Bedrijf beginnen | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
Bedrijf beginnen | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers
5 tips voor als je een eigen bedrijf gaat starten

13/07/2017

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Je zit al enige tijd met het idee in je hoofd: voor jezelf beginnen. Tuurlijk, waarom niet? Je eigen werktijden bepalen, zelf de opdrachtgevers kiezen en je bent lekker eigen baas. Toch komt er net iets meer bij kijken dan ‘veel vrije tijd’ en ‘lekker makkelijk geld verdienen’. Ik ben net voor mezelf begonnen en geef je graag een paar tips voor als jij ook je eigen bedrijf wilt starten.  

  1. Een eigen bedrijf kost geld

Dit was meteen waar ik mij het meest op had verkeken. Natuurlijk kost het geld om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, maar dat zijn niet de enige kosten. Het verschilt per branche waar die kosten vandaan komen, maar denk bijvoorbeeld aan:

  • Websitekosten: een domeinnaam registeren, de hosting regelen, een website laten bouwen, een logo ontwerpen. Allemaal (optionele) extra kosten.
  • Voorraadskosten: ga je een webshop beginnen? Dan zal je flink moeten investeren in nieuwe producten.
  • Indirecte kosten: In het begin komen de opdrachtgevers niet aanwaaien. Hier zal je veel tijd in moeten steken. Als je fulltime gaat ondernemen heb je dus wel wat reserves nodig om van te leven voordat je genoeg klanten hebt verzameld.

Een eigen bedrijf beginnen hoeft geen fortuin te kosten, maar houd wel rekening met de opstartkosten. Het is een investering van zowel tijd als geld om je bedrijf van de grond te krijgen!

  1. Stel doelen voor jezelf

Ik ben begonnen als freelance tekstschrijver. Lekker veilig, want de risico’s zijn relatief heel laag. Tijdens mijn consult met Confetti oprichter Elsa kwam ik erachter dat het wél handig is om doelen te stellen. Daardoor dacht ik na over wat ik precies wil bereiken met mijn bedrijf. Het ‘perfecte plaatje’ noemde Elsa het. Nu weet ik wat me te doen staat en hoe ik mijn doelen het beste kan bereiken.

  1. Keihard werken

Je eigen werktijden bepalen en het niet hoeven werken voor een baas lijkt heel relax, maar niets is minder waar. In het begin zal je keihard moeten werken om aan klanten te komen. Mensen moeten namelijk wel weten dat jij voor jezelf bent begonnen. Social media is daarvoor een goed middel, maar ook het schrijven van gastblogs en mensen te vertellen over jouw ideeën kan goed helpen.

  1. Volg communities en groepen binnen jouw branche

Door je aan te sluiten bij een community kom je makkelijk in contact met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Het mooiste aan ondernemerschap is dat je niet de enige bent. Iedereen heeft een flinke dosis kennis, dus waarom niet die kennis delen met elkaar? Zelf ben ik onder andere actief in de Confetti Collective community en die zit vol met gezellige, vrouwelijke onderneemsters.

  1. Say yes and you’ll figure it out afterwards

Ondernemerschap gaat ook over het nemen van risico’s. Ja, het is super spannend. Nee, je hebt niet antwoord op alle vragen. En ja, je zal ongetwijfeld een paar keer heel hard onderuit gaan. Maar dat betekent niet dat je het niet moet doen. Integendeel, je zal leren van je fouten en alleen maar sterker worden.

Heel veel succes met het starten van jouw eigen bedrijf!

 

PS: Op zoek naar een online omgeving om samen met andere ondernemers jouw bedrijf te laten groeien? 

In onze zeven jaar als ondernemers hebben we heel wat ondernemersboeken gelezen, trainingen gevolgd en coaching gehad. Dat zorgde voor een hoop successen, maar we merkten ook dat niet alle informatie goed was voor ons bedrijf. Soms liepen we daardoor vast of maakten we de verkeerde keuzes. Lessen, waar we enorm veel van hebben geleerd. En die lessen? Die zijn niet alleen toepasbaar op ons, maar op élke ondernemer die wil groeien met haar bedrijf.  We weten hoeveel impact het heeft, als je leert van ondernemers waarmee je je kunt identificeren. En precies met dit in ons achterhoofd creëerden we The Confetti Academy: een plek waar jij kunt leren van gelijkgestemde vrouwelijke ondernemers. Een database aan gestructureerde kennis, elke maand nieuwe masterclasses, toegang tot ons en nog veel meer. Zodat jij kunt gaan opvallen binnen jouw markt en kunt bouwen aan een bedrijf en leven waar jij van droomt.

Lees meer over onze Academy vól masterclasses over branding, marketing en nog veel meer!

Bewaar nu op Pinterest, en lees later

 Voor jezelf beginnen. Waarom niet? Ik ben net voor mezelf begonnen en geef je graag een paar tips voor als je een eigen bedrijf gaat starten.  

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *