijn sterke punten zijn en waar mijn uitdagingen liggen; het lezen over het type ‘doordenker’ biedt veel herkenning. Een heel erg interessant en leuk boek, dat vol staat met praktische tips, ik kan niet anders dan enthousiast zijn.
Na onze vakantie in Maart gaan we aan de slag met de daadwerkelijke detox, besluit ik samen met mijn vriend. Uiteraard zal ik jullie ook daarvan op de hoogte houden. Wil jij ook op een fijne manier aan de slag met het op orde krijgen van je financiën? Doe je mee met de detox? “De financiele detox” is te bestellen bij bol.com.

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *