Tips om te sparen als zzp'er | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Tips om te sparen als zzp'er | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
8 x Tips om sneller te sparen als ondernemer

16/05/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl
Die nieuwe camera staat al maanden te lonken en je wilt die fantastische reis zo graag maken, maar ja: dat geld ontbreekt. 8 Tips om sneller te sparen!
 

1. Weg met onnodige uitgaven

 
Abonnementen die je eigenlijk helemaal niet gebruikt en/of veel lager kunnen, dat broodje dat je niet kunt laten liggen als je langs de bakker loopt en weer een nieuwe broek terwijl je er al vijf in je kast hebt liggen: weg ermee! Annuleer abonnementen die je niet gebruikt, verlaag lasten die lager kunnen, neem een broodje mee als je op pad gaat en bedenk je bij die nieuwe broek: heb ik ‘m echt nodig?
 

2. Stel een ‘no buy’ periode in

 
Heb ik het echt nodig? Dat is stiekem best een toverzin, want heel vaak kopen we dingen die we helemaal niet nodig hebben, gewoon om het te ‘hebben’. Heb je een doel waarvoor je spaart, wees dan streng voor jezelf en stel een zogenaamde ‘no buy’ periode in. Koop niets, tenzij je het écht nodig hebt. Geen shopping sprees voorlopig dus.
 

3. Spullen verkopen

 
Jij droomt van die nieuwe camera, maar misschien droomt iemand anders wel van jouw oude lens of tas of jurk of bureau. You get the picture: er liggen op dit moment in jouw huis spullen die je niet meer gebruikt. Verkopen die hap! Hoe fijn is het dat de dingen waar jij op uitgekeken bent, toch nog geld kunnen opleveren?
 

4. Kleingeld wegleggen in een ouderwetse spaarpot

 
Ah, de ouderwetse spaarpot. Vroeger liep je er mee te rammelen en hoe zwaarder hij werd, hoe beter je het had gedaan. Breng dat kleine plezier in je leven terug en ga je kleingeld weg sparen. Iedere keer als je contant geld over houdt, stop je het in een potje. Wedden dat jij aan het eind van het jaar een fijn extra zakcentje hebt!
 

5. Profit First

 
Betaal je nooit contant? Spaar jouw kleingeld dan digitaal. Door sparen maandelijks mee te rekenen met je vaste lasten, ga je ineens heel anders nadenken over winst. Profit First: bij alles wat je verdient zet je een percentage opzij als spaargeld. Je kunt beginnen met 1%. Over elke 100 euro is dat dan maar 1 euro die je opzij zet, maar toch: je spaart waar je dat anders misschien niet zou doen!

 

6. Spaargeld automatisch overschrijven

 
Wil je het voor jezelf nog makkelijker maken? Laat dat spaargeld dan automatisch overschrijven naar een spaarrekening zodat je iedere maand zeker weten een vast bedrag spaart. Met automatisch overschrijven, hoef je er niet meer over na te denken en vult je bankrekening zich vanzelf!
 

7. Betaal jezelf salaris

 
Wil je het nog groter aanpakken? Betaal jezelf dan salaris uit. Ik heb bijvoorbeeld twee rekeningen: een persoonlijke rekening en een zakelijke rekening. Op mijn zakelijke rekening komen alle inkomsten binnen en van de privé rekening gaan mijn lasten af. Doordat ik een goed overzicht heb van mijn maandelijkse kosten kan ik mezelf een salaris uitbetalen (van zakelijke rekening naar privé rekening) die die kosten dekt. Wat dan nog overblijft op de zakelijke rekening gaat rechtstreeks naar een spaarpotje!
 

8. Check de rente op je spaarrekening

 
Last but not least: vergeet de rentestand op je spaarrekening niet te checken. Dan kan per bank enorm verschillen en dus ook een verschil maken in jouw spaargeld. Alle beetjes helpen!
 

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *