Gastblog

Alternatieve manieren van netwerken

04/01/2018

The Confetti Collective is de plek waar wij je helpen om écht te kunnen gaan kiezen voor het bedrijf en leven waar jij van droomt. Om CEO te worden van je bedrijf en ultiem te genieten van het leven. Omdat elk moment telt. 

 TheBlog

CEO van je bedrijf & leven

Strategie

follow @confetticollectivenl

01

Ben jij klaar voor
'The Next Level'? 

Mindset

02

Kill your darlings: meer impact en focus door minder te doen

03

Wat is jouw missie
als ondernemer?
Now Trending

Vrijheid

Video's

Gastblogs

favoriete categorie

Ontdek je

Netwerken: blegh. Bij mij begint het spontaan een beetje te kriebelen als ik dat woord hoor. Het klinkt zo nep, he? Alsof je jezelf moet gaan staan verkopen aan mensen waar je eigenlijk helemaal niets mee hebt. Maarre, een ‘netwerk’ hebben daarentegen: dat is wél handig!

De kracht van een goed netwerk

Dat je je collega’s kent, van elkaars werk op de hoogte bent, elkaar uit de brand kan helpen en in sommige gevallen zelfs vrienden wordt. Dat je bij elkaar op de thee gaat en tips, tricks en toffe leveranciers deelt, dat je voor raad bij mensen terecht kunt en soms om gewoon even te horen: ‘daar hebben wij ook last van hoor’. Kortom: dat je niet alleen bent.
Dat klinkt eigenlijk best fijn, toch? Als je een goed netwerk hebt, doet het al het bovenstaande en nog meer. De kracht van een fijn, oprecht netwerk is namelijk ook dat je elkaar echt gaat leren kennen en elkaar dus ook dingen gaat gunnen. Samenwerkingen ontstaan, werk wordt over en weer gespeeld. Je groeit en ontwikkelt constant als je mensen om je heen hebt die je scherp houden.
Zoals Raisa laatst al schreef: samen sta je sterker dan alleen.
Maar: hoe vind je die mensen dan? Hoe vind je die gelijkgestemde ondernemers zonder al die netwerkborrels af te gaan en jezelf ‘koud’ voor te stellen aan allerlei mensen. Ik verzamelde voor jullie een aantal alternatieve (moderne) vormen van netwerken.

Alternatieve manieren van een netwerk vinden

> Check Facebook groepen. Er zijn er heel veel en de meeste zijn super actief!
> Wees actief op Instagram. Oprechte interesse in andere tonen, zorgt er vaak voor dat zij hetzelfde voor jou doen.
> Via Facebook groepen en Instagram worden ook weleens meetups georganiseerd. Ga er gewoon eens naar toe, dit is vaak makkelijker omdat je elkaar al ‘kent’ of weleens voorbij hebt zien komen in de groep.
> Wanneer je met iemand ontmoet waarmee het klikt, bijvoorbeeld tijdens een opdracht: houdt het contact warm.
> Wanneer je de mogelijkheid hebt om een opdracht of aanvraag naar iemand toe te sturen (bijvoorbeeld omdat jij al geboekt bent, of omdat de opdracht buiten jouw vakgebied valt of in het geval dat je een product verkoopt, deze niet in jouw assortiment te vinden is), stuur dan de mail waarin je diegene aanbeveelt in de BCC naar je collega / concurrent. Hopelijk waardeert hij of zij dit en ontstaat er contact en / of zal deze persoon in het vervolg ook aan jouw denken bij zo’n zelfde situatie.
> Enne, voor de hand liggend misschien: maar check ook even de collega-ondernemers in jouw omgeving. Stuur ze een mailtje om jezelf voor te stellen en nodig ze eventueel uit voor een kopje koffie in de buurt.
Waar het op neer komt is dit: blijf niet alleen op je eilandje zitten. Contacten met andere maken, oprecht enthousiast zijn over het werk van je collega’s, elkaar volgen en dingen gunnen: it keeps you sane.

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't go!

Niks missen én allerlei fijne tips en motivatie berichtjes in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze VIP newsletter.

WITHOUT GETTING ON THE VIP LIST

SIGN ME UP!