Gastblog

Wat betekent succes voor jou?

02/03/2017

The Confetti Collective is de plek waar wij je helpen om écht te kunnen gaan kiezen voor het bedrijf en leven waar jij van droomt. Om CEO te worden van je bedrijf en ultiem te genieten van het leven. Omdat elk moment telt. 

 TheBlog

CEO van je bedrijf & leven

Strategie

follow @confetticollectivenl

01

Ben jij klaar voor
'The Next Level'? 

Mindset

02

Kill your darlings: meer impact en focus door minder te doen

03

Wat is jouw missie
als ondernemer?
Now Trending

Vrijheid

Video's

Gastblogs

favoriete categorie

Ontdek je

We hebben nogal eens de neiging om onszelf te vergelijken met anderen en dan teleurgesteld te raken in onszelf.  Am I right, ladies? Die ander heeft meer opdrachten, is verder in haar carrière, verdient meer geld. Met andere woorden: zij is succesvol en wij niet. Maar, wat is succes eigenlijk? En hoe definieer je het?
Eén ding is zeker: succes is serious business! Van seminars, e-courses en boeken over hoe je rijk kunt worden tot mooie kleding, een fantastisch huis en de perfecte families op social media. Iedereen wil succesvol zijn en iedereen betaalt big bucks om het te worden. Maar ik geloof dat we daarbij voorbij gaan aan iets heel belangrijks: onze eigen behoeftes.

Succes is voor iedereen anders

Succes is voor iedereen anders. Bedenk eens: wat heb JIJ nodig om een gelukkig leven te leiden? Als je droomt, waar droom je dan over? Wat zijn jouw doelen? Hoe wil jij je tijd indelen? Wat vind je belangrijk? Voor mij – verloofd, koophuis, nog geen kindjes, fulltime & financieel afhankelijk van mijn bedrijf – zijn mijn doelen enerzijds financieel: ik wil mijn vaste lasten zonder zorgen kunnen betalen, ik wil goed kunnen sparen, me geen zorgen hoeven maken over of ik wel of niet uit eten kan en ik wil mooie reizen kunnen maken! Anderzijds is het emotioneel: ik wil fulltime werken, de vrijheid hebben om te werken zoals ik dat wil, ik wil genoeg tijd met mijn verloofde kunnen doorbrengen, mijn klanten blij maken en collega’s inspireren. En daar werk ik voor. Dat bij elkaar krijgt van mij het label ‘succes’.
Maar voor een mama/part time girlboss zijn de behoeftes misschien heel anders. Misschien ben je niet afhankelijk van jouw salaris, maar wil je graag de extraatjes met je kindjes kunnen financieren. Misschien wil je helemaal niet fulltime werken, maar juist twee dagen in de week. Heeft het voor jou dan zin om je te vergelijken met mij? Onze behoeftes zijn zo anders. En het is zo makkelijk om mij te bestempelen als die ene met ‘meer opdrachten, meer geld en meer succes’. Bedenk eens: als je had wat ik heb, zou het je dan gelukkig maken? Of zou het betekenen dat je alleen maar aan het werk bent, terwijl je dat eigenlijk niet wilt? Zou het misschien betekenen dat je je familie veel minder ziet?

Dichtbij jezelf blijven

Wat is succes voor jou? Maak eens een lijstje voor jezelf met jouw wensen, jouw dromen en jouw behoeftes voor jouw eigen leven. En ga dáárvoor werken in plaats van jezelf te vergelijken met alle anderen. Je vergeet jezelf namelijk als je teveel naar anderen kijkt en juist dat is cruciaal, want jij bent het allerbelangrijkst.

The comments +

 1. Stella

  March 2nd, 2017 at 1:13 pm

  Bravo!
  Exact zoals ik het als moeder zie.
  Ik heb misschien een langzamer tempo maar dat is ok.

 2. Melanie Caitlin

  March 16th, 2017 at 6:46 am

  Aah, wat goed! Zo is het ook Stella <3

 3. Wil ik het écht? | Happy Photographer

  April 4th, 2017 at 11:21 am

  […] tijdje geleden schreef ik voor The Confetti Collective een blog over het definiëren van succes. We hebben nogal eens de neiging om onszelf te vergelijken […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't go!

Niks missen én allerlei fijne tips en motivatie berichtjes in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze VIP newsletter.

WITHOUT GETTING ON THE VIP LIST

SIGN ME UP!