CEO

5 tips voor als je een eigen bedrijf gaat starten

13/07/2017

The Confetti Collective is de plek waar wij je helpen om écht te kunnen gaan kiezen voor het bedrijf en leven waar jij van droomt. Om CEO te worden van je bedrijf en ultiem te genieten van het leven. Omdat elk moment telt. 

 TheBlog

CEO van je bedrijf & leven

Strategie

follow @confetticollectivenl

01

Ben jij klaar voor
'The Next Level'? 

Mindset

02

Kill your darlings: meer impact en focus door minder te doen

03

Wat is jouw missie
als ondernemer?
Now Trending

Vrijheid

Video's

Gastblogs

favoriete categorie

Ontdek je

Je zit al enige tijd met het idee in je hoofd: voor jezelf beginnen. Tuurlijk, waarom niet? Je eigen werktijden bepalen, zelf de opdrachtgevers kiezen en je bent lekker eigen baas. Toch komt er net iets meer bij kijken dan ‘veel vrije tijd’ en ‘lekker makkelijk geld verdienen’. Ik ben net voor mezelf begonnen en geef je graag een paar tips voor als jij ook je eigen bedrijf wilt starten.  

  1. Een eigen bedrijf kost geld

Dit was meteen waar ik mij het meest op had verkeken. Natuurlijk kost het geld om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, maar dat zijn niet de enige kosten. Het verschilt per branche waar die kosten vandaan komen, maar denk bijvoorbeeld aan:

  • Websitekosten: een domeinnaam registeren, de hosting regelen, een website laten bouwen, een logo ontwerpen. Allemaal (optionele) extra kosten.
  • Voorraadskosten: ga je een webshop beginnen? Dan zal je flink moeten investeren in nieuwe producten.
  • Indirecte kosten: In het begin komen de opdrachtgevers niet aanwaaien. Hier zal je veel tijd in moeten steken. Als je fulltime gaat ondernemen heb je dus wel wat reserves nodig om van te leven voordat je genoeg klanten hebt verzameld.

Een eigen bedrijf beginnen hoeft geen fortuin te kosten, maar houd wel rekening met de opstartkosten. Het is een investering van zowel tijd als geld om je bedrijf van de grond te krijgen!

  1. Stel doelen voor jezelf

Ik ben begonnen als freelance tekstschrijver. Lekker veilig, want de risico’s zijn relatief heel laag. Tijdens mijn consult met Confetti oprichter Elsa kwam ik erachter dat het wél handig is om doelen te stellen. Daardoor dacht ik na over wat ik precies wil bereiken met mijn bedrijf. Het ‘perfecte plaatje’ noemde Elsa het. Nu weet ik wat me te doen staat en hoe ik mijn doelen het beste kan bereiken.

  1. Keihard werken

Je eigen werktijden bepalen en het niet hoeven werken voor een baas lijkt heel relax, maar niets is minder waar. In het begin zal je keihard moeten werken om aan klanten te komen. Mensen moeten namelijk wel weten dat jij voor jezelf bent begonnen. Social media is daarvoor een goed middel, maar ook het schrijven van gastblogs en mensen te vertellen over jouw ideeën kan goed helpen.

  1. Volg communities en groepen binnen jouw branche

Door je aan te sluiten bij een community kom je makkelijk in contact met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Het mooiste aan ondernemerschap is dat je niet de enige bent. Iedereen heeft een flinke dosis kennis, dus waarom niet die kennis delen met elkaar? Zelf ben ik onder andere actief in de Confetti Collective community en die zit vol met gezellige, vrouwelijke onderneemsters.

  1. Say yes and you’ll figure it out afterwards

Ondernemerschap gaat ook over het nemen van risico’s. Ja, het is super spannend. Nee, je hebt niet antwoord op alle vragen. En ja, je zal ongetwijfeld een paar keer heel hard onderuit gaan. Maar dat betekent niet dat je het niet moet doen. Integendeel, je zal leren van je fouten en alleen maar sterker worden.
Heel veel succes met het starten van jouw eigen bedrijf!

The comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't go!

Niks missen én allerlei fijne tips en motivatie berichtjes in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze VIP newsletter.

WITHOUT GETTING ON THE VIP LIST

SIGN ME UP!