Werkspots in Haarlem | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Werkspots in Haarlem | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
8 x Fijne Lunch & Werkspots in Haarlem

12/12/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Als ondernemer zit je vaak toch vooral met je zelf opgescheept op een werkdag. Even uit je vertrouwde omgeving (lees: in je pyjama op de bank of met je laptop aan de eettafel) kan dan héél fijn zijn. Ik deel – als geboren en getogen Haarlemse – mijn 8 favoriete lunch & werkspots in de hoofdstad van Noord-Holland!

1. Hartig & Zoet

Dit jaar bestaat Hartig & Zoet alweer tien jaar en het is minstens net zo lang een persoonlijke favoriet. Eigenaar Ron maakt alles zelf in de keuken van deze lunch- en tearoom, waar je niet anders kunt dan écht even stil staan en genieten. Je eet er de lekkerste ambachtelijke broodjes en taarten (wat wil je, als je opgeleid bent als banketbakker) en ik beloof je dat je niet uitgekeken raakt op alle mooie, bloemetjesserviezen die in de buffetkasten staan.

2. Anne & Max

Grote, comfortabele stoelen en de lekkerste Chai Latte. Anne & Max is zo’n plek waar iedereen blijft terug komen en hoewel het inmiddels een heuze keten is en in meer steden is terug te vinden, blijft het een beetje voelen als een huiskamer in de stad. Met je laptopje onder je arm en een plaatsje bij het raam, zie je hier de wereld lekker aan je voorbij gaan.

3. Dodici

Eens wat anders dan thee en taart? Bij Dodici willen ze dat je de hele dag het ‘dolce vita’ gevoel ervaart. Daar zeggen we geen ‘nee’ tegen, toch dames? Lekker werken aan één van de twaalf hoge tafels en op de kaart uit twaalf verschillende koffie’s kiezen. Jep, in dit kleine barretje aan de rand van de Grote Markt is het prima vertoeven.

4. Café Thuys

Het leuke van Haarlem is dat er niet alleen in het centrum allerlei cafés te vinden zijn, maar ook gewoon in de woonwijken! Café Thuys, tegenover station Haarlem, is zo’n plekje. Het hoort eigenlijk bij museum Het Dolhuys, maar je kunt er ook gewoon naar binnen wandelen voor een lekker broodje en een goede kop thee. Het zit middenin een klein parkje aan het water en als in de zomer het terras open is, wil je nooit meer ergens anders werken!

5. Kweekcafé

Een lunchcafé in een kas – dat is altijd een goed idee! En als het dan ook nog mega hip is ingericht met vintage banken, mooie kleden op de grond en een gestemde piano langs de muur én op maandag en dinsdag te huren is als fotolocatie, dan kan het niet meer stuk natuurlijk. Bij het Kweekcafé komen ondernemers en Haarlemmers geregeld samen om elkaar te inspireren en om lekker biologisch te eten.

6. Cleeff Haarlem

Ben je een girl boss met jonge kindjes? Bij Cleeff, een voormalig apothekerspand in de hippe Kleverparkbuurt, kunnen jullie samen terecht! Voor een goede bak koffie ben je hier echt aan het juiste adres. Je kleintjes kunnen lekker spelen in de ruim ingerichte speelhoek terwijl jij achter je laptop je ding doet.

7. Wolkers 

Een indrukwekkend pand met hoge ramen, maar toch heeft Wolkers een knus gevoel. Lekker eten kan vanaf 8:00 uur met een ontbijtje of wat later op de dag met een heerlijke lunch. Is je laptop leeg van dat harde werken? Geen probleem, Wolkers is voorzien van genoeg stopcontacten!

8. Westhoff

Écht even werken? Huur dan voor €5 per uur bij Westhoff, direct naast station Haarlem, een werkplekje. Aan de grote tafel heb je een eigen stopcontact, onbeperkt thee en koffie én – als je wilt – de kans om te netwerken met andere ZZP’ers. Even pauze houden? Blader door de mooie fotoboeken die er liggen of koop een broodje bij de bijbehorende mini supermarkt.
Foto: Cleeff

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *