Creatieve Lifebeurs| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Creatieve Lifebeurs| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Een bezoekje aan de Creative Life beurs in Utrecht.

04/04/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Toen we Creative Life alweer een tijdje geleden voor het eerst voorbij zagen komen waren we direct nieuwsgierig: een beurs voor creatievelingen waar je niet alleen kunt shoppen, maar ook de makers leert kennen én zelf aan de slag kan tijdens allerlei toffe workshops en masterclasses. Klinkt als een heerlijke mid(dag) toch?  Judith & Sigrid bezochten de beurs op zondag en vertellen jullie graag wat zij er van vonden. Natuurlijk heb je ook Elsa er kunnen spotten tijdens de Confetti Collective Masterclass “Op zoek naar jouw ideale klant” 

Being creative is not a hobby, it’s a way of life.

“Via social media was het event eigenlijk al niet te missen de eerste twee dagen en werden we alleen nog maar nieuwsgieriger. Tijd om de beurs in het echt te gaan bekijken: zondag reden we naar Utrecht voor een heerlijke middag tussen al deze creatievelingen. Alles aan de beurs bleek fotogeniek! Ten eerste: het gebouw; de werkspoorkathedraal… wie wil hier niet wonen.. Zullen we? Met z’n allen? Ten tweede: eigenlijk gewoon de rest. De sfeer, de workshops, en ook de stands, iedereen had zo z’n best gedaan om van zijn/haar stand iets moois te maken!
Veel van de standhouders volgden wij al langer op social media en dit was dus extra leuk, omdat we nu weten wie er daadwerkelijk achter het account zit en onze bestellingen ontvangt. Zo vonden wij het heerlijk dat we nu eens live konden shoppen in de mooie winkeltje van Gewoon Jip en de leuke Mevrouw Knot. We kochten de mooiste kaarten bij Petite Louise, het vrolijkste inpakpapier bij Ompak en de knapste tekeningen van Inkylines.”

Een interactieve, creatieve beurs.
“Maar het leukste aan Creative Life is de interactie. Er waren 100 verschillende stands en bijna iedereen was wel met iets anders creatiefs bezig. Zo werd er getekend met een spirograaf (wie kent het nog van vroeger?) en kon je bij Handmade Heaven en Allerwarmst kijken hoe het weven van een wandkleed in zijn werk gaat.
Het hoefde niet alleen bij kijken te blijven want bij heel veel stands kon je zelf ook aan de slag. Bijvoorbeeld met een een workshop handlettering, je eigen tas bedrukken of een mini terrarium maken. In het hart van de kathedraal stond het huisje van Happymakersblog waar je kon aanschuiven bij succesvolle illustratoren die je alle ins and outs vertelden over hun werk als illustrator.
Ook werden er gedurende het weekend verschillende lezingen gehouden. Zo gaf onze Elsa vrijdag een masterclass over hoe je je ideale klant bereikt. Gemist? Geen probleem. Alle informatie (en meer!) kun je vinden in het e-book.”
 

De toffe Masterclass van Esther & Robin (Te Leuk Trouwen / Te Leuk Event Design)

Are you really happy or just really comfortable?

“Wij woonden zondag de masterclass van Esther en Robin van Te Leuk Trouwen bij. Deze enthousiaste girlbosses legde met tips & tricks uit hoe jij je bedrijf kunt laten groeien door uit je comfortzone te stappen. Aan de hand van (vaak grappige en) inspirerende voorbeelden lieten zij ons zien hoe hun bedrijf de afgelopen jaren is gegroeid door groot te denken en soms gewoon brutaal te zijn. De boodschap voor de zzp’ers onder ons: blijf niet alleen op je eiland zitten, maar laat jezelf zien en inspireren. Een netwerk van andere vrouwen om je heen zorgt voor inspiratie, motivatie en je hebt altijd een klankbord als je ergens over wilt sparren. Wie weet levert het je ook opdrachten op, doordat een ander direct aan jou denkt wanneer zij een van jouw potentiële opdrachtgevers ontmoet. Esther: “Volg je iemand online die jou enorm inspireert en waarvan je weleens zou willen weten hoe zij dat nou allemaal aanpakt? Stuur gewoon eens een berichtje en ga langs voor een op koffie. Het ergste wat er kan gebeuren is dat iemand nee zegt, nou en?!”
Met een hoofd vol inspiratie en een neus vol met de geur van heerlijk patat van Bonfrites was het tijd voor pauze. Gelukkig was er plek genoeg om lekker even neer te ploffen in een van de vele gezellige zithoeken met lekkere banken en velvet stoeltjes, super leuk gestyled door Te Leuk Eventdesign.
Volgens mij is het wel duidelijk, wij hebben ontzettend genoten en komen volgend keer zeker terug! Ben je niet geweest? Treur zeker en laat dat je niet meer gebeuren.
Dag werkspoorkathedraal en Creative Life, tot volgend jaar!”
Judith & Sigrid
Foto’s: Sigrid van At Hello
Video: Blond & Blauw
 
Te zien op de foto’s zijn: Mevrouw Knot | Te Leuk Event Design | Gewoon JIP | Happymakersblog | Allerwarmst | Studio met Marjet | KIJKkalligrafie | Vera Bertens / Franje Design | Bon Frites | Onze lieve Judith Slagter 😉 | Illustrator Flavio


 

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *