Onderneming starten tijdens je studie | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Onderneming starten tijdens je studie | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
6 tips voor het starten van een onderneming tijdens je studie

24/10/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Het kriebelt al een tijd om je eigen onderneming te starten maar je studeert nog dus dat houd je tegen. Waarom? Ben je bang dat je niet genoeg tijd aan je onderneming kan besteden? Is dat studentenloon wat je verdiend niet genoeg om te starten? Of ben je bang dat je studie eronder zal lijden?
Ik heb de stap gemaakt en ik zal jullie eerlijk toegeven, ik begon niet met een doorgedacht plan. Nee, ik begon gewoon.. zorgde voor een site, social media kanalen en schreef me in bij Kamer van Koophandel.
De eerste maanden was ik vooral bezig met het uitzoeken van de beste manier om te zorgen voor meer naamsbekendheid, de juiste kanalen te vinden hiervoor en was ik in spanning aan het wachten op de eerste opdracht. Gelukkig kwam die al vrij snel, de eerste opdracht is het allerbijzonderste! Ik vind het harde werken, maar ook de vrijheid heerlijk! Je eigen tijd indelen, vaak werk ik ’s avonds tot 23:00 uur door maar er zijn ook dagen bij dat ik ’s middags gewoon even lekker kan theeleuten met wat vriendinnen, daar kan ik dan echt van genieten. Waar ik nog het meest blij van word zijn die lieve en leuke reacties van (in mijn geval) bruidsparen, dat is waar ik het allemaal voor doe!
Graag geef ik jullie wat tips voor het starten van een onderneming tijdens je studie want ik weet zeker dat je het kunt!
 

6 tips voor het starten van een onderneming tijdens je studie:

 1. Vraag hulp aan docenten. Vaak vinden docenten het alleen maar heel stoer dat je een eigen onderneming bent gestart en willen ze dit graag stimuleren. Door verschillende gesprekken aan te gaan met docenten kunnen ze écht wat toevoegen voor jouw bedrijf! Vraag naar hun mening, laat ze opdrachten zien en gebruik deze feedback!
 2. Ga netwerken. Tijdens je studie krijg je vaak verschillende kansen om stage te lopen. Ga stage lopen in de branche waarin je je bedrijf op wilt starten. Zo kun je alvast ervaring opdoen en nóg belangrijker; netwerken! Een goed netwerk helpt bij aan een vloeiende start.
 3. Laat andere studenten eens een kritische blik werpen op jouw ideeën of onderneming. Zij hebben vaak net een andere en/of frisse blik. Kijk ook naar welke talenten je studiegenoten hebben, jullie kunnen elkaar vast helpen!
 4. Get organized. Zorg voor een duidelijke planning. Wat ga je deze week doen? Wat heeft prioriteit? Maak tijdsvlakken voor de verdeling tussen je studie en je onderneming, zo voorkom je dat je allerlei dingen door elkaar aan het doen bent wat uiteindelijk zorgt voor rust in je hoofd.
 5. Krijg je de kans om af te studeren binnen je eigen bedrijf? Grijp deze kans met beide handen aan! Zo heb je enorm veel tijd om een goed plan te schrijven of om jouw bedrijf te verbeteren. Je krijgt hulp van deskundigen en kunt school met jouw onderneming combineren. Wat wil je nog meer?
 6. En als laatste… geniet ook van de allerleukste kant van het studentenleven. Ga op tot in de late uurtjes op stap, maak studiereizen en geniet van alle studentenfeestjes!

 

The comments +

 1. Fenna says:

  Hallo,
  Ik wil vragen aan mijn opleiding of ik stage kan lopen bij mijn eigen bedrijf. Ik heb een eigen website/blog, http://www.houhetluchtig.nl en ik weet zeker dat er meer uit kan halen. Door mijn studie kan ik niet alle energie in mijn website steken, half jaar alles doen voor Hou Het Luchtig zou fantastisch zijn. Hebben jullie ervaring/idee zodat ik bij mijn opleiding beter kan beargumenteren dat ik mijn stage bij mijn eigen bedrijf moet/wil/kan doen?
  Liefs, Fenna

  • Raisa Zwart says:

   Hi Fenna!
   Ik weet natuurlijk niet wat voor studie je doet / in hoeverre het aansluit bij je bedrijf én hoe school daar in staat. Maar ik kan me voorstellen dat je in ieder geval een ijzersterke uitleg per te behalen competentie zult moeten geven. Daarbij is het volgens mij dan zaak dat je een externe stagebegeleider vindt, dus iemand die objectief jouw werk kan beoordelen. Wellicht een oud-afgestudeerde, een docent of iemand uit het werkveld waarin je werkzaam wil zijn / wat past bij de studie.
   Succes! Laat je ons weten of het lukt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *