5 inspirerende podcasts voor creatieve ondernemers

08/02/2018

Welkom bij The Confetti Collective. Ik ben Cynthia en ik help je om te ondernemen vanuit een goede basis & je bedrijf onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant. Zodat jij het bedrijf en leven kunt creëren waar je van droomt. Omdat elk moment telt. 

follow @confetticollectivenl

Misschien luister je er al regelmatig naar, misschien heb je er stiekem nog nooit eerder aandacht aan gegeven. Het is hoog tijd om hier op The Confetti Collective eens aandacht te besteden aan een aantal toffe podcasts voor creatieve ondernemers!
Tot zo’n 4 maanden geleden had ik nog niet eerder naar een podcast geluisterd. Oeps! Tot ik opeens aan het luisteren was naar de podcast van Jenna Kutcher en vanaf dat moment had ik de smaak te pakken. Want wat is een podcast een fantastische vorm van kennis delen en een band opbouwen met je doelgroep!
Waar ik normaal in de auto mijn tijd vulde met het luisteren naar muziek of radio (wat ik trouwens ook nog steeds wel doe – niks zo fijn als hard mee bleren met quilty pleasures.. ;)), zet ik nu een podcast aan en kom ik net weer een stukje slimmer of gemotiveerder mijn auto uit.
Het fijne van een podcast is, is dat je zelf kunt kiezen naar wie je luistert en over wat voor onderwerp je wilt leren. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden, dat waar je ook interesse in hebt – je er waarschijnlijk wel een podcast over kunt vinden!
Mocht je nog niet eerder in de wereld van podcasts zijn gedoken óf opzoek zijn naar een aantal nieuwe inspirerende podcasts: vandaag deel ik mijn 5 favoriete podcasts met jou!
 
 

 1. The Goal Digger podcast – Jenna Kutcher – (ENG)


Wat een mooie en toffe vrouw is Jenna. Haar podcast is inmiddels gevuld met 125(!) podcasts (yep, she’s serious about this one!). Een podcast vol marketing tips en eerlijke gesprekken met inspirerende ondermers.
 
 

 1. Successtof Podcast – Deisy Amelsbeek (NL)


Deisy is online business strategist en met een dosis enthousiasme neemt ze je mee naar onderwerpen als online marketing en ondernemen. Ze deelt haar tips over hoe jij marketing kan gaan inzetten voor jouw online onderneming en tikt zo nu en dan ook het onderwerp mindset aan. Een hele fijne podcast voor creatieve ondernemers met een online bedrijf!
 
 

 1. The School of Greatness – Lewis Howes (ENG)


Nog niet zo lang geleden ontdekte ik Lewis, maar wat een fijne podcast vol inspirerende gesrpekken. Er zitten een aantal podcasts bij waar ik mij persoonlijk niet helemaal in kan vinden, maar overall – absoluut fijn om door heen te snuffelen!
(Aanrader: De podcast van 31 januari met Tererai Trent, wat een inspirerende vrouw is dat!)
 
 

 1. Heart, Soul & Hustle – Zack Spuckler (ENG)


Alles over social media updates, marketing campagnes (wat werkt wel en wat niet) en meer van dit. Voor sommige misschien wat droge stof, maar Zack weet het vol enthousiasme te brengen. Deze podcast zorgt ervoor dat je jouw marketing écht op kunt gaan schroeven.
 
 

 1. The Marie Forleo Podcast (ENG)


Als je enthousiasme en aanmoediging nodig hebt – dan is dit ‘the place to be’. Marie Forleo motiveert en moedigt je aan om je talenten te gebruiken en ten volle in te zetten en het leven te creëren waar je blij van wordt. Haar podcast gaat over onderwerpen als: ‘How to be ambitious without stressing out all the time’ ‘How to define succes for yourself, no matter what the world says’. Kleine disclaimer: zet je audio niet al te hard, ze kan soms opeens nogal hard praten.. Ha. 😉
 
En: alvast een kleine spoiler alert, nu we het hier toch over hebben! Achter de schermen ben ik (Elsa), druk bezig met het uitwerken van mijn bedrijf als brand strategist (alles over personal branding & branding strategieën om echte verbinding & connectie te maken tussen jou en je doelgroep) en webdesign. (Een sterke website, jouw unieke stukje op het web is zo belangrijk wanneer jij klaar bent om de wereld te laten zien wat jij te bieden hebt!) En hierover start ik over niet al te lange tijd een podcast. (Say whaaat? YES!!) Dit wordt dé podcast voor iedereen die met een gemotiveerd gevoel haar dag verder wil, strategische tips + alles over (personal) branding wil leren & houdt van no-nonsens onderwerpen.
Wil je de lancering hiervan niet missen? Go go go.
 
Mocht jij trouwens nog een toffe tip hebben voor een podcast, vul de lijst via de comments gerust aan!

The comments +

 1. Cassandra says:

  Marie Forleo kende ik al, maar vooral van haar YouTube videos. Lavendaire heeft ook een inspirerende podcast die zeker ook aan dit lijstje kan toegevoegd worden.

 2. Floris says:

  Hoi hoi! Een vriendin van mij maakt de podcast Creatives Talk Business – een podcast voor en door creatieve ondernemers waar veel vlakken van het ondernemerschap aan bod komen. Misschien leuk om toe te voegen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *